آرمان عبدالعالی، کودکمجرمی که در هنگام وقوع جرم انتسابی ۱۷ سال سن داشت، برای بار دوم در ده روز گذشته، جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد. حکم اعدام او قرار است در روزهای آتی اجرا شود.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ آرمان عبدلعال، کودک مجرم، یک بار در هفته گذشته برای اجرای حکم اعدام به انفرادی منتقل شد و خانوادهاش برای آخرین ملاقات فراخوانده شدند.
سازمانهای حقوق بشری از جمله کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، در همان هنگام از جامعه جهانی خواست تا برای توقف حکم اعدام این کودکمجرم تلاش کنند. روز ۲۰ مهر ۱۴۰۰ کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد، از جمله گزارشگر این سازمان در امور ایران، خواستار توقف فوری اعدام آرمان عبدالعالی و لغو احکام اعدام کودکمجرمان شدند.
در پی آن، اجرای حکم اعدام آرمان به دلایلی که رسما اعلام نشد، به تعویق افتاد و او به بند عمومی بازگردانده شد. با این حال، ساعت ۱۰ صبح روز یکشنبه ۲۵ مهر، ماموران زندان آرمان عبدالعالی را به سلول انفرادی منتقل کردند و اعلام کردند که حکم اعدام او در روزهای آتی اجرا خواهد شد.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، درخواست خود را از جامعه بینالمللی برای نجات جان آرمان عبدالعالی تکرار میکند.
محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، پیشتر در این باره گفت: «در حال حاضر تنها واکنش جامعه جهانی میتواند جان آرمان را نجات دهد. ما از تمام کشورهایی که با جمهوری اسلامی روابط دیپلماتیک دارند میخواهیم که تا دیر نشده، برای نجات جان آرمان تلاش کنند.»
پرونده آرمان عبدالعالی
آرمان عبدالعالی که جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده، متولد ۱۹ اسفند ماه ۱۳۷۴ است و در زمان ارتکاب قتل انتسابی در سال ۱۳۹۲ تنها ۱۷ سال سن داشته است. اتهام ارتکاب این قتل درحالی به این کودک-مجرم وارد شده که تا امروز هیچ جسدی نیز کشف نشده است.
یک منبع مطلع که نخواست نامش فاش شود گفته است: «فیلم دوربینهای مداربسته نشان میدهد که غزاله پس از ملاقات با آرمان از ساختمان خارج شده است. ولی پلیس این مدارک را بررسی نکرد.»
وکیل آرمان نیز، پیشتر درطی یک مصاحبه اعلام کرده بود که میله بارفیکس که آرمان در هنگام بازداشت اعتراف کرده غزاله را با آن به قتل رسانده، هیچگاه توسط پلیس مورد بررسی کارشناسی قرار نگرفته است.
آرمان در زمان بازداشت، مدت ۷۴ روز را در سلول انفرادی سپری کرده و به ارتکاب قتل اعتراف کرده بود و بر همین اساس، بدون توجه به کودک بودن وی در زمان قتل انتسابی، حکم قصاص نفس صادر و قرار بود که دی ماه ۱۳۹۸ این حکم به اجرا درآید. ولی پیش از اجرای حکم، وکیل آرمان متوجه شد بعد از تاریخ تشکیل پرونده برای غزاله (مقتول) در دانشگاه برگه مرخصی به نام او صادر و دفترچه بیمهاش هم تمدید شده است، به این ترتیب با اسناد بهدستآمده درخواست اعاده دادرسی کرد.
با توجه به مدارک بهدستآمده و قبول اعاده دادرسی، آرمان بار دیگر پای میز محاکمه رفت و این بار در شعبه ۵ دادگاه کیفری استان تهران مورد محاکمه قرار گرفت. او که حالا در مقطع فوقلیسانس در دانشگاه شهید مدرس در حال تحصیل است، یک بار دیگر اعلام کرد قتل کار او نیست و نمیداند جسد کجاست و ممکن است غزاله زنده باشد.
در نهایت قضات دادگاه کیفری استان تهران وارد شور شدند و آرمان را در قتل مجرم تشخیص دادند و او را به قصاص محکوم کردند. در نهایت نیز، علیرغم کودک-مجرم بودن متهم، رأی صادرشده یک بار دیگر در سال ۱۳۹۹ در دیوان عالی کشور تأیید شد.