نیروهای امنیتی در تبریز، لاهیجان، خاش، ارومیه، سنندج، تهران، شیراز، لاهیجان، کرمانشاه، بیرجند، بندرعباس، کرج، گچساران، زاهدان و میرجاوه، دستکم ۳۴ شهروند را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. همچنین، چهار شهروندان بازداشت شده در شهرهای تهران، تبریز و اردبیل پس از اتمام بازجویی با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ طی روزهای گذشته، محمد جاویدی، آتنا فرهمند، علی خاشی(جمالزهی)، اسماعیل شهنوازی، معین ریگی، سمانه فتحی، سارا حسین زاده، ایلیا جعفرپناه، نیما صادقی، محمدامین مرادقلی، حورا بدیهی، صحرا رضایی، امیررضا چرچی، محمدابراهیم واعظی، فرهاد پرموز، پویان ویسی، شایان ویسی، محمد منیب احمدی مقدم، حامد کریمی، کامیار کریمی، پدرام جمال زاده، فری ماه جلیلی، سمانه فتحی، سارا حسین زاده، ایلیا جعفرپناه، مارال دارافرین، کیهان کبودوند، سهند آقاجانی، عبدالناصر گرگیج، علی اکبر ریگی(بادل)، عمر ریگی، مرجان جنگجو، محمدجاویدی و عبدالباسط ریگی، توسط نیروهای امنیتی در استانهای آذربایجان شرقی، گیلان، سیستان و بلوچستان، آذربایجانغربی، کردستان، تهران، فارس، کرمانشاه، خراسان جنوبی، هرمزگان، استان البرز، خوزستان و سیستان و بلوچستان بازداشت شدند. یوسف کاری، اقبال(سجاد)قانع – فعالان ملی مدنی ساکن اردبیل و فراز محمدی – ساکن شهر تبریز و نوید سیدعلی اکبر، پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه آزاد شدند.
براساس این گزارش، طی روزهای اخیر، سمانه فتحی، ایلیا جعفرزاده و سارا حسین زاده، سه تن از شهروندان ساکن شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
تا لحظه تنظیم این خبر از وضعیت ابن ۳ شهروند اهل ارومیه اطلاعی در دست نیست.
همچنین، طی روزهای اخیر، محمد جاویدی، ساکن شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شده و از وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق اتهامات مطروحه بر علیه محمد جاویدی اطلاعی در دست نیست.
در ادامه نیز، روز دوشنبه ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۱، مرجان جنگجو، اهل شهر شیراز مرکز استان فارس، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
مرجان جنگجو، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل و از مصادیق اتهامات و وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.
از سوی دیگر، یک منبع مطلع اعلام کرد:”طی روزهای اخیر، مارال دارافرین، خبرنگار و فعال حقوق زنان، ساکن شهرستان لاهیجان از توابع استان گیلان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.”
در ادامه همچنین، روز جمعه ۱۳ آبان ماه ۱۴۰۱، فری ماه جلیلی، اهل شهرستان گچساران از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد، ساکن تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
یک منبع مطلع در خصوص وضعیت فری ماه جلیلی به حقوق بشر در ایران گفت:”بازداشت فری ماه جلیلی با عنوان اتهامی (لیدری اعتراضات) صورت گرفته و وی در حال حاضر در یکی از بندهای امنیتی زندان اوین تحت بازجویی است.
بازداشت فری ماه جلیلی، در حالی صورت گرفته قرارگاه سایبری عمار، وابسته به ارگانهای امنیتی اعلام کرد عصر جمعه ۱۳ آبان ماه ۱۴۰۱، یک شهروند ساکن شرق تهران به اتهام (لیدری اغتشاشات) بازداشت شده است.
در خبری دیگر، روز سه شنبه ۱۲ مهر ماه ۱۴۰۱، پدرام ماه جلیلی، ساکن تهران، در جریان اعتراضات سراسری در این شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
یکمنبع مطلع در تشریح وضعیت پدرام ماه جلیلی به حقوق بشر در ایران گفت:”پدرام در حال حاضر در یکی از بندهای امنیتی زندان اوین محبوس است و دوران بازجویی خود را سپری می کند و از زمان بازداشت در یک تماس کوتاه فقط اعلام کرد که در این زندان بسر می برد.”
همچنین، طی روزهای اخیر، آتنا فرهمند، متولد: ۱۳۸۶، اهل شهرستان لاهیجان از توابع استان گیلان، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
یک منبع نزدیک به آتنا فرهمند گفت:”بازداشت آتنا در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در لاهیجان توسط افراد لباس شخصی صورت گرفته و این در حالی بود که مونا فرهمند، خواهر وی هم از چندین ناحیه بدنش مورد اصابت گلوله های ساچمه ای قرار گرفته و در بیمارستان بستری شده است.”
علیرغم گذشت چندین روز از بازداشت این نوجوان ۱۵ ساله اما از مکان نگهداری، شرح اتهامات مطروحه و وضعیت وی اطلاع دقیقی در دسترسنیست.
در ادامه همچنین، روز پنجشنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۱، فرهاد پرموز، مسئول رسانه میدیای سه ربه رزی، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، توسط ماموران اطلاعات سپاه این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
براساس اعلام سحام نیوز:”از مکان نگهداری، اتهامات مطروحه و علت دقیق بازداشت فرهاد پرموز اطلاعی در دست نیست.”
لازم به ذکر است، فرهاد پرموز، از چهره های منتقد رسانه ای و کارمند اداره فرهنگ و ارشاد استان کردستان، پیشتر هم توسط ارگانهای امنیتی بازداشت و تهدید به پرونده سازی شده بود.
از سوی دیگر، روز پنجشنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۱، کامیار کریمی، ساکن شهر کرج مرکز استان البرز، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
به نقل از کولبر نیوز:”کامیار کریمی، پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل و از حقوقاولیه یک متهم محروم است.”
کولبرنیوز در ادامه نیز اعلام کرد؛ اواخر مهر ماه ۱۴۰۱، حامد کریمی، ساکن یکی از روستاهای توابع بندرعباس مرکز استان هرمزگان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده و از مصادیق حقوقی اتهامات و وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست.
در خبری دیگر، وبسایت حال وش اعلام کرد؛ روز جمعه ۱۳ آبان ماه ۱۴۰۱، علی خاشی(جمالزهی) – فرزند: الهداد، اسماعیل شهنوازی – فرزند؛ چاکر و معین ریگی – متولد: ۱۳۸۴، فرزند: نادر، سه شهروند ساکن شهرستان خاش از توابع استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی در اینشهرستان بازداشت شدند.
براساس این گزارش، از میان این۳ شهروند بازداشت شده در شهرستان خاش، معین ریگی – با سن ۱۷ سال، نوجوان و در حال حاضر از وضعیت آنها اطلاعی در دست نیست.
همچنین، اسماعیل شهنوازی، در خیابان رودکی، پس از ضرب و شتم توسط نیروهای امنیتی و لباس شخصی بازداشت شده و از وضعیت وی هم اطلاعی در دست نیست.
در خبری دیگر همچنین؛ روز سه شنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۱، عبدالناصر گرگیج، متولد: ۱۳۷۳، فرزند: عبدالرحمن، اهل شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در این شهر بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، اتهامات مطروحه و وضعیت این افراد اطلاعی در دسترس نیست.
روز جمعه ۸ مهر ماه ۱۴۰۱، علی اکبر ریگی(بادل) – اهل زاهدان، عمر ریگی – اهل زاهدان، حامد ریگی (عاشق الله) – فرزند: عبدالستار – متولد: ۱۳۷۳، اهل شهرستان میرجاوه و عبدالباسط ریگی – فرزند: الله بخش- متولد: ۱۳۸۰، ساکن شهرستان میرجاوه، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شدند.
این شهروندان، در تاریخهای ۸ و ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۱، در شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند و علیرغم پیگیری خانواده های آنها اما هیچ ارگانی پاسخ درستی نداده و از مکان نگهداری، مصادیق اتهامات مطروحه و وضعیت این افراد اطلاع دقیقی در دسترس نیست.
کمپین فعالین بلوچ، در خبری اعلام کرد؛ روز شنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، محمد منیب احمدی مقدم، اهل استان سیستان و بلوچستان و دانشجوی رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در شهرستان بیرجند از توابع استان خراسان جنوبی بازداشت شده است.
براساس این گزارش، بازداشت این دانشجوی معترض در جریان اعتراضات سراسری در شهرستان بیرجند صورت گرفته و اتهام مطروحه بر علیه وی (لیدری اغتشاشات) توسط بازپرس صیاد، در شعبه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بیرجند، عنوان شده است.
کانال تلگرامی دانشجویان متحد هم در خبری اعلام کرد؛ روز شنبه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۱، امیررضا چرچی – دانشجوی مقطع مهندسی در رشته رشته شیمی دانشگاه صنعتی شریف و محمدابراهیم واعظی – دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته اقتصاد در دانشگاه صنعتی شریف، در پی یورش هماهنگ نیروهای امنیتی به منازل این افراد بازداشت شدند.
ماموران امنیتی هنگام بازداشت این افراد محل سکونت آنها را تفتیش و سپس برخی لوازم شخصی شان را توقیف کردند.
تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، اتهامات مطروحه و نام ارگان بازداشت کننده این افراد اطلاعی در دسترس نیست.
همچنین، روز سه شنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۱، صحرا رضایی، دانشجوی رشته روزنامه نگاری در دانشگاه علامه طباطبایی تهران، اهل: افغانستان، در هنگام اعتراضات سراسری ناپدید و از وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست.
احتمال بازداشت این دانشجوی اهل کشور افغانستان در جریان اعتراضات سراسری، توسط نیروهای امنیتی دور از ذهن نیست.
اتمام مراحل بازجویی و بازپرسی به زندان ایلام منتقل شده است.
از مصادیق اتهامات تفهیم شده به مریم چامه اطلاعی در دست نیست.
لازم به ذکر است، طی روزهای گذشته، مریم چامه، ساکن شهرستان دهلران از توابع استان ایلام، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی از وضعیت وی اطلاعی در دست نبود.
اما روز پنجشنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۱، یوسف کاری و اقبال (سجاد) قانع مقدم، دو فعال ملی مدنی، محبوس و بلاتکلیف در زندان مرکز استان اردبیل، پس از تودیع وثیقه برای هر نفر به میزان ۳۰۰ میلیون تومان آزاد شدند.
براساس این گزارش، اتهام تفهیم شده به یوسف کاری و اقبال(سجاد)قانع مقدم، در مراحل بازجویی و بازپرسی توسط کامیار سلیم، در شعبه ۷ دادسرای عمومی و انقلاب استان اردبیل(اجتماع و تبانی به قصد بدهم زدن امنیت کشور) و (اخلال در نظم عمومی) عنوان شده است.
لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۳ مهر ماه ۱۴۰۱، یوسف کاری، پس ضرب و شتم و رفتار خشونت آمیز، توسط نیروهای امنیتی در استان اردبیل، بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی در این استان منتقل شده بود.
یوسف کاری، نخستین مرحله در تاریخ ۱۲ شهریور ماه ۱۳۹۸، در حالی که در حوالی میدان شریعتی این استان در حال تردد بود توسط تعدادی از ماموران امنیتی لباس شخصی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات اردبیل و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۱۷ شهریور ماه همان سال به زندان مرکزی اردبیل منتقل شده بود.
در ادامه نیز، روز شنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، حورا بدیهی، دانشجوی رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه تهران، ورودی سال ۱۳۹۹، توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
بازداشت حورا بدیهی، در محوطه دانشگاه تهران صورت گرفته است.
تا لحظه تنظیم این خبر از وضعیت وی و شرح اتهامات مطروحه بر علیه حورا بدیهی اطلاعی در دست نیست.
وبسایت کُردپا هم در خبری اعلام کرد؛ روز یکشنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۱، سهند آقاجانی، متولد: ۱۳۷۵ به همراه کیهان کبودوند – متولد: ۱۳۷۳، اهل سنندج مرکز استان کردستان، در محدوده میدان آزادی در این شعر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
براساس این خبر، سهند آقاجانی و کیهان کبودوند، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی جهت بازجوئی به بازداشتگاه شهرامفر منتقل شدند.
از مصادیق اتهامات مطروحه بر علیه سهند آقاجانی و کیهان کبودوند اطلاعی در دست نیست.
همچنین، روز یکشنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۱، پویان ویسی و شایان ویسی، اهل کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، اتهامات مطروحه و وضعیت این افراد اطلاعی در دست نیست.
در ادامه نیز، روز شنبه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۱، نیما صادقی، دانشجوی دانشگاه آزاد واحد شهر سنندج مرکز استان کردستان، در سه راه ادب در این شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، اتهامات مطروحه و وضعیت نیما صادقی اطلاعی در دست نیست.