حاتم اوزدمیر، شهروند کُرد تبعه ترکیه که پیشتر به اتهام “بغی” به اعدام محکوم شده بود، بار دیگر توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی “نجفزاده” به اتهام “محاربه” به اعدام محکوم شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این حکم در حالی صادر شده که پیشتر، دیوان عالی کشور حکم اعدام آقای اوزدمیر را نقض و پرونده را برای بررسی مجدد به شعبه همعرض در دادگاه انقلاب ارومیه ارجاع داده بود.
جلسه دادگاهی این زندانی سیاسی در تاریخ چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳ در شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه برگزار و روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشتماه این حکم به صورت رسمی به وی در زندان ارومیه ابلاغ شده است.
بازداشت، محاکمه و صدور حکم اعدام برای حاتم اوزدمیر با ایرادات و ابهامات متعددی روبرو بوده و از نظر قانونی و انسانی مورد اشکال است.
سازمانهای حقوق بشری بارها نسبت به این پرونده ابراز نگرانی کرده و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط حاتم اوزدمیر شدهاند.
در ادامه به برخی از نگرانیهای مربوط به این پرونده اشاره میکنیم:
استفاده از اتهامات مبهم و غیرقابل استناد مانند “محاربه” برای توجیه صدور حکم اعدام
نقض حق دسترسی به وکیل و دادرسی عادلانه
شکنجه و بدرفتاری با آقای اوزدمیر در دوران بازداشت
عدم توجه به وضعیت نامناسب جسمانی و روانی ایشان
پرونده و سیر دادرسی برای حاتم اوزدمیر
حاتم اوزدمیر فرزند عبدالرحمن در تاریخ هجدهم اسفند ١٤٠٠ از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان خوی به اتهام «بغی» به اعدام و به اتهام «عضویت در پ.ک.ک» به پنج سال حبس تعزیری محکوم و این حکم روز سهشنبه بیست و چهارم اسفند ١٤٠٠ به صورت رسمی به این شهروند کُرد تبعه ترکیه در زندان ارومیه ابلاغ شده بود.
آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات حاتم اوزدمیر اواخر تابستان سال ١٤٠٠ در شعبه اول دادگاه انقلاب خوی برگزار شده بود.
حاتم اوزدمیر، شامگاه یازدهم تیر سال ١٣٩٨ پس از درگیری مسلحانه میان نیروهای حزب کارگران کردستان (PKK) و نیروهای قرارگاه حمزه سپاه پاسداران در مناطق مرزی چالدران بازداشت شده بود.
وی در جریان این درگیری مسلحانه به دلیل اصابت گلوله خمپاره بیهوش و پس از بازداشت به بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه ارومیه منتقل شده بود.
این شهروند تبعه ترکیه اواخر مردادماه سال ١٣٩٨ پس از دو ماه بازجویی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه به زندان مرکزی این شهر منتقل شده بود.
اعدام حاتم اوزدمیر نه تنها نقض آشکار حقوق بشر است، بلکه به خون کشیدن یک انسان بیگناه و ظلم به خانواده و دوستان او نیز میباشد.