جلسه بازپرسی و رسیدگی به اتهام های بابک کیومرثی و سعید سلطانی، دو فعال مدنی تُرک (آذربایجانی) در دادسرای عمومی و انقلاب تبریز برگزار شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، بابک کیومرثی و سعید سلطانی فعالان مدنی تُرک (آذربایجانی) در جلسه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز آخرین دفاعیات خود را از بابت اتهام های انتسابی ارائه دادند.
جلسه بازپرسی امروز دوشنبه ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۰، در شعبه ۱۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز به ریاست قاضی موسوی برگزار شد.
این فعالان مدنی در جلسه بازپرسی آخرین دفاعیات خود را از بابت اتهام «عضویت در جمعیت های معارض کشور» ارائه دادند.
بابک کیومرثی و سعید سلطانی دو شهروند تُرک (آذربایجانی) در جریان اعتراضات حمایت از عملیات آزاد سازی «قرهباغ» و ارتش جمهوری آذربایجان در شهر جلفا بازداشت شدند.
این دو فعال مدنی روز یکشنبه ۱۳ مهرماه ۱۳۹۹، در محل کار توسط نیروهای امنیتی در شهر جلفا بدون ارائه حکم بازداشت شده بودند.
ماموران در زمان بازداشت سعید سلطانی اقدام به بازرسی منزل وی کرده و تعدادی از وسایل شخصی وی از جمله لپتاپ، تلفن همراه، کتابها و خودروی او را ضبط کرده بودند.
به علاوه در جریان بازداشت بابک کیومرثی، همسر وی توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی پیشتر نیز در اوایل آبان ماه ۱۳۹۹، با انتشار گزارشی در خصوص تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت سعید سلطانی و بابک کیومرثی اطلاع رسانی کرده بود.
بابک کیومرثی و سعید سلطانی دو فعال مدنی تُرک (آذربایجانی) جهت انجام امور بازجویی و تفهیم اتهام به بازداشتگاه وزارت اطلاعات تبریز به بند قرنطینه زندان مرکزی این شهر منتقل شده بودند.
اتهام انتسابی علیه این دو فعال مدنی در مراحل بازجویی، «عضویت در جمعیت های معارض کشور» عنوان شده بود.
پس از پایان مراحل بازجویی و تفهیم اتهام، روز پنج شنبه ۱۳ آذرماه ۱۳۹۹، هر کدام از این شهروندان با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی به صورت موقت از زندان مرکزی تبریز آزاد شدند.
بابک کیومرثی فعال مدنی، روزسه شنبه ۱۱ آذرماه ۱۳۹۹، با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات تبریز به بند قرنطینه زندان مرکزی تبریز منتقل شده بود.
سعید سلطانی دیگر فعال مدنی، روز چهارشنبه ۱۲ آذرماه ۱۳۹۹، با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات تبریز به بند قرنطینه زندان مرکزی تبریز منتقل شد.
بازپرس شعبه ۱۶ دادگاه انقلاب تبریز به ریاست سید علی موسوی مسئول رسیدگی به پرونده این کشنگران ترک بوده است.
بازداشت های گسترده شهروندان ترک در شهرهای تبریز، ارومیه، اردبیل، زنجان، رشت و تهران به دنبال حمایت از آزادسازی قرهباغ و اعتراض به آنچه که «حمایت دولت ایران از ارمنستان» خوانده شده و نیز بسته شدن مرز نوردوز صورت گرفته بود.
بیشتر بخوانید:
اعتراضات ترکهای ایران علیه ارمنستان؛ گزارشی از آخرین وضعیت بازداشت شدگان در تجمعات
اعتراضات ترک های ایران: دستکم ۶۰ شهروند معترض بازداشت شدند
اعتراضات ترک های ایران؛ بازداشت دهها معترض در شهرهای مختلف ترک نشین