نامه سعید ماسوری از زندان قزلحصار: “هر چهار ساعت یک اعدام را شاهدیم”

سعید ماسوری، زندانی سیاسی که بیش از ۲۵ سال در زندان به سر می‌برد، با نگارش نامه‌ای از زندان قزلحصار کرج خطاب به نهادهای حقوق بشری بین‌المللی، نسبت به تداوم اعدام‌های گسترده در ایران و وضعیت اسفبار زندانیان هشدار داد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سعید ماسوری، زندانی سیاسی در نامه‌ای سرگشاده از زندان قزلحصار کرج، جزئیاتی از وضعیت زندانیان و روند فزاینده اعدام‌ها در ایران را بیان کرده است.
وی در این نامه از خاطرات تلخ دوران محکومیت خود به اعدام و سلول انفرادی پرده برداشته و از درد مشاهده اعدام‌های همبندان و فریادهای خانواده‌های آنها سخن گفته است.

آقای ماسوری در این نامه بیان کرده است: “در این ۲۵ سال چنان در غرقاب جنایات این حاکمیت جانی غرق شده‌ام که این همه دیگر تنها قطره‌ای از دریای جنایات این شرالاشقیاء بوده است. اگر زمانی هر چند هفته یا ماه با اعدام مواجه بودیم، اکنون به صورت متوسط هر چهار ساعت یک اعدام را شاهدیم.”

وی با اشاره به “اعدام قریب به ۲۵ نفر تنها در روز (۴ دی‌ماه) و مصادف با کریسمس”، این اقدام را نشانه‌ای از اوج خشونت و سرکوب دانسته و تاکید کرده که این وضعیت جان هزاران نفر را تهدید می‌کند.
این زندانی سیاسی همچنین از فشارهای روانی که طی سال‌ها زندان بر او و دیگر همبندانش وارد شده، سخن گفته و به نقاشی تلخ یک کودک ۶ ساله اشاره کرده است که خود و مادرش را کنار چوبه دار پدرش کشیده بود. او این لحظات را از دردناک‌ترین خاطراتش خوانده است.

سعید ماسوری در ادامه نامه خود خطاب به نهادهای بین‌المللی از جمله شورای حقوق بشر سازمان ملل و دبیرکل این سازمان، خواستار اقدامات عملی و فوری برای جلوگیری از ادامه این روند شده است. او تاکید کرده که واکنش‌های صرفاً بیانیه‌ای یا محکومیت‌های کلی کافی نیست و باید این حکومت را به رعایت موازین حقوق بشری مقید کرد.

این زندانی سیاسی در پایان پیشنهاد کرده است که موارد نقض حقوق بشر در ایران به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع شود و همکاری‌های بین‌المللی با این حکومت منوط به توقف اعدام‌ها و پایبندی به استانداردهای حقوق بشری گردد.
دکتر سعید ماسوری متولد ۱۳۴۴ است. وی به منظور ادامه تحصیل در کشور نروژ به سر می‌برد تا اینکه در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۰ به خانواده او اطلاع دادند که سعید در حین بازگشت به ایران توسط ماموران وزارت اطلاعات در شهرستان دزفول دستگیر شد.

او در تاریخ ۱۹ دی‌ماه ۱۳۷۹ به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران در شهرستان دزفول بازداشت شد؛ هر چند باید اشاره کرد که در اردیبهشت سال بعد به خانواده وی بازداشت او اطلاع داده شد.
این زندانی از زمان دستگیری مدت ۱۴ ماه را در یکی از سلول‌های انفرادی اداره اطلاعات اهواز سپری کرد و پس از آن به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

سعید ماسوری در نهایت در سال ۱۳۸۱ در دادگاه انقلاب تهران با اتهام محاربه به اعدام محکوم شد ولی در ‌‌‌‌نهایت حکم وی به حبس ابد تقلیل پیدا کرد.

آقای ماسوری از زمان بازداشت تا این لحظه بدون هیچ‌گونه مرخصی در زندان‌های مختلفی از جمله بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز، زندان اوین و زندان رجایی شهر کرج حبس خود را سپری کرده است.
این زندانی سیاسی در طی سال‌ها، بارها و در مواجهه با اقدامات غیرقانونی مسئولان زندان‌ها و نیروهای امنیتی اعتصاب غذا کرد و سابقه آسیب‌دیدگی جسمی و محرومیت از مراقب پزشکی در زندان را نیز دارد.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید