اعدام یک زندانی سیاسی بلوچ باوجود ۱۲ سال زندان در زاهدان

میثم چندانی

باوجود ۱۲ سال زندان و مشکلات حاد روانی، حکم اعدام یک زندانی بلوچ به‌نام میثم چندانی که با اتهام «محاربه از طریق اقدام مسلحانه» به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، صبح روز شنبه ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۲، حکم اعدام یک مرد بلوچ در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد. این زندانی که هویتش میثم چندانی (دهقانی) اعلام شده، با اتهام «محاربه از طریق اقدام مسلحانه» به اعدام محکوم شده بود.

براساس این گزارش، میثم چندانی روز ۶ شهریور ۱۳۹۰ بازداشت و در دادگاه با اتهاماتی همچون «اقدام علیه امنیت کشور»، « عضویت در گروه‌های مخالف نظام (جندالله)» و « محاربه از طریق اقدام مسلحانه» محاکمه و به اعدام محکوم شده بود.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: «میثم پس از تحمل شکنجه‌های روحی و جسمی دوره یک ساله خود در بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان توسط نیروهای این بازداشتگاه از نوع تخت معجزه و ضرب و شتم و شلاق با کابل و لوله پلیکا قرار گرفته و دچار اختلالات روحی و روانی و الزایمر شده است و تعادل اعصاب و روان خود را از دست داده است».

میثم چندانی روز چهارشنبه ۱۷ آبان ماه از بند امنیتی (بند۹) زندان مرکزی زاهدان به سلول انفرادی منتقل شده بود. به همراه وی یک زندانی دیگر که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود نیز به سلول انفرادی منتقل شده بود که از سرنوشت وی اطلاعی در دست نیست.

اعدام این زندانی بلوچ تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

با توجه به تعریف مبهم اتهامات محاربه (جنگ علیه خدا) و افساد فی الارض (فساد کردن بر روی زمین) برای طیف گسترده‌ای از جرایم استفاده می‌شوند.

در سال ۲۰۲۲ دست‌کم ۱۵ نفر با اتهام محاربه و افساد فی الارض اعدام شدند.

از میان کسانی که با اتهام محاربه و افساد فی الارض به اعدام محکوم شدند و حکم‌شان به اجرا درآمده، می‌توان به وابستگان گروه‌های مخالف کردی، اقلیت‌های مذهبی و قربانیان سیاستگذاری‌های جدید ایران در مبارزه با مفاسد اقتصادی اشاره کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

خروج از نسخه موبایل