جلسه اول دادگاه رسیدگی به اتهام های شش شهروند بهایی دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. این افراد در برابر اتهام هایی همچون فعالیت تبلیغی علیه نظام، فعالیت تبلیغی در تشکیلات بهائیت و عضویت در گروهک معاند نظام از خود دفاع کردند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه شنبه ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۲، ارسلان یزدانی و مادرش سعیده خضوعی، دو شهروند بهایی ساکن تهران در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست سیدعلی مظلوم، محاکمه شدند و ادامه این جلسه دادرسی برای محاکمه ایرج شکور، صبا سفیدی، پدرام عبهر و سمیرا ابراهیمی، در تاریخ ۷ شهریور ماه ۱۴۰۲، برگزار خواهد شد. این شهروندان بهایی، پیش از این هم با حضور در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، به ریاست محمود حاج مرادی، تفهیم اتهام شده بودند.
یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر ما گفت:”در اولین جلیه دادرسی به این پرونده آقای ارسلان یزدانی به همراه مادرشان خانم سعیده خضوعی، دفاعیات خود را از بابت اتهامات مندرج در کیفرخواست به قاضی مطلوم ارائه کردند و با توجه به کمبود وقت ادامه این جلسه دادرسی برای استماع دفاعیات آقایان، ایرج شکور و پدرام عبهر و به همراه خانمها صبا سفیدی و سمیرا ابراهیمی، در تاریخ ۷ شهریور ۱۴۰۲ در همین شعبه دادگاه انقلاب برگزار می شود.”
لازم به اشاره است، هر ۶ متهم این پرونده، اوایل مرداد ماه ۱۴۰۲، با دریافت ابلایه های کتبی برای ارائه دفاعیات خود به این جلسه دادرسی برای تاریخ رسیدگی ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۲، احضار شده بودند.
همچنین، اتهام های سمیرا ابراهیمی و همسر وی ارسلان یزدانی(عضویت در گروههای معاند نظام)، (فعالیت تبلیغ علیه نظام)، (فعالیت تبلیغی و آموزش انحرافی مغایر و مخل شرع مقدس اسلام با توجه به فعالیتهای رسانه ای)، همچنین صبا سفیدی و پدرام عبهر (عضویت در گروههای معاند نظام)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (فعالیت تبلیغی در تشکیلات بهائیت) و سعیده خضوعی (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، (تبلیغ تشکیلات بهائیت) و (عضویت در گروهک معاند نظام) و ایرج شکور هم (تبلیغی علیه نظام)، (اجتماع و تبانی بر علیه نظام) و (تبلیغ تشکیلات بهایی از طریق برگزاری کلاس) عنوان شده است.
لازم به اشاره است، ارسلان یزدانی و سمیرا ابراهیمی، در تاریخ ۶ اسفند ماه ۱۴۰۱، با دریافت ابلاغیه ای برای تاریخ رسیدگی ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۱، جهت ارائه آخرین دفاع برای درج در کیفرخواست و ارجاع پرونده به دادگاه انقلاب به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران احضار شده و در تاریخ ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۱، توسط محمود حاجر مرادی، بازپرس شعبه ۲ دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند.
ارسلان یزدانی، در تاریخ ۱۰ شهریور ماه ۱۴۰۰، توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از انتقال به سلول انفرادی در بند ۱ الف سپاه پاسداران واقع در افسریه و طی مراحل بازحویی و تفهیم اتهام پس از ۴۲ روز به زندان اوین منتقل و در تاریخ ۲۴ مهرماه ۱۴۰۰، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان بطور موقت آزاد شد.
در ادامه فشارهای امنیتی به این خانواده بهایی، در تاریخ ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰، ماموران وزارت اطلاعات به منزل شخصی سعیده خضوعی، مادر ارسلان یزدانی یورش برده و پس از تفتیش منزل و ضبط اقلام شخصی سپس سعیده خضوعی را به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین احضار و پس از چند ساعت بازجوئی آزاد کردند اما مجددا در تاریخ ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۱، پس از احضار به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین و تفهیم اتهام بازداشت و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام سپس در تاریخ ۳ خرداد ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲ میلیارد تومان آزاد شد اما سعیده خضوعی، در تاریخ ۱۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، به شعبه ۲ دادسرای ناحیه ۳۳تهران به ریاست محمود حاج مرادی، احضار و تفهیم اتهام شد.
سمیرا ابراهیمی، همسر ارسلانیزدانی، اواخر آذر ماه ۱۴۰۰، با دریافت ابلاغیه ای کتبی به جلسه بازپرسی در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین به ریاست حاج مرادی، احضار شد اما هیچگونه تفهیم اتهامی به این شهروند بهایی صورت نگرفت اما مجددا در تاریخ ۲۰ دی ماه ۱۴۰۰، پس از احضار به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین، بازداشت و در تاریخ ۲۱ دی ماه ۱۴۰۰، تودیع وثیقه آزاد شد.
صبا سفیدی هم در تاریخ ۲۱دی ماه ۱۴۰۰، پس از احضار به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران واقع در زندان اوین، بازداشت و پس از انتقال به بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین و طی مراحل بازجویی ها و تحمل بلاتکلیفی طولانی مدتی، در تاریخ ۴ اسفند ماه ۱۴۰۰، با تودیع وثیقه آزاد شد.
همچنین، پدرام عبهر، در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۰، هنگامی که در مسیر شیراز به شهر بوشهر بود پس از توقف خودروی حامل این شهروند بهایی در منطقه دشت ارژن از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال او به منزل پدری اش و تفتیش منزل و ضبط برخی اقلام شخصی از قبیل وسائل الکترونیکی، کتابهای مرتبط با دیانت بهایی و مدارک شناسایی در تاریخ ۲ آذر ماه ۱۴۰۰، به زندان اوین در تهران منتقل و در ساعات پایانی ۴دی ماه ۱۴۰۰، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام، با تودیع قرار وثیقه، آزاد شد.