علیرغم گذشت چندین روز از بازداشت تنی چند از فعالان صنفی فرهنگیان هنوز بطور بلاتکلیف محبوس شدهاند. همچنین منصوره عرفانیان، پس از تحمل چندین روز بازداشت آزاد شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، امروز پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، پانزده فعال صنفی فرهنگیان بازداشت شده در جریان اعتراضات اخیر صنفی معلمان ایران علیرغم گذشت چندین روز، بطور بلاتکلیف در بازداشتگاه ارگانهای در استانهای تهران، بوشهر و شهرستانهای الیگودرز، خرم آباد و مریوان بسر می برند. از میان بازداشت شدگان ظهر امروز پنجشنبه منصوره عرفانیان، از فعالان صنفی فرهنگیان مشهد آزاد شد.
براساس این گزارش، رسول بداقی، محمد حبیبی، جعفر ابراهیمی، علی اکبر باغانی، محسن عمرانی، محمود ملاکی، رضا امانی فر، اصغر حاجب، اسکندرلطفی، مسعود نیکخواه، هادی صادق زاده، حسین سلامی، سیاوش رضایی، ناصرشاکرمی و ابراهیم محمودی، از لحظه بازداشت خود از حق دسترسی به وکیل، هرگونه ملاقات و تماس تلفنی و سایر حقوق شهروندی یک متهم مندرج در ماده ۵ قانون آئین دادرسی کیفری محروم و در بازداشت بسر می برند.
همچنین براساس اعلام کانون صنفی معلمان ایران، ظهر امروز پنجشنبه۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، منصوره عرفانیان، از فعالان صنفی معلمان مشهد پس از تحمل ۵ روز بازداشت و بلاتکلیفی از بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی در این شهر آزاد شد.
از چگونگی آزادی منصوره عرفانیان، اطلاعی در دسترس نیست.
لازم به ذکر است، در ساعات اولیه صبح شنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، رسول بداقی و پس از آن علی اکبر باغانی، محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی، چهار تناز معلمان و فعالان صنفی فرهنگیان ایران در پی یورش ماموران امنیتی به منازل شخصی آنها پس از تفتیش منزل و ضبط برخی وسائل شخصی بازداشت شدند.
همچنین ماموران امنیتی هنگام بازداشت رسول بداقی با شکستن شیشه درب ورودی منزل شخصی این فعال صنفی فرهنگیان پس از تفتیش منزل، ضبط وسائل و ضرب و شتم او را بازداشت کردند.
مسعود نیکخواه و اسکندر لطفی هم در ساعات پایانی شنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، به همراه شعبان محمدی از دیگر فعالان صنفی فرهنگیان شهرستان مریوان از توابع استان کردستان توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه، شعبان محمدی، عصر یکشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه، آزاد شد اما به دستور دادستان مریوان از آزادی مسعود نیکخواه و اسکندر لطفی ممانعت بعمل آمد و این ۲ فعال صنفی فرهنگیان در اعتراض به محرومیت و سرکوب فرهنگیان و تداوم بازداشت خود اعتصاب غذا کردند.
همچنین، سایر فرهنگیان، در استان بوشهر، خرم آباد، مشهد و الیگودرز، در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری تجمع اعتراضی فرهنگیان در این شهرها بازداشت شدند.
محمد حبیبی، در تاریخ ۱۱دی ماه ۱۴۰۰، با دریافت ابلاغیه ای کتبی از سوی شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهریار، به پلیس امنیت غرب استان تهران، احضار شده بود.
محمد حبیبی، در تاریخ ۱۳ مرداد ماه ۱۳۹۷، از بابت فعالیتهای صنفی خود توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران با اتهامات《اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور》، به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری،《فعالیت تبلیغی علیه نظام》به ۱۸ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام《اخلال در نظم عمومی》هم به تحمل ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد و این حکم در تاریخ ۳ دی ماه ۱۳۹۷، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تائید شد و در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۹، پس از سپری کردن ۳ سال از مجموع حبس تعزیری ۷ سال و ۶ ماه خود بطور مشروط از زندان تهران بزرگ آزاد شد.
این فعال صنفی فرهنگیان، در تاریخ ۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, با حکم هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش از شغل خود بعنوان فرهنگی اخراج و این حکم روز جاری به صدیقه پاک ضمیر، همسر محمد حبیبی ابلاغ و پس از آزادی محمد حبیبی و پیگیری های حقوقی این فعال صنفی فرهنگیان به کار خود بازگشت.
محمد حبیبی، برای نخستین بار در تاریخ ۱۲ اسفند۱۳۹۶، توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود با ضرب و شتم بازداشت و به زندان اوین منتقل و در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ با تودیع وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شد.
این فعال صنفی فرهنگیان, در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷, در جریان تجمع اعتراضی فرهنگیان در مقابل سازمان برنامه و بودجه به همراه تعدادی دیگر از فعالان صنفی و شرکت کنندگان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و علیرغم آزادی همه بازداشت شدگان، در بازداشت ماند و به زندان تهران بزرگ منتقل شد.
همچنین در تاریخ ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۰، جعفر ابراهیمی، توسط شعبه ۴ دادگاه انقلاب کرج با اتهامات《 فعالیت تبلیغی علیه نظام 》،《 تشویش اذهان عمومی 》و《 تحریک مردم به برگزاری تجمع اعتراضی 》پس از تبرئه از اتهام 《 تشویش اذهان عمومی 》با ۲ اتهام دیگر در مجموع به تحمل ۴ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
جلسه تفهیم اتهام جعفر ابراهیمی، بازرس کانون صنفی معلمان ایران، در تاریخ ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۰، شعبه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲ کرج برگزار و مبلغ وثیقه او از ۱۰۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.
این فعال صنفی فرهنگیان، پیشتر هم در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، پس از احضار به دادسرای فرهنگ و رسانه با اتهام《 فعالیت تبلیغی علیه نظام 》به دلیل انتشار بیانیهها و مواضع کانون صنفی معلمان و شورای هماهنگی به این فعال صنفی تفهیم شده و نهایتا با تودیع قرار کفالت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.
جعفر ابراهیمی، در تاریخ ۵ دی ماه ۱۳۹۸، در جریان برگزاری مراسم چهلم جان باختگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸، در بهشت سکینه کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۶ بهمنماه ۱۳۹۸، پس از اتمام مراحل دادرسی با تودیع وثیقه بطور موقت آزاد شد.
در بهمن ماه سال ۱۳۹۸، با صدور حکم غیبت غیر موجه در دوران بازداشت، حکم تدریس جعفر ابراهیمی توسط مدیریت آموزش و پرورش شهرستان شهریار لغو شد.
در خصوص رسول بداقی هم لازم به ذکر است، لازم به ذکر است، در تاریخ ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۱، رسول بداقی، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری در مجموع به تحمل ۵ سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال محرومیت از اقامت در تهران و کلیه استانهای همجوار محکوم شد. به فرض تائید این حکم در دادگاه تجدیدنظر و اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی تحمل اشد مجازات یعنی ۴ سال حبس تعزیری برای این فعال صنفی فرهنگیان لازم به اجرا است.
این فعال صنفی فرهنگیان، در تاریخ ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری محاکمه شده بود.
رسول بداقی، در تاریخ ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۰، با دریافت ابلاغیه ای کتبی به این جلسه دادرسی احضار شده بود.
همچنین، شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین، در تاریخ ۷ بهمن ماه ۱۴۰۰، با ارسال ابلاغیه ای کتبی، رسول بداقی را برای حضور در جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام فراخوانده بود.
رسول بداقی، در تاریخ ۲۰آذر ماه ۱۴۰۰، توسط ماموران وزارت اطلاعات در منزل شخصی خود پس از تفتیش منزل و ضبط برخی وسائل شخصی اش در اسلامشهر، بازداشت و پس از انتقال به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوین و طی مراحل بازجوئی، در تاریخ ۳۰ آذرماه ۱۴۰۰، با تودیع وثیقه آزاد شد.