شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری با صدور دادنامه ای رسول بداقی، محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی را در مجموع به تحمل بیش از ۱۵ سال حبس تعزیری و مجازات تکمیلی محکوم کرد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز یکشنبه یک آبان ماه ۱۴۰۱، محمد حبیبی، رسول بداقی و جعفر ابراهیمی، سه تن از فعالان صنفی فرهنگیان، محبوس در اندرزگاه ۴ زندان اوین، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات(تبلیغی علیه نظام) و (اجتماع و تبانی) در مجموع به تحمل ۱۵ سال و یک ماه حبس تعزیری و دو سال منع خروج از کشور محکوم شدند.
براساس دادنامه صادره توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران که به رامین صفرنیا، یکی از وکلای این پرونده ابلاغ شده:”رسول بداقی از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) به تحمل چهار سال و شش ماه حبس تعزیری، به اتهام(فعالیت تبلیغی علیه نظام) به یک سال حبس تعزیری و دو سال منع خروج از کشور و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب، گروهها و دسته جات سیاسی و اجتماعی محکوم شد. محمد حبیبی از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) به تحمل سه سال و هفت ماه حبس تعزیری و به اتهام (تبلیغی علیه نظام) هم به تحمل یک سال حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به دو سال منع خروج از کشور و محرومیت از عضویت در احزاب، گروهها و دسته جات سیاسی و اجتماعی محکوم شد. جعفر ابراهیمی، دیگر متهم این پرونده از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) به تحمل چهار سال حبس تعزیری و از بابت اتهام (تبلیغ علیه نظام) هم به ۱ سال حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی به دو سال منع خروج از کشور و محرومیت از عضویت در احزاب، گروهها و دسته جات سیاسی، اجتماعی محکوم شد.”
به فرض تایید اینحکم در دادگاه تجدیدنظر استان تهران و اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی تحمل اشد مجازات برای هر یک از این افراد لازم به اجرا خواهد شد.
لازم به ذکر است، جلسه محاکمه رسول بداقی در تاریخ ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۱ و جلسه دادرسی محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی، در تاریخ ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۱، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری برگزار شده بود.
جعفر ابراهیمی، در تاریخ ۳مردادماه ۱۴۰۱، از سلول انفرادی در بندهای ۲۴۰ و ۲۰۹ زندان اوین به اتاقهای چند نفره در بند ۲۰۹ منتقل شد و در تاریخ ۱۳ مردادماه ۱۴۰۱، در ملاقات کابینی با همسرش، خبر تمدید قرار بازداشت خود را اعلام کرد و در تاریخ ۱۹ مردادماه ۱۴۰۱، به اندرزگاه ۴ زندان اوین منتقل شد.
محمد حبیبی هم در تاریخ ۳مردادماه ۱۴۰۱، پس از اتمام بازجوئی در بندهای ۲۴۰ حفاظت اطلاعات قوه قضایبه و بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات زندان اوین به اتاقهای چند نفره در بند ۲۰۹ منتقل در تاریخ ۴ مردادماه ۱۴۰۱، به اندرزگاه ۴ زندان اوین منتقل شد.
رسول بداقی، دیگر متهم این پرونده هم در تاریخ ۲۴ خردادماه ۱۴۰۱، جهت تکمیل مراحل بازجوئی از بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات به بند۲۴۰ حفاظت اطلاعات قوه قضائیه واقع در زندان اوین منتقل و اواسط شهریور ماه ۱۴۰۱ پس از اتمام بازجوئی ها به اندرزگاه ۴ زندان اوین منتقل شد اما در پی مخالفت دادستان با تبدیل قرار قضائی از بازداشت به وثيقه برای رسول بداقی قرار جلب به دادرسی صادر شده است.
رسول بداقی، جعفر ابراهیمی و محمد حبیبی، در ساعات اولیه صبح ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران امنیتی، بازداشت و جهت بازجوئی به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شد و در تاریخ روز سه شنبه ۲۴ خردادماه ۱۴۰۱، به بند۲۴۰ حفاظت اطلاعات قوه قضائیه واقع در زندان اوین منتقل شده بودند.
جعفر ابراهیمی، در تاریخ ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۰، از بابت پرونده ای دیگر توسط شعبه ۴ دادگاه انقلاب کرج با اتهامات (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، (تشویش اذهان عمومی) و تحریک مردم به برگزاری تجمع اعتراضی، پس از تبرئه از اتهام (تشویش اذهان عمومی)، با ۲ اتهام دیگر در مجموع به تحمل ۴ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. پرونده جعفر ابراهیمی در مرحله تجدیدنظرخواهی است.
رسول بداقی، از بابت پرونده اول خود در تاریخ ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری به اتهام به اتهام (اجتماع وتبانی) به تحمل ۴سال حبس تعزیری و (فعالیت های تبلیغی علیه نظام) به ۱ سال حبس تعزیزی و بعنوان مجازات تکمیلی هم به منع خروج از کشور و منع اقامت در تهران و سایر استان های هم جوار با تهران به مدت ۲سال محکوم شد و این حکم در تاریخ ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تائید شداما با توجه به اعلام اعتراض و تایید اعمال ماده ۴۷۷ اعاده دادرسی و ارجاع پرونده به شعبه هم عرض در انتظار تعیین تاریخ دادرسی است.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات رسول بداقی، در تاریخ ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری برگزار و دفاعیات این فعال صنفی صنفی فرهنگیان از سوی قاضی دادگاه گرفته شده بود.
همچنین، شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین، در تاریخ ۷ بهمن ماه ۱۴۰۰، با ارسال ابلاغیه ای کتبی، رسول بداقی را برای حضور در جلسه بازپرسی و تنظیم کیفرخواست پیش از ارسال پرونده به دادگاه فراخوانده بود.
رسول بداقی، در تاریخ ۲۰آذر ماه ۱۴۰۰، توسط ماموران وزارت اطلاعات در منزل شخصی خود در اسلامشهر، بازداشت و پس از انتقال به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوین و طی مراحل بازجوئی، در تاریخ ۳۰ آذرماه ۱۴۰۰، با تودیع وثیقه آزاد شده بود.
محمد حبیبی، در تاریخ ۱۱دی ماه ۱۴۰۰، با دریافت ابلاغیه ای کتبی از سوی شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهریار، به پلیس امنیت غرب استان تهران، احضار شده بود.
این فعال صنفی فرهنگیان، در تاریخ ۱۳ مرداد ماه ۱۳۹۷، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران با اتهامات(اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور)، به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری،(فعالیت تبلیغی علیه نظام) به ۱۸ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام(اخلال در نظم عمومی) هم به تحمل ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.
با اعلام اعتراض به این حکم و ارجاع پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، در تاریخ ۳ دی ماه ۱۳۹۷، عینا تائید شد و محمد حبیبی، در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۹، پس از سپری کردن ۳ سال از مجموع حبس تعزیری ۷ سال و ۶ ماه خود بطور مشروط از زندان تهران بزرگ آزاد شده بود.
همچنین، در تاریخ ۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، در حالی که محمد حبیبی دوران حبس تعزیری خود را سپری می کرد با حکم هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش از شغل خود بعنوان فرهنگی اخراج شده بود اما پس از آزادی محمد حبیبی و پیگیری های حقوقی این فعال صنفی فرهنگیان به کار خود بازگشت.
محمد حبیبی، برای نخستین بار در تاریخ ۱۲ اسفند۱۳۹۶، توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود با ضرب و شتم بازداشت و به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل و پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان آزاد شده بود.
این فعال صنفی فرهنگیان، در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷، به همراه تنی چند از فرهنگیان دیگر در جریان برگزاری تجمع اعتراضی صنفی در مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه برای دومین مرحله توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به با زندان اوبن طی مراحل بازجویی به زندان تهران بزرگ منتقل شد.
در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، وزارت اطلاعات با انتشار بیانیه ای مدعی شد؛ سیسیل کوهلر، عضو فدراسیون آموزش و فرهنگ نیروی کار فرانسه و همسر او جک پاریس، به همراه آنیشا اسدالهی، کیوان مهتدی، رضا شهابی، حسن سعیدی، شعبان محمدی، رسول بداقی، محمد حبیبی، جعفر ابراهیمی، مسعود نیکخواه و اسکندر لطفی، در ارتباط بوده و در تلاش برای براندازی نظام با یکدیگر همکاری می کردند.