بامداد روز جاری دو زندانی که به اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بودند در زندان وکیل آباد مشهد اعدام شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ به نقل از روزنامه خراسان، با مداد روز یکشنبه ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۰، دو مرد در زندان وکیل آباد مشهد به دارآویخته شدند. هویت این دو زندانی حسن ۵۷ساله و علی ۵۵ ساله اعلام شده است.
در ادامه این گزارش: حسن متهم بود که در تاریخ ۷ فروردین ماه ۱۳۹۳، برادر بزرگتر خود را بهخاطر اختلاف بر سر یک زمین موروثی در منطقه خلق آباد (در نزدیکی مشهد)، به قتل رسانده است .
همچنین: علی متهم دیگر متهم شده بود که در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴۱۳۹۴، در روستای ابرده (در نزدیکی مشهد)، همسر خود را درپی اختلاف خانوادگی به قتل رسانه است.
اجرای مجازات اعدام در ایران همواره به عنوان یکی از شاخصه های مهم نقض حقوق بشر در ایران و جهان مطرح است.
در طول سالیان متمادی از جمله موارد طرح شده نقض حقوق بشر در گزارشهای گزارشگران ویژه حقوق بشر در ایران اشاره به اجرای احکام اعدام در ایران بوده است.
قطعنامههای سازمان ملل متحد برای توقف مجازات اعدام به عنوان اولین قدم برای لغو کامل آن، اولین بار در سال ۲۰۰۷ و دومین بار سال ۲۰۰۸ در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید. دبیرکل سازمان ملل نیز در سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۰ طی گزارشی آخرین تحولات مربوط به توقف و لغو اعدام در کشورهای مختلف را به مجمع عمومی ارائه کرد. در این قطعنامهها ضمن تاکید بر توقف مجازات اعدام، گفته شده مجرم، به اعتبار انسان بودن، دارای حق حیات و بسیاری حقوق دیگر است و قانونگذار و سیستم قانونگذاری، حق سلب این حقوق را از فرد به صرف مجرم بودن و ارتکاب جرم ندارد. دومین پروتکل الحاقی به میثاق بین المللی حقوق سیاسی اجتماعی درباره لغو مجازات اعدام نیز سال ۱۹۸۹ به تصویب مجمع عمومی رسید.
ایران از نخستین کشورهای امضاکننده اعلامیه جهانی حقوق بشر است اما حکومت اسلامی به اجرای آن در کشور احترام نمی گذارد. با این حال پس از گذشت نزدیک به هفتاد سال از این رویداد تاریخی، بنا به گفته ارگان های بینالمللی حقوق بشر از جمله کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد، دیده بان حقوق بشر، سازمان عفو بینالملل، گزارشگران بدون مرز، جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، رژیم اسلامی در زمینه حقوق بشر و اعدام ها بدترین و جنایت کارانه ترین کارنامه را در سطح جهانی دارد.