بازگرداندن نرگس محمدی به زندان علیرغم توصیه پزشکان متخصص

«نرگس محمدی»، زندانی سیاسی محبوس در بند نسوان زندان اوین که از بیماری فلج عضلانی رنج می برد، پس از انتقال به بیمارستان، علیرغم توصیه پزشکان بار دیگر به زندان بازگشت.
 
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی به نقل از کلمه، «نرگس محمدی» روز شنبه ۴ مهر ماه ۱۳۹۴ جهت انجام آزمایش ام آر آی به بیمارستان امام خمینی اعزام شد. هر چند پزشکان بر بستری شدن وی تاکید داشتند و خانواده نیز اصرار بر ادامه درمان وی داشت، اما ماموران او را به زندان بازگرداندند.
خانواده «نرگس محمدی» بر این باور است که اعزام این زندانی سیاسی به بیمارستان نشان از مداوی سطحی وی دارد که بیشتر برای جلو گیری از وخامت حال وی است تا معالجه درست وی.
«نرگس محمدی» به تصریح پزشک مغز و اعصاب و هم قلب و ریه به بستری شدن برای معالجه اصولی نیاز دارد.
چندی پیش «تقی رحمانی»، همسر این زندانی سیاسی در خصوص بیماری وی گفته بود ” نرگس دارای بیماری فلج عضلانی است. این بیماری در فضاهای بسته و پرتنش مثل زندان تشدید می‌شود. از دستگیری اخیر نرگس و انتقال به بند نسوان در زندان اوین تاکنون، او دوبار دچار فلج عضلانی شده است. فلج عضلانی دوم، شش ساعت به طول انجامیده و سپس به بیمارستان طالقانی منتقل و فقط از یک مداوای سرپایی برخوردار شده و به زندان بازگردانده شده است.”
این فعال سیاسی همچنین تاکید کرده بود که پزشک “نرگس محمدی” که متخصص مغز و اعصاب است و در بیمارستان امام خمینی کار می‌کند توصیه کرده که او حتما باید تحت معالجه ویژه قرار بگیرد و مدتی بستری باشد تا بتواند نظام دارویی جدیدی را به کار بگیرد و بر اساس آن از پیشرفت بیماری جلوگیری شود.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، «نرگس محمدی» صبح روز سه‌شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۴، به دنبال هجوم تعداد زیادی از مامورین امنیتی و لباس شخصی‌ها به منزلش، بازداشت و به بند نسوان زندان اوین منتقل شد.
او در آذرماه ۱۳۸۷، به دلیل فعالیت در کانون مدافعان حقوق بشر از سوی کارفرما از «شرکت بازرسی مهندسی ایران» محل کار خود اخراج شد.
او در واکنش به اخراجش، نامه‌ای سرگشاده خطاب به «محمود احمدی‌نژاد» نوشته بود. در بخشی از این نامه آمده: “قطعا کسانی که از سال‌ها قبل از کار و از تحصیل محروم شده‌اند کم نیستند و من قطره‌ای در این دریای طوفان‌زده از ظلم و جورم. زنان و مردانی که به دلیل داشتن تفکری مخالف و یا حتی متفاوت از حکومت محرومیت‌های سنگینی را متحمل شده و خود و خانواده‌هایشان قربانیان این خشونت بی حد و مرز شده‌اند. از این حیث باید زبان در کام کشم و شرم نمایم تا از آنچه بر خود رفته سخن گویم، اما از این حیث که باید از حقوق اساسی‌مان بگوییم و بنویسیم و سکوت نکنیم تا روزی در این سرزمین بلاکش نیز حق داشتن کار و حق تحصیل جزو حقوق انسانی به شمار آید، نه امتیاز و وسیله‌ای برای تهدید انسان‌ها توسط حکومت‌ها باید گفت و نوشت.”
«نرگس محمدی» بار دیگر در دقایق پایانی روز پنج‌شنبه ۲۰ خردادماه ۱۳۸۹، بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. او تا ۱۱ تیرماه همان سال را در زندان سپری کرد و در طول این مدت به دلیل شوک عصبی به شدت بیمار شد.
«نرگس محمدی» در شهریورماه ۱۳۸۹، از سوی «قاضی پیرعباسی» به اتهام‌های انتسابی “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” و “عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام”، به تحمل ۱۱ سال زندان محکوم شد که این حکم در ۲۵ دی‌ماه ۱۳۹۰، به ۶ سال کاهش یافت و در ۱۴ اسفندماه همان سال، به وکیل او ابلاغ شد.
«نرگس محمدی» مجددا در صبح روز ۲ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۱، به اداره اطلاعات شهر زنجان فراخوانده شد و پس از بازجویی، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او سپس در ۱۳ اردیبهشت‌ماه همان سال، به زندان شهر زنجان منتقل شد.
این زندانی سیاسی درروز دوشنبه ۱۹ تیرماه ۱۳۹۱، به دلیل وخامت شرایط جسمی از زندان زنجان به بیمارستان ولیعصر این شهر منتقل شد.
او در نهایت در ۱۰ مردادماه ۱۳۹۱، با سپردن وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی، به شکل موقت آزاد شد و به مرخصی درمانی رفت.
همچنین دیگر بار در ۱۱ خردادماه ۱۳۹۳، از سوی دادسرای مستقر در زندان اوین احضار و مورد بازجویی قرار گرفت و در طول این بازجویی به وی گفته شد “ممنوع‌الخروج شده است.”
او بار دیگر در ۵ دی‌ماه ۱۳۹۳، در راه شرکت در “مراسم سالگرد یکی از کشته‌شدگان اعتراض‌های سال ۸۸” بازداشت شد و ساعت‌ها مورد بازجویی خشن ماموران وزارت اطلاعات قرار گرفت.
«نرگس محمدی» در روز ۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۴، طبق احضاریه قبلی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران مراجعه کرد تا جهت رسیدگی به اتهام‌های انتسابی “تبلیغ علیه نظام”، “اقدام علیه امنیت ملی”، “مخالفت با مجازات اعدام و عضویت در گروه لگام و فعالیت‌های پس از آزادی” محاکمه شود.
به دنبال آن او در روز سه‌شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۴، پس از هجوم پرتعداد مامورین امنیتی و لباس شخصی‌ها به منزلش و ارایه حکم جلب بازداشت و به بند نسوان زندان اوین منتقل شد.
«گوهر عشقی» مادر «ستار بهشتی» وبلا‌گ‌نویس جان‌باخته، در زمان بازداشت «نرگس محمدی» به عنوان شاهد عینی در منزل این زندانی بوده است. «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» نیز در این باره گفتگویی را با او انجام داده بود.
 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید