نیروهای امنیتی در شهرهای تهران، ایرانشهر، زاهدان، پیرانشهر، دهلران، کرج و انزلی، دستکم ۱۷ شهروند را بازداشت و به مکان نامعلومی کردند. همچنین، آتنا فرهمند، مبینا عیسی زاده، هدیه پوررضا، محمد ملانوری، غزل معصوم شاهی، شهریار شمس، محمدجواد مقدسی و عادل طالبی، پس از اتمام بازجویی ها با تودیع قرار وثیقه یا کفالت آزاد شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ طی روزهای گذشته، مریم مومنی، حسین هوت، اسماعیل زین الدینی، عبدالمالک نارویی، محمدرضا (محمدعلی) شیرانی، مجید مسافر، امید آزادداور، سرگرد مصطفی پور، معصومه خراسانی طاهری، فاضله خراسانی طاهری، فاطمه انصاری، حیدر دارایی، مهدی مرادی، نجم الدین دارانی، احد خرسندی، مصطفی معدندار و مهران آقاجانی، توسط نیروهای امنیتی در استانهای تهران، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، ایلام، البرز و استان گیلان، بازداشت شدند. همچنین، آتنا فرهمند، مبینا عیسی زاده، هدیه پوررضا، محمد ملانوری، غزل معصوم شاهی، شهریار شمس، محمدجواد مقدسی و عادل طالبی، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع کفالت یا وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شدند.
براساس این گزارش، روز پنجشنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۱؛ مصطفی معدندار، ساکن شهرستان هشتگرد از توابع استان البرز، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در این استان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
یک منبع مطلع در تشریح این خبر به حقوق بشر در ایران گفت:”بازداشت مصطفی معدندار در جریان برگزاری مراسم چهلم حدیث نجفی از جان باختگان اعتراضات توسط نیروهای امنیتی در حوالی بهشت سکینه واقع در شهر کرج صورت گرفته و ما علیرغم پیگیریهای بسیار از مکان نگهداری، نام ارگان بازداشت کننده و اتهامات مطروحه بر علیه آقای معدندار بی خبر هستیم.”
این منبع مطلع افزود:” به دادسرای کرج و سایر ارگانهای امنیتی هم مراجعه کردیم اما کسی پاسخگو نیست.”
در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، مهران آقاجانی، ساکن شهرستان انزلی از توابع استان گیلان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
یک منبع مطلع به حقوق بشر در ایران گفت:”ماموران امنیتی هنگام بازداشت مهران آقاجانی وی را به شدت مورد ضرب و شام قرار دادند و با توجه به اینکه وی از ناحیه دست با معلولیت مواجه است اما ماموران با باتوم وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند. علیرغم پیگیریهای خانوداه فقط وعده آزادی داده شده اما در عمل تا کنون از آزادی مهران علیرغم بی گناهی وی ممانعت بعمل آمده است.”
شورای صنفی دانشگاههای کشور هم با انتشار اخباری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۱، مریم مومنی، دانش آموخته رشته سینما در دانشگاه سوره، توسط نیروهای امنیتی در بی بی سکینه از توابع شهر کرج مرکز استان البرز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات مطروحه و وضعیت مریم مومنی اطلاعی در دست نیست.
همچنین، روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، مجید مسافر، دانش آموخته رشته مددکاری از دانشگاه علامه طباطبایی تهران و دانشجوی رشته حقوق و جزا در دانشگاه پیام نور واحد تهران و فعال سابق دانشجویی، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل سکونت وی بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری و مصادیق حقوقی اتهامات مجید مسافر اطلاعی در دست نیست.
در خبری دیگر، روز شنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۱، معصومه خراسانی طاهری – دانشجوی رشته مجسمه سازی در دانشگاه تهران و خواهر وی فاضله خراسانی طاهری – دانش آموخته رشته طراحی صنعتی در دانشگاه تهران، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شدند.
این دو دانشجوی دانشگاه تهران پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام سپس به زندان قرچک ورامین منتقل شدند.
همچنین، علیرغم گذشت ۲۴ روز از تاریخ بازداشت معصومه خراسانی طاهری و خواهر وی فاضله خراسانی طاهری، این دو دانشجوی نوجوان بطور بلاتکلیف در وضعیتی بدور از رعایت حقوق شهروندی آنها در زندان قرچک ورامین محبوس هستند.
در ادامه نیز، ظهر یکشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۱، فاطمه انصاری، دانشجوی مقطع کارشناسی مشاوره در دانشگاه شهید بهشتی تهران، ورودی سال ۱۳۹۸، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
علیرغم گذشت چند روز از تاریخ بازداشت فاطمه انصاری از آزادی وی در پی ممانعت ضابط امنیتی و قضایی پرونده اش مخالفت شده و این دانشجوی نوجوان از حقوق اولیه یک متهم برای دسترسی به وکیل محروم است.
کمپین فعالین بلوچ هم با انتشار خبری افزود؛ روز جمعه ۲۰ آبان ماه۱۴۰۱، حسین هوت – فرزند: کریم، اسماعیل زین الدینی – فرزند: دوست محمد، عبدالمالک نارویی – فرزند: دادکریم، سه شهروند اهل روستای شاه آباد از توابع ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
براساس این گزارش، بازداشت این ۳ نفر پس از برگزاری مراسم نمازجمعه و در پی شکل گیری تجمعات اعتراضی در ایرانشهر صورت گرفته است.
تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، شرح اتهامات و وضعیت این افراد اطلاعی در دست نیست.
وبسایت حال نیز در خبری اعلام کرد؛ روز یکشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، محمدرضا(محمدعلی) شیرانی(نارویی)، اهل شهرستان زابل و ساکن شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.
گفته می شود علت بازداشت محمدرضا شیرانی، اعتراف وی مبنی بر حضور فرزندش، آرش شیرانی و طرح اتهام از سوی ارگانهای امنیتی مبنی بر لیدری وی در جریان اعتراضات مذکور صورت گرفته است اما تا لحظه تنظیم این خبر از شرح دقیق بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.
محمدرضا شیرانی، پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل و از مصادیق دقیق اتهامات وی اطلاعی در دست نیست.
وبسایت کُردپا نیز با انتشار اخباری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، امید آزادداور، اهل شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، شرح اتهامات مطروحه و وضعیت حقوقی پرونده امید آزادداور اطلاعی در دست نیست.
در خبری دیگر، روز یکشنبه ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۱، سرگرد مصطفی پور، اهل پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان به مکان نامعلومی منتقل شد.
تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به سرگرد مصطفی پور اطلاعی در دست نیست.
از سوی دیگر، روز سه شنبه ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۱، حیدر دارایی، ساکن شهرستان دهلران از توابع استان ایلام و معلم تاریخ در مقطع دبیرستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
براساس این گزارش، بازداشت حیدر دارایی، توام با خشونت و ضرب شتم از طرف نیروهای امنیتی بر علیه این معلم ساکن دهلران بوده است.
تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، اتهامات و وضعیت حیدر دارایی اطلاعی جدیدی در دست نیست.
همچنین، طی روزهای اخیر، مهدی مرادی، ساکن شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.
از علت دقیق بازداشت، نام ارگان بازداشت کننده و وضعیت پرونده مهدی مرادی اطلاعی در دست نیست.
در خبری دیگر، اوایل آبان ماه ۱۴۰۱، نجم الدین دارایی، متولد: ۱۳۷۸، فرزند: کریم و یک شهروند دیگر با مشخصات احد خرسندی، متولد: ۱۳۷۸، فرزند: خالد، اهل روستای بندره، در مجموع ۲ تن از شهروندان ساکن پیرانشهر از شهرستانهای استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
تا لحظه تنظیم این خبر از علت بازداشت، اتهامات مطروحه و وضعیت نجم الدین دارایی اطلاع دقیقی در دست نیست.
همچنین، احد خرسندی، پس از بازداشت و طی مراحل بازجوئی به زندان شهرستان نقده منتقل و بطور بلاتکلیف بسر می برد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران هم اعلام کرد؛ طی روزهای اخیر، آتنا فرهمند، مبینا عیسی زاده و هدیه پوررضا، سه تن از دانش آموزان بازداشت شده در شهرستان لاهیجان از توابع استان گیلان پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از کانون اصلاح و تربیت آزاد شدند.
براساس این خبر، آزادی این ۳ دختر دانش آموز پس از تفهیم اتهام صورت گرفته و باید در انتظار دریافت ابلاغیه تاریخ محاکمه خود باشند.
علیرغم آزادی آتنا فرهمند، مبینا عیسی زاده و هدیه پوررضا، اما از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به آنها اطلاعی در دست نیست.
لازم به ذکر است، اویل آبان ماه ۱۴۰۱، هدیه پوررضا – متولد: ۱۳۸۴، آتنا فرهمند و مبینا عیسی زاده، در جریان برگزاری اعتراضات در محدوده میدان انقلاب لاهیجان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی منتقل شده بودند.
وبسایت جماران هم با انتشار خبری افزود؛ روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، محمد ملانوری، دانشجوی مقطع دکترا در رشته اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.
علیرغم آزادی محمدملانوری با تودیع وثیقه آنا لز مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دست نیست.
لازم به ذکر است، محمد ملانوری، در تاریخ ۱ آبان ماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل وی پس از تفتیش و توقیف برخی وسائل شخصی اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.
کانال تلگرامی دانشجویان متحد هم در خبری افزود؛ روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، غزل معصوم شاهی، دانش آموخته مقطع مهندسی در رشته نساجی در دانشگاه امیرکبیر تهران، پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی با تودیع کفالت آزاد شد.
از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به غزل معصوم شاهی در مراحل بازجویی و بازپرسی اطلاعی در دست نیست.
لازم به اشاره است، غزل معصوم شاهی، در تاریخ ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۱، غزل معصوم شاهی، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل کار همسرش بازداشت و پس از انتقال وی به محل سکونتش پس از تفتیش منزل برخی لوازم شخصی دیجیتال وی توقیف شد.
در خبری دیگر، عصر دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، شهریار شمس، متولد: ۱۷خرداد ماه ۱۳۷۸، فعال مدنی و دانشجوی رشته مدیریت در دانشگاه آزاد واحد تهران شمال، پس از طی بازجوئی ها و بلاتکلیفی ۱۰ روزه آزاد شد.
از چگونگی آزادی شهریار شمس و مصادیق حقوقی اتهام یا اتهامات تفهیم شده احتمالی به وی در مراحل بازجویی و یا بازپرسی اطلاع دقیقی در دست نیست.
لازم به ذکر است، سحرگاه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۱، شهریار شمس، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل سکونت وی پس از تفتیش منزل سپس بازداشت شده بود.
شهریار شمس، پیشتر هم در تاریخ ۵ مهر ماه ۱۴۰۱، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل سکونت وی در تهران بازداشت و پس از انتقال به بندهای امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات و ۲۴۱ حفاظت اطلاعات قوه قضائیه و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شده بود.
شهریار شمس، اواسط خردادماه ۱۴۰۱، در پی اعمال فشار و تهدید به وثیقه گذار او از طرف شعبه یک اجرای احکام دادسرای زندان اوین برای سپری کردن بخشی لوازم مجموع حبس تعزیزی ۴ سال و ۴۵ روزه خود فراخوانده شده بود اما مشخص نیست پس از آن به چه علت حکم حبس وی اجرا نشده است.