نیروهای امنیتی سقز؛ عثمان اسماعیلی فعال کارگری، بازداشت شد

عثمان اسماعیلی

ماموران امنیتی شهرستان سقز از توابع استان کردستان، عثمان اسماعیلی، فعال کارگری را بازداشت کردند. آقای اسماعیلی بارها بازداشت و زندانی شدند. بازداشت اخیر این فعال کارگری همراه با ضبط اموال صورت گرفته است. هنوز از مصادیق اتهامات وارده که منجر به بازداشت مجدد وی شده است اطلاعای در دست نیست.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، صبح امروز شنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، عثمان اسماعیلی، فعال کارگری ساکن شهر سقز، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. این فعال کارگری در سابقه فعالیتهای کارگری و مسالمت آمیز خود به دفعات توسط ارگانهای امنیتی شهرستان سقز با پرونده سازی مواجه شده است.

براساس این گزارش، ماموران امنیتی، منزل شخصی عثمان اسماعیلی را تفتیش کرده و برخی وسائل او را ضبط کردند. از دلایل بازداشت و اتهامات این فعال کارگری اطلاعی در دسترس نیست.

لازم به ذکر است، عثمان اسماعیلی، در تاریخ ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۰، به همراه محمود صالحی، فعالان کارگری در پرونده ای مشترک، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب سقز از اتهام《تبلیغ علیه نظام 》تبرئه شدند.

این فعال کارگری، در تاریخ ۱۹ خرداد ماه ۱۴۰۰، پس از سپری کردن دوران حبس تعزیری و پرداخت جریمه نقدی از اتهام《 فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق عکس گرفتن در تجمعات اعتراضی و انتشار آن در فضای مجازی 》از زندان مرکزی سقز آزاد شد.

عثمان اسماعیلی، پس از تحمل ۲۵ روز حبس و کسر روزانه ۱۰۰ هزار تومان از مبلغ جریمه نقدی، حکم آزادی محمود صالحی صادر و عثمان اسماعیلی هم طی مدت آن ۲۵ روز حبس و کسر ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی، باقی مبلغ را واریز و از زندان سقز آزاد شد.

در تاریخ ۶ خرداد ماه ۱۴۰۰، عثمان اسماعیلی – بعنوان متهم ردیف دوم، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب سقز، به اتهام《 فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق حضور در تجمعات اعتراضی غیرقانونی روز جهانی کارگر و عکسبرداری و انتشار آن در فضای مجازی 》به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال مفاد ۳۸ مجازات اسلامی و ماده ۶ قانون مذکور نایر بر ماده ۳۷ قانون مجازات اسلامی حبس تعزیری محمود صالحی به پرداخت ۲۰ میلیون ریال جریمه نقدی و عثمان اسماعیلی هم به پرداخت ۴۰ میلیون ریال جریمه نقدی بدل از حبس تبدیل شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این ۲ فعال کارگری، در تاریخ ۴ خرداد ماه ۱۴۰۰، در حالی که آنها در زندان سقز محبوس بودند، توسط شعبه دادگاه انقلاب سقز با اتهام 《 فعالیت تبلیغی علیه نظام》 از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شده بود.

عثمان اسماعیلی و محمود صالحی، در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، پس از احضار به شعبه ۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب سقز با توجه به تفهیم اتهام و صدور قرار وثیقه راهی زندان سقز شدند.

پرونده سازیهای جدید برای این ۲ فعال کارگری در حالی صورت گرفته بود که در تاریخ ۱ تیر ماه ۱۳۹۹، عثمان اسماعیلی و محمود صالحی، در پی احضار به شعبه ۵ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان از بابت اتهام 《 به کارگیری آرم یکی از احزاب کرد مخالف نظام در فضای مجازی 》 تفهیم اتهام شدند و پس از تودیع قرار وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شدند.

همچنین در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، عثمان اسماعیلی در پرونده ای دیگر از بابت اتهامات 《 اخلال در نظم و آسایش عمومی 》 و 《 تشویش اذهان عمومی 》، تبرئه و شعبه ۵ دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب سقز حکم قرار منع تعقیب او را صادر کرد.

در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، عثمان اسماعیلی، پس از دریافت پیامکی به شعبه ۵ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سقز احضار شده بود.

عثمان اسماعیلی، در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، در تماس تلفنی به اداره اماکن عمومی نیروی انتظامی در این شهرستان احضار شد اما به دلیل عدم رسمیت احضار تلفنی این ۲ فعال کارگری از حضور در اداره اماکن نیروی انتظامی سر باز زده بود.

عثمان اسماعیلی، از جمله فعالان مدنی و کارگری با سابقه استان کردستان است که در کارنامه فعالیتهای مدنی او به دفعات سابقه احضار، بازجوئی، بازداشت، محاکمه و تحمل حبس تعزیری دیده می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

خروج از نسخه موبایل