حکم اعدام جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی که به اتهام “افساد فیالارض” محکوم شده بود، بامداد روز دوشنبه ۷ آبان ۱۴۰۲ اجرا شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، حکم اعدام جمشید شارمهد، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی، که پیشتر به اتهامات از جمله “افساد فیالارض” محکوم شده بود، بامداد روز دوشنبه ۷ آبان ۱۴۰۲ به اجرا درآمد. این خبر توسط مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام شد، بدون اینکه به محل اجرای حکم اشارهای شود.
جمشید شارمهد در اسفند ۱۴۰۱ توسط دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شد. این حکم پس از تایید دیوان عالی کشور در اردیبهشت ۱۴۰۲ قطعیت یافت. اتهامات وی شامل “طراحی و هدایت اقدامات تروریستی” عنوان شده است.
رسیدگی به پرونده آقای شارمهد در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران و به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی انجام شده بود. پرونده وی از سوی دو دادگاه حقوقی و کیفری مورد بررسی قرار گرفت.
در گذشته، رسانههای رسمی به نقل از مقامات امنیتی اعلام کرده بودند که وزارت اطلاعات فردی را که به گفته آنها نفر دوم گروه “تندر” است، بازداشت کرده است. وزارت اطلاعات بعدها در اطلاعیهای نام جمشید شارمهد را بهعنوان این فرد اعلام کرد.
غزاله شارمهد، دختر این شهروند دو تابعیتی، پیشتر اعلام کرده بود که خانواده از روند پرونده و محل نگهداری پدرش بیاطلاع بوده و به وکیل انتخابی خانواده نیز اجازه دسترسی به پرونده داده نشده است. وی همچنین گفته بود که پدرش در سلول انفرادی نگهداری و مجبور به امضای مدارکی شده است.
جمشید شارمهد، متولد ۱۳۳۴، دارای تابعیت ایران و آلمان و اقامت در آمریکا بود. وی پس از ناپدید شدن فرود فولادوند، بنیانگذار انجمن پادشاهی در سال ۸۵ در ترکیه، مدعی هدایت بخشی از این انجمن شده بود، هرچند این ادعا از سوی سخنگوی وقت انجمن رد شده بود.