پرونده «سهیل عربی» زندانی محبوس در زندان اوین، به شعبه ۸۱ دادگاه کیفری تهران ارجاع داده شد. قرار است پانزدهم شهریورماه، پرونده این زندانی رسیدگی شود.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، در پی نقض حکم «سهیل عربی» در شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور با تصدیگری «قاضی اسلامی»، پرونده این زندانی به شعبه ۸۱ دادگاه کیفری تهران ارجاع و اخطار حضور به دفتر ابلاغ شد وپانزدهم شهریورماه سال جاری جهت رسیدگی شعبه مرجوعالیه تعیین شده است.
گفته شده این زندانی که حکم اعدامش اخیرا از سوی دیوان عالی کشور لغو شده، هماکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین در انتظار فرارسیدن زمان رسیدگی به پروندهاش است.
منابعی حقوقی در داخل ایران در گفتگو با کمپین اظهار کردهاند: “امیدواریم در آیندهای نزدیک شاهد لغو حکم و حتی تبرئه شدن این زندانی باشیم.”
«سهیل عربی» متولد ۳۰ مردادماه ۱۳۶۴، متاهل و دارای یک فرزند دختر است. گفته شده “یکی از بزرگترین دلتنگیهای او دیدن دوباره روژان دخترش است که به تازگی وارد هفتمین سال از زندگی شده است.”
«سهیل عربی» به همراه همسرش «نسترن نعیمی» در آبانماه ۱۳۹۲، از سوی «قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران» دستگیر شد. همسر وی پس از چند ساعت آزاد شد، اما او مدت ۲ ماه را در سلول انفرادی گذراند.
این زندانی به اتهام “سبالنبی” (دشنام به پیامبر)، “اهانت به امامان شیعه” و همچنین “توهین به علی خامنهای، احمد جنتی و غلامعلی حداد عادل” به اعدام محکوم شد. حکم او در روز ۶ تیرماه ۱۳۹۴، از سوی شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور لغو و برای رسیدگی مجدد به شعبهای از دادگاه بدوی ارسال شد.
این زندانی سپس به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد. او براساس مطالبی که در فیسبوک شخصیاش منتشر کرده، متهم و در آذرماه ۱۳۹۳ به اعدام محکوم شده بود.
گفته شده “تلاش وکلای وی برای اعاده دادرسی و ارجاع پرونده به دیوان عالی کشور تاثیرگذار بوده و با پذیرش اعاده دادرسی، در نهایت حکم اعدام او در شعبه ۳۴ این دیوان لغو شد.”
«سهیل عربی» با توجه به این که حرفهاش عکاسی بوده، از فعالان فضای مجازی و شبکههای اجتماعی از جمله فیسبوک به شمار میرود که مطالبی را در نقد دولت و در مواردی با رویکرد طنز منتشر میکرده است.
برخی از فعالان حقوق بشر گفتهاند “او از جمله قربانیان پروژه سالهای اخیر اطلاعات سپاه برای برخورد با شهروندان فعال در فیسبوک است که با دستگیری و پروندهسازی مواجه شده است.”
همچنین سال گذشته سازمانهای جهانی خواستار نجات جان این زندانی شده بودند. سازمان «دیدهبان حقوق بشر» اتهامات ایراد شده علیه «سهیل عربی» و همچنین صدور حکم اعدام علیه وی را حیرتآور اعلام کرده بود. این سازمان دولت ایران را به بازنگری در قوانین جزایی این کشور و لغو آن دسته از موادی فراخوانده بود که بیان آزادانه عقاید را جرم شناخته و آن را مجازات میکند.
تصاویر «روژان عربی» فرزند «سهیل عربی»