نیروهای امنیتی در سنندج، مریوان، میاندوآب، تهران، آستارا، شاهین دژ، نیکشهر، آبادان و اسلام آباد غرب، دستکم ۲۶ شهروند را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. همچنین، پنج شهروند بازداشت شده در اردبیل، آستارا، یاسوج، شاهرود، سنندج، پس از اتمام بازجویی با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ طی روزهای اخیر، هانا وکیل، بهزاد ادوایی، علی هاشمی، نستوه نیکخواه بهرامی، سجاد خداپرست، حسین خاوری، فرشید پروازی، سامان بهمنش، ساعد فریدی، بابک قابل نژاد، پارسا شجاع الدین، ریحانه معروف، علی هاشمی، امیررضا اسفندیاری، مصطفی بلیده، سعدان احمدنژاد و امیرحسین شاه محمدی، توسط نیروهای امنیتی در استانهای کردستان، آذربایجان غربی، تهران، گیلان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و ایلام بازداشت شدند. همچنین، کوروش جلیل، سعید نجفیان، میثم جولانی، سید خالد حسینی، ساعد فریادی، در استانهای اردبیل، گیلان، کهگیلویه و بویراحمد، سمنان و کردستان پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه آزاد شدند.
براساس این گزارش، روز شنبه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۱، علی هاشمی، ساکن شهرستان میاندوآب از توابع استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، وضعیت پرونده و مصادیق اتهامات وی اطلاعی در دست نیست.
همچنین، روز چهارشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۱، نستوه نیکخواه بهرامی، ساکن تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
یک منبع مطلع در این خصوص به حقوق بشر در ایران گفت:”بازداشت نستوه نیکخواه بهرامی در ساعاتپایانی چهارشنبه صورت گرفت و ماموران امنیتی به یورش به منزل وی پس از تفتیش و توقیف برخی وسائل شخصی سپس وی را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.”
در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، سامانبهمنش، ساعد فریادی، حسین خاوری، فرشید پروازی، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان آستارا از توابع استان گیلان بازداشت شدند.
ماموران امنیتی پس از بازداشت و انتقال این افراد به بازداشتگاه فقط با آزادی ساعد فریادی پس از ۲ روز با تودیع وثیقه موافقت کردند اما سایرین کماکان در بازداشت بسر می برند.
سامان بهمنش، ساعد فریادی، حسین خاوری، فرشید پروازی، پس از بازداشت و انتقال به بازداشت تحت بازجویی برای تشکیل پرونده قضایی قرار گرفتند.
از سوی دیگر، روز یکشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، سجاد خداپرست، ساکن تهران، در پی یورش نیروهای نیروهای امنیتی به منزل وی پس از تفتیش و توقیف برخی وسائل شخصی اش بازداشت شد.
یک منبع نزدیک به سجادخداپرست در گفتگو با حقوق بشر در ایران اعلام کرد:”بازداشت سجاد خداپرست حدود ساعت ۹ صبح صورت گرفت و ماموران امنیتی پس از تفتیش منزل او در خیابان شریعتی تهران سپس وی را بازداشت کرده و به همراه خود بردند.”
در ادامه نیز، روز شنبه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۱، بابک قابل نژاد، ساکن شهرستان شاهین دژ از توابع استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات و وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.
در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، امیررضا اسفندیاری، ساکن شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به امیررضا اسفندیاری اطلاعی در دسترس نیست.
اما وبسایت حال وش در خبری اعلام کرد؛ روز یکشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، مصطفی بلیده، فرزند: زمان، اهل شهرستان نیکشهر از توابع استان سیستان و بلوچستان، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در این شهرستان بازداشت شد.
گفته می شود، علت بازداشت مصطفی بلیده فعالیت وی در فضای مجازی و انتشار مطالبی در خصوص پوشش خبری اعتراضات سراسری در صفحه شخصی اش بوده است.
همچنین، بازداشت مصطفی بلیده در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه به محل کار وی که یک آرایشگاه هست صورت گرفته و تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری و وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست.
کانال تلگرامی دانشجویان متحد هم در خبری اعلام کرد؛ سحرگاه یکشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، پارسا شجاع الدین، دانشجوی رشته آمار در دانشکدهٔ ریاضی دانشگاه شهید بهشتی تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات و وضعیت پارسا شجاع الدین اطلاعی در دسترس نیست.
همچنین، روز یکشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، ریحانه معروف، دانشجوی رشته جامعه شناسی در دانشگاه تهران، و دبیر شورای صنفی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، برای دومین مرحله توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات و وضعیت ریحانه معروف اطلاعی در دست نیست.
لازم به ذکر است، این فعال دانشجویی پیشتر هم در تاریخ ۱ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی و چند روز بازداشت سپس آزاد شده بود.
وبسایت کُردپا همبا انتشار اخباری اعلام کرد؛ طی روزهای گذشته، هانا وکیل، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات و علت بازداشت هانا وکیل، اطلاعی در دست نیست.
لازم به اشاره است، هانا وکیل بعنوان پزشک در یکی از مراکز درمانی شهر سنندج مشغول به کار است.
همچنین، روز یکشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، بهزاد ادوایی، اهل روستای سلین از توابع شهرستان مریوان در استان کردستان، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، علت بازداشت و شرح اتهامات منتسب شده به بهزاد ادوایی اطلاعی در دسترس نیست.
لازم به ذکر است، بهزاد ادوایی، پیشتر هم با محکومیت کیفری مواجه و به تحمل حبس تعزیری محکوم شده بود.
در ادامه نیز، اوایل مهر ماه ۱۴۰۱، سعدان احمدنژاد، متولد: ۱۳۵۵، اهل روستای تنگسیر از توابع شهر سنندج مرکز استان کردستان، ساکن شهرستان آبادان از توابع استان خوزستان، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.
علیرغم گذشت نزدیک به ۱ ماه از تاریخ بازداشت سعدان احمدنژاد اما وی بطور بلاتکلیف محبوس و از حقوق اولیه یک متهم برای دسترسی به وکیل و یا تماس با خانواده خود محروم است.
در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، امیرحسین شاه محمدی، متولد: ۱۳۸۰، اهل شهرستان اسلامآباد غرب از توابع استان ایلام، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
براساس این گزارش، امیرحسین شاه محمدی در جریان برگزاری مراسم چهلم سعید محمدی، در پی شلیک مستقیم گلوله از سوی نیروهای امنیتی زخمی شده بود و پس از بازداشت از وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست.
همچنین، از مکاننگهداری، نام ارگان بازداشت کننده و شرح اتهامات تفهیم شده به امیرحسین شاه محمدی اطلاعی در دست نیست.
اما در خبری دیگر، روز یکشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، کوروش جلیل، فعال مدنی ساکن شهرستان یاسوج از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان یاسوج آزاد شد.
لازم به ذکر است، در تاریخ ۳۰ شهریور ماه ۱۴۰۱، کوروش جلیل، همزمان با اوج گیری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در شهر یاسوج بازداشت شده بود.
این فعال مدنی، پیشتر هم در راستای فعالیتهای مسالمت آمیز مدنی خود با بازداشت، احضار و بازجویی و پرونده سازی از سوی ارگانهای امنیتی شهر یاسوج مواجه شده بود.
از سوی دیگر، روز یکشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، میثم جولانی، فعال ملی مدنی، ساکن استان اردبیل و محبوس و بلاتکلیف در زندان این شهر، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان از زندان مرکزی اردبیل آزاد شد.
براساس این گزارش، اتهام تفهیم شده به میثم جولانی در مراحل بازپرسی توسط کامیار سلیم، بازپرس شعبه ۷ دادسرای عمومی و انقلاب اردبیل (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور) و (اخلال در نظم عمومی) عنوان شده است.
لازم به ذکر است، در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، همزمان با شروع اعتراضات سراسری، میثم جولانی در روستای اوجاق از توابع شهرستان گرمی بدون ارائه حکم قضایی توسط نیروهای بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات اردبیل و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۱۴ مهر ماه ۱۴۰۱ به زندان مرکزی اردبیل منتقل شده بود.
میثم جولانی، از جمله فعالان ملی مدنی است که پیش از این به دفعات در راستای فعالیتهای مسالمت آمیز مدنی خود از سوی ارگانهای امنیتی در استان اردبیل با احضار، بازداشت، بازجویی و پرونده سازی و محکومیت کیفری مواجه شده بود.
در خبری دیگر، سید خالد حسینی، فعال کارگری محبوس و بلاتکلیف در زندان مرکزی شهر سنندج پس از اتمام بازجوئی با تودیع وثیقه آزاد شد.
علیرغم آزادی خالد حسینی با تودیع وثیقه اما از مصادیق اتهامات مطروحه بر علیه این فعال کارگری اطلاعی در دست نیست.
لازم به ذکر است، خالد حسینی، در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی این شهر منتقل شده بود.
خالد حسینی، پیشتر هم به دفعات در راستای فعالیتهای مدنی و کارگری خود توسط ارگانهای امنیتی شهر سنندج با بازداشت، احضار، محاکمه و پرونده سازی مواجه شده بود.
شورای صنفی دانشگاههای کشور هم اعلام کرد، طی روزهای اخیر، سعید نجفیان، دانشجوی رشته مهندسی مواد و متالوژی در دانشگاه صنعتی آزاد شد.
لازم به ذکر است، سعید نجفیان، در تاریخ ۸ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.