حکم اعدام صادره علیه محمد قبادلو در شعبه اول دیوان عالی کشور، نقض شد. این زندانی پیشتر توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران و شعبه دادگاه کیفری یک استان تهران، به دو بار اعدام محکوم شده بود.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنبه چهار مرداد ماه ۱۴۰۲، محمد قبادلو، از بازداشت شدگان مرتبط با اعتراض های سراسری ۱۴۰۱، محکوم به اعدام و محبوس در اندرزگاه ۵ زندان رجایی شهر کرج، پس از بررسی مجدد پرونده وی توسط قضات شعبه اول دیوان عالی کشور با توجه به ایرداتی در خصوص بیماری روانی محمد قبادلو در زمان ارتکاب جرم و تائید درخواست اعاده دادرسی در انتظار تشکیل جلسه دادرسی به پرونده قضایی خود است.
محمد قبادلو، پس از بازداشت در جریان اعتراض های سراسری ۱۴۰۱، از بابت یک پرونده قضایی در دو بخش توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران و شعبه دادگاه کیفری یک استان تهران، به دو بار اعدام محکوم شده بود.
امیر رئیسیان، وکیل مدافع محمد قبادلو ضمن اعلام این خبر در صفحه شخصی خود نوشت:”حکم قصاص محمد قبادلو در شعبه اول دیوانعالیکشور نقض شد و پرونده برای رسیدگی به ایرادات مربوط به سلامت روانی موکل و صدور حکم به شعبه همعرض ارجاع خواهد شد.”
لازم به اشاره است، محمد قبادلو، در تاریخ ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه دادگاه کیفری ۱ استان تهران، در بخش دوم از پرونده قضایی خود به اتهام (ارتکاب قتل استوار دوم فراجا فرید کرم پور) محاکمه و به اعدام محکوم شد و این حکم در پی اعلام فرجام خواهی متهم پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع و با توجه به اینکه حکم اعدام محمد قبادلو در بخش اول از همین پرونده با اتهام (افساد فیالارض از طریق جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد)، (تخریب و اقدام علیه امنیت ملی کشور که منجر به اخلال در نظم عمومی و ناامنی در کشور و وارد کردن خسارت به افراد و اموال عمومی) در دیوان عالی کشور تائید شده بود در تاریخ ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۱، اجرای این حکم به دستور دیوان عالی کشور تا زمان تعیین وضعیت حکم اعدام صادره برای محمد قبادلو از بابت اتهام (قتل عمد) متوقف شد اما در تاریخ ۲ خرداد ماه ۱۴۰۲، قضات شعبه ۱ دیوان عالی کشور با صدور دادنامه ای درخواست فرجام خواهی محمد قبادلو را از بابت (قتل عمد استوار فرید کرم پور) را رد و پرونده وی به شعبه اجرای احکام ارجاع شده بود.
در حالی محمد قبادلو، به ۲ بار اعدام محکوم شده که برای دفاع آخر در دادگاه اعلام کرد:”در زمان حادثه دو ماه بود که داروهایم را نخورده بودم و سه شب هم نخوابیده بودم و با فیلمهایی که در فضای مجازی دیدم عصبانی و تحریک شده بودم، در آن لحظه من نبودم که پشت فرمان قرار گرفته بودم. یک حیوان در آن لحظه رانندگی میکرد.”
محمد قبادلو، در تاریخ ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱، از بابت بخش اول همین پرونده توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام (افساد فی الارض از طریق جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد) به اعدام محکوم شد. این حکم در تاریخ ۳ دی ماه ۱۴۰۱، توسط دیوان عالی کشور عینا تائید شد.
براساس کیفرخواست صادره توسط شعبه یک بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب رباط کریم، مجموع اتهامات محمد قبادلو(افساد فیالارض از طریق جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد)، (تخریب و اقدام علیه امنیت ملی کشور که منجر به اخلال در نظم عمومی و ناامنی در کشور و وارد کردن خسارت به افراد و اموال عمومی) عنوان شده است.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمد قبادلو، در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد و ابوالقاسم صلواتی – قاضی دادگاه، مانع ارائه دفاع امیر رئیسیان، وکیل مدافع انتخابی محمد قبادلو از موکلش شد و این وکیل دادگستری را از جلسه محاکمه اخراج کرد و با اعمال تبصره ماده ۴۸ آئین دادرسی کیفری محمد قبادلو از حق دسترسی به وکیل انتخابی خود محروم در روندی پرابهام ابهام محاکمه شد.