محمد نوریزاد، فعال مدنی که پیشتر به دلیل فعالیتهای خود در زندان اوین محبوس بود، پس از گذراندن مدتی در سلول انفرادی، به بند عمومی زندان بازگشت.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، آقای نوریزاد چندی پیش به دلیل اعتراض به گران شدن مواد غذایی در زندان، به طور تنبیهی به سلول انفرادی منتقل شده بود.
نوریزاد که سابقهی طولانی در فعالیتهای مدنی و تحمل حبس به دلیل این فعالیتها را دارد، در حال حاضر در مجموع به ۲۱ سال و ۱۰ ماه حبس محکوم شده است.
آقای نوریزاد در بهمن ماه ۱۴۰۲ به دلیل پروندهای که در دوران حبس برای او گشوده شده بود، به ۶۱ ماه حبس دیگر محکوم شد. وی پیش از این نیز در تیرماه ۱۴۰۲ در پروندهای دیگر به دو سال حبس محکوم شده بود.
بازگشت این فعال مدنی به بند عمومی زندان، پس از تحمل حبس در سلول انفرادی، در حالی صورت میگیرد که طی ماههای اخیر، صدها تن از فعالان مدنی و اجتماعی در ایران بازداشت یا به احکام حبس محکوم شدهاند.
محمد نوریزاد، در بخش نخست پرونده خود در بهمن ماه ۹۸، توسط شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری از بابت اتهامات “توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی، توهین به مقدسات، توهین به رهبری، تشویش اذهان عمومی، همکاری با رسانههای خارجی، شرکت در تجمعات غیرقانونی” به ۱۵ سال حبس، ۳ سال تبعید به ایذه و ۳ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. نهایتا این حکم در فروردین ماه ۹۹، در شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی به ۱۵ سال حبس، ۲ سال تبعید به ایذه و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور کاهش یافت.
علاوه براین، محمد نوری زاد اردیبهشت ۹۹ از صدور حکم یک سال زندان دیگر برای خود به دلیل دفاع از حقوق شهروندان بهائی ساکن شهر ایوانکی در استان سمنان توسط دادگاه شهرستان ایوانکی خبر داد.
او مردادماه ۹۹ در بخش دوم پرونده خود توسط دادگاه کیفری دو مشهد به دلیل حضور در مقابل ساختمان محل برگزاری دادگاه تجدید نظر کمال جعفری یزدی، از بابت اتهام “اخلال در نظم عمومی” به ۸ ماه حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و تبعید به طبس و از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. این حکم نهایتا توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد.
محمد نوری زاد نهایتا در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۰، در پی موافقت دادستان با توقف اجرای حکم، از زندان اوین آزاد شد، اما در تاریخ ۳ بهمن ۱۴۰۰، جهت تحمل باقیمانده دوران محکومیت خود احضار شده و به زندان اوین بازگشت.
محمد نوری زاد پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت به دلیل فعالیت های مدنی مسالمت آمیز را دارد. وی کارگردان، فیلمنامهنویس و روزنامهنگار ۷۲ ساله ایرانی است. او از روزنامهنگاران تندرو و مذهبی محسوب میشد که در سالهای پایانی دهه هشتاد به صف منتقدان فعال جمهوری اسلامی پیوست و در سالهای اخیر به جهت فعالیتهای مدنی و ملاقات با خانوادههای زندانیان سیاسی بارها بازداشت و حبس شده است.