دادسرای زندان اوین با ارسال ابلاغیهای کتبی سه تن از فعالان مدنی و کارگری به نامهای محمد ایران نژاد زندانی سیاسی به همراه نصرالله امیرلو و مرتضی صیدی، را احضار کرد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز یکشنبه ۳۰ مردادماه ۱۴۰۱، محمد ایران نژاد، زندانی سیاسی به همراه نصرالله امیرلو و مرتضی صیدی، با دریافت ابلاغیه های کتبی برای ارائه آخرین دفاع پیش از ارسال پرونده به دادگاه به شعبه بازپرسی دادسرای زندان اوین احضار شدند. محمد ایران نژاد در حال سپری کردن حبس تعزیری دو سال و ۹ ماه خود است
براساس ابلاغیه صادره توسط شعبه بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ مقدس تهران واقع در زندان اوین؛ محمد ایران نژاد، نصرالله امیرلو و مرتضی صیدی، برای ارائه دفاع پیش از تنظیم کیفرخواست از بابت اتهامات تشکیل گروه و دسته به قصد برهم زدن امنیت کشور، به آن واحد قضایی احضار شدند.
لازم به ذکر است، این سه فعال مدنی، در تاریخ ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به زندان اوین و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه مرتضی صیدی و چندی بعد هم نصرالله امیرلو و محمد ایران نژاد همدر تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.
همچنین، محمد ایران نژاد، در تاریخ ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۱، با دریافت ابلاغیه ای کتبی توسط شعبه اجرای احکام دادسرای زندان اوین برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۲ سال ۹ ماه خود احضار و در تاریخ پنج تیرماه ۱۴۰۱، بازداشت و به اندرزگاه ۴ این زندان منتقل شد.
محمد ایران نژاد، در تاریخ ۲۷دی ماه ۱۴۰۰ توسط شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری از بابت اتهامات اجتماع و تبانی از طریق عضویت در گروههای مارکسیستی و فعالیت تبلیغی علیه نظام ، محاکمه و در تاریخ شش بهمن ماه همان سال از بابت اتهامات مذکور در مجموع به تحمل سه سال و پنج ماه حبس تعزیری، شش ماه حبس تعلیقی و پرداخت جریمه نقدی محکوم شد. اینحکم در تاریخ هفت خردادماه ۱۴۰۱ در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تائید شد.
محمد ایران نژاد، پیش از برگزاری جلسه دادرسی در تاریخ ۵ دی ماه ۱۴۰۰، به همراه یاشار توحیدی، امیر امیرقلی و سارا عسکری، بصورت تلفنی برای تاریخ حضور ۷ دی ماه ۱۴۰۰، به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات در تهران احضار شده بودند.
محمد ایران نژاد، در تاریخ ۴ اسفند ماه ۱۳۹۹، توسط ماموران امنیتی در مغازه کتابفروشی خود در میدان انقلاب تهران پس از تفتیش تمامی کتابها، بازداشت و جهت بازجوئی و تفهیم اتهام به سلول انفرادی منتقل و در تاریخ ۱۲ خرداد ۱۴۰۰، با تودیع وثیقه آزاد شد.