تداوم اعتصاب غذای شاکر بهروز و کیهان مکرم انبی

شاکر بهروز و کیهان مکرم انبی، دو زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان ارومیه همچنان در اعتصاب غذا به سر می برند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، شاکر بهروز و کیهان مکرم انبی از روز  یکشتبه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۰، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به اعتصاب غذا زده اند.

این دو زندانی سیاسی کُرد در روز یکشنبه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۰، با مراجعه به محوطه افسر نگهبانی زندان اعلام اعتصاب غذا کردند.

شاکر بهروز و کیهان مکرم انبی، شامگاه یکشتبه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۰، به سلول‌های انفرادی بند قرنطینه زندان ارومیه منتقل شدند.

شاکر بهروز در اعتراض به صدور حکم ناعادلانه اعدام و نگهداری طولانی مدت او در سلول انفرادی در دوره بازداشت دست به اعتصاب غذا زده است.

کیهان مکرم انبی نیز با درخواست اجرای قانون کاهش مجازات در پروندهاش اعتصاب غذا کرده است.

این زندانیان در طول زمان اعتصاب از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانواده نیز محروم شده‌اند.

کیهان مکرم انبی، در تاریخ ۲۲ دی ماه ۱۳۹۸، به همراه دو شهروند دیگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

او نهایتا از بابت اتهام “عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام” به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

شاکر بهروزی زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام از بابت پرونده جدیدی که در زندان برای وی گشوده شده است، می بایست روز سه شنبه ۲۷ آبان‌ماه ۱۳۹۹، در جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام «قتل یکی از اعضای سپاه پاسداران» در شعبه یک دادگاه کیفری ارومیه حاضر شود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی به نقل از کُردپا، یک منبع مطلع در این رابطه گفته است: «نیروهای امنیتی در بازداشتگاه سپاه المهدی ارومیه تحت شکنجه از شاکر بهروزی اعتراف گرفته اند.»

پیشتر سازمان عفو بین الملل محاکمه‌های شاکر بهروزی زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام را پروسه قضایی ناعادلانه خوانده و تاکید کرد این زندانی سیاسی تحت شکنجه و در اثر اعترافات اجباری،به اعدام محکوم شده است.این سازمان خواستار لغو حکم اعدام شاکر بهروزی و دادرسی عادلانه بدون توسل به مجازات اعدام برای او شد.

شعبە دوم دادگاه انقلاب ارومیه بە ریاست قاضی شیخ لو، شاکر بهروزی زندانی سیاسی کُرد را به اتهام «بغی» از طریق «عضویت در حزب کومله» به اعدام محکوم کرد. این حکم روز پنج شنبه ۲۰ شهریورماه ۱۳۹۹، به وکیل این زندانی سیاسی ابلاغ شد.

حکم اعدام شاکر بهروزی در حالی صادر شد که وی اواخر اسفند ماه ۱۳۹۸، پس از تحمل ۵ ماه نگهداری در بازداشتگاه حفاظت اطلاعات سپاه ارومیه، در پروندەای دیگر از سوی شعبە دوم دادگاه انقلاب ارومیە بە ریاست قاضی شیخ لو بە اتهام «عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران»، بدون حق برخورداری از وکیل، در دادگاهی چند دقیقه ای بە ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدە بود.

پیشتر شبکه حقوق بشر کردستان به نقل از یک منبع مطلع از پرونده‌سازی حفاظت اطلاعات سپاه علیه این زندانی سیاسی خبر داده بود.

بر اساس گفته های این منبع مطلع، شاکر بهروزی در یک سناریو جدید از سوی حفاظت اطلاعات سپاه با تشکیل یک پرونده دیگر به اتهام «بغی» از طریق «عضویت در کومله» و «قتل یکی از اعضای سپاه پاسداران»  متهم و به اعدام محکوم شده است.

این منبع مطلع به پرونده این حکم را نتیجه «انجام اعترافات اجباری» این زندانی سیاسی بر اثر«شکنجه‌های شدید روحی و جسمی» در زمان بازجویی در بازداشتگاه امنیتی سپاه ارومیه دانسته است .

همچنین این منبع در ادامه اشاره کرده است: دست‌کم ۱۰ شهروند اهل دیزج مرگه‌ور ارومیه، محل سکونت شاکر بهروزی، شهادت‌نامه مشترکی را امضا کرده بودند.

این شهروندان در شهادتنامه ذکر شده اذعان کرده بودند که شاکر بهروزی در زمان قتل این عضو بومی سپاه پاسداران در یک مغازه همراه آنها بوده است.

اما در نهایت شعبە دوم دادگاه انقلاب ارومیه بە ریاست قاضی شیخ لو، از پذیرش شهادت شهود خودداری کرده بود.

بر اساس گزارشات، شاکر بهروزی، شهروند کُرد اهل ارومیه در پاییز سال ۱۳۹۷ پس جدایی از « حزب دموکرات کردستان ایران» با بازگشت از اقلیم کردستان و دریافت امان‌نامه خود را به اداره اطلاعات ارومیه معرفی کرده بود.

بر اساس گفته های منبع آگاه به پرونده شاکر بهروزی، «در زمان بازجویی‌ها بازجویان سپاه بارها به وی گفته بودند که هماهنگی با اداره اطلاعات و دریافت امان‌نامه از این نهاد امنیتی برای بازگشت از اقلیم کردستان، برای وی سنگین تمام خواهد شد.»

این منبع می افزاید: «در واقع سناریو پرونده سازی علیه این زندانی سیاسی در ادامه رقابت‌های دو نهاد امنیتی اداره اطلاعات و سپاه پاسداران صورت گرفته است. بازجویان به شاکر بهروزی گفته بودند اگر از ابتدا وی خود را به سپاه معرفی می‌کرد با چنین مشکلاتی مواجه نمی‌شد. »

شاکر بهروزی، شهروند کُرد اهل دیزج مرگه‌ور ارومیه، پاییز سال ۱۳۹۷، با بازگشت از اقلیم کردستان و دریافت امان‌نامه خود را به اداره اطلاعات ارومیه معرفی کرد.

این زندانی سیاسی کُرد پس از ۲ هفته با اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه آزاد شد.

روز یکشنبه ۲۸ بهمن ماه ۱۳۹۷، این شهروند کُرد توسط نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه ارومیه بازداشت شد.

اتهام انتسابی علیه شاکر بهروزی، قتل «یکی از اعضای سپاه پاسداران» عنوان شده بود.

بر اساس گزارشات وی به مدت ۱ سال و ۱۸ روز در بازداشتگاه حفاظت اطلاعات سپاه ارومیه واقع در پادگان المهدی سپاه تحت بازجویی و شکنجه‌های جسمی و روحی شدید قرار داشت.

این زندانی سیاسی کُرد، در پروندەای دیگر اواخر اسفند ماه ۱۳۹۸، از سوی شعبە دوم دادگاه انقلاب ارومیە بە ریاست قاضی شیخ لو بە اتهام «عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران»، بدون حق برخورداری از وکیل و در دادگاهی چند دقیقه ای بە ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدە بود.

طی چند هفته اخیر، شعبە دوم دادگاه انقلاب ارومیه بە ریاست قاضی شیخ لو، شاکر بهروزی زندانی سیاسی کُرد را به اتهام «بغی» از طریق «عضویت در حزب کومله» به اعدام محکوم کرد.

این حکم روز پنج شنبه ۲۰ شهریورماه ۱۳۹۹، به وکیل این زندانی سیاسی ابلاغ شد.

یکی از نزدیکان شاکر بهروزی بە سازمان هەنگاو گفته بود: «شاکر مدت یک سال و ٩ روز در سلول های انفرادی تحت شکنجە بودە تا بە ترور یکی از اعضای بومی سپاه پاسداران بەنام «مامل محمدی» اعتراف کند.

بر اساس گزارش هه نگاو، «مامل محمدی» از اعضای بومی سپاه پاسداران بود که در روز سەشنبە ٢٢ اسفندماه ۱۳۹۷، در منطقە مرگور ارومیە از سوی افراد مسلح ناشناس بە قتل رسید.

بعدها گروهی نظامی وابستە بە حزب دمکرات کُردستان ایران، موسو به «عقاب های زاگرس»مسئولیت این عملیات را بر عهدە گرفته بودند.

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید