ماموران اطلاعات سپاه پاسداران با یورش به منزل شخصی احمدرضا حائری، او را بازداشت کردند. هنوز از دلایل یورش نیروهای امنیتی به منزل این فعال مدنی و بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز دوشنبه شش تیر ماه ۱۴۰۱، احمدرضا حائری، فعال سیاسی و مدنی ساکن تهران در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه پاسداران به منزل شخصی او بازداشت شد.
بر اساس این گرارش، این فعال مدنی سابقه تحمل حکم شلاق و حبس تعزیری را در کارنامه فعالیتهای مسالمت آمیز خود دارد.
یک منبع مطلع در اینباره گفت :”پنج تن از ماموران اطلاعات سپاه با ورود به منزل شخصی احمدرضا حائری پس از تفتیش منزل و توقیف برخی وسائل شخصی از قبیل تبلت، لپ تاپ گوشی تلفن همراه، این فعال سیاسی مدنی را بازداشت کرده و به بند۲ الف زندان اوین منتقل کردند.”
لازم به ذکر است، احمدرضا حائری در تاریخ ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۱، با توجه به احضار قبلی به دادسرای زندان اوین مراجعه کرد اما در پی عدم حضور مسئول پرونده در اطلاعات سپاه به او اعلام شده بود که برای تعیین وقت بازپرسی مجدد با او تماس گرفته خواهد شد و ساعتی بعد با دریافت یک تماس تلفنی با شماره نامشخص، برای تاریخ رسیدگی ۲۳ خرداد ماه ۱۴۰۱ احضار شده بود.
در تاریخ ۱۲خرداد ماه ۱۴۰۱، منزل شخصی احمدرضا حائری، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران تفتیش و پس از ضبط برخی وسائل شخصی به این فعال مدنی اعلام شده بود روزهای آتی به دادسرای زندان اوین احضار خواهد شد.
احمدرضا حائری، در تاریخ ۴ مرداد ماه ۱۳۹۹، برای اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق به پلیس امنیت تهران منتقل و سپس برای تحمل دوران حبس تعزیری ۶ ماهه خود به شعبه یک اجرای احکام کیفری دادسرای زندان اوین منتقل شد و در تاریخ ۱۷ مهر ماه ۱۳۹۹، از تیپ ۲ زندان تهران بزرگ بطور مشروط آزاد شد.
این فعال سیاسی, توسط شعبه ۵۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی بابائی با اتهامات تبلیغ علیه نظام، تجمع غیر قانونی و اخلال در نظم عمومی به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران عیناً تائید شد.
سعید حائری, برادر احمدرضا حائری که در فروردین ماه سال ۱۳۹۳ زندانی سیاسی در بند ۳۵۰ زندان اوین بود در پی یورش نیروهای گارد زندان اوین به بند مذکور که از آن عنوان جمعه سیاه یاد می شود به شدت مورد ضرب و جرح قرار گرفت.
پس از این حمله احمدرضا حائری به همراه جمعی دیگر از خانواده های زندانیان سیاسی با تجمع در برابر مجلس و ساختمان ریاست جمهوری، با نمایندگان وقت در مجلس و مسئولین دولت وقت دیدار کردند و با پیگیری های صورت گرفته، نوبخت سخنگوی وقت دولت اعلام کرد هیأتی از طرف دولت برای بررسی ابعاد مختلف جریان حمله به بند ۳۵۰ تعیین شده و گزارش تهیه شده توسط این هیأت به رئیس جمهور ارائه شده است.
همزمان علی مطهری به همراه ۸ نفر از نمایندگان مجلس نهم با طرح سؤال از وزیر دادگستری خواستار پاسخگویی وی در خصوص این موضوع شدند، که در نهایت با وجود قانع نشدن نمایندگان از پاسخ های پورمحمدی وزیر وقت دادگستری، پیگیری آن از سوی رئیس وقت مجلس، علی لاریجانی متوقف شد.
گزارشی هم که از سوی دولت درباره این موضوع تهیه و به گفته سخنگوی دولت به رئیس جمهور ارائه شده، تاکنون منتشر نشده است.