سام رجبی، فعال محیط زیست زندانی به مرخصی اعزام شد

سام رجبی، فعال محیط زیست محبوس در زندان اوین در پی درگذشت مادرش به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، یک روز پس از درگذشت لیلی هوشمند افشار مادر سام رجبی فعال محیط زیست که دوران محکومیت حبس را در زندان اوین پست سر می گذارد، این زندانی امروز شنبه ۲۰ دی ماه ۱۳۹۹، برای نخستین بار به مرخصی کوتاه مدت ۵ روزه اعزام شده است.

بر اساس گزارش ها، علی رغم اینکه مادر سام رجبی مدت‌ها از بیماری سرطان رنج می برد و به دلیل وخامت حال جسمانی امکان ملاقات با فرزندش را نداشت، دادستانی تهران همچنان از اعطای مرخصی به این زندانی ممانعت می کرد.

پیشتر نیز با وجود تامین وثیقه به مبلغ یک میلیارد تومان و تأیید ابتلا به کرونای سام رجبی فعال محیط زیست زندانی، با اعطای مرخصی به او مخالفت شده بود.

سام رجبی، که بیش از دو سال از بازداشت او می‌گذرد، روز سه‌شنبه ۲۹ بهمن‌ماه ۱۳۹۸، به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا»، بر اساس حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۶ سال زندان محکوم شده بود.

سام رجبی، هومن جوکار، نیلوفر بیانی، مراد طاهباز، سپیده کاشانی، عبدالرضا کوهپایه، طاهر قدیریان، امیرحسین خالقی و کاووس سیدامامی اعضای این پرونده گروهی هستند که همگی در بهمن ماه ۱۳۹۶ توسط اطلاعات سپاه ثارالله به اتهام «جاسوسی» بازداشت شدند.

سام رجبی به همراه پنج تن دیگر از فعالان محیط زیست، ۴ و ۵ بهمن ماه ۱۳۹۶ از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شدند .

سام رجبی کارشناس محیط زیست به همراه، هومن جوکار، مدیر پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، طاهر قدیریان، دانشمند جوان «انسان و کره مسکون» یونسک، امیرحسین خالقی و نیلوفر بیانی، کارشناسان حیات وحش و سپیده کاشانی، همسر هومن جوکار و سرپرست فعالیت‌ها و مشاور سابق برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، ۶ فعال محیط زیست و کارکنان و مدیران موسسه «حیات وحش میراث پارسیان» در ۴ و ۵ بهمن ۱۳۹۶  از سوی ماموران امنیتی بازداشت شدند.

بعد از انتشار خبر جان باختن کاووس سیدامامی در زندان اوین، خانواده‌های فعالان محیط زیست بازداشت شده در بی خبری مطلق  ونگرانی از وضعیت فرزندانشان بودند. همزمان اما دادستان تهران اتهامات سنگینی چون جاسوسی برای سازمان سیا و موساد و جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی شده در رسانه‌ها متوجه این فعالان کرد.

صدا و سیمای جمهوری اسلامی در گزارشی مدعی شد که آقای سیدامامی، استاد دانشگاه و مدیر موسسه بنیاد حیات وحش میراث پارسیان، و همکاران او با استفاده از دوربین‌‌های عکس‌برداری از یوزپلنگ، اقدام به تصویربرداری از سایت‌های موشکی سپاه کرده و اطلاعات این سایت‌ها را در اختیار سازمان‌های اطلاعاتی خارجی قرار داده‌اند.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست اما این اتهام را وارد ندانست و گفت که این دوربین‌ها تنها قادر به تصویربرداری از محدوده ۵۰ متری اطراف خود هستند.

آقای کلانتری روز یکشنبه  ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ در گفتگو با خبرگزاری ایرنا بار دیگر تاکید کرد که از نظر وزارت اطلاعات، فعالان محیط زیست بازداشت شده مرتکب جاسوسی نشده اند. به گفته او، بررسی‌های کمیته چهار نفره‌ای که رئیس جمهوری برای پیگیری این موضوع تعیین کرده نیز نشان می دهد که مدرکی دال بر جاسوسی این افراد وجود ندارد.

کاووس سید امامی، استاد جامعه‌شناسی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق و مدیر عامل موسسه «حیات وحش میراث پارسیان» است که طبق نوشته فرزندش، در تاریخ چهارم بهمن ماه بازداشت شده و در تاریخ ۱۹ بهمن ماه خانواده مطلع از مرگ او با عنوان «خودکشی» شده‌اند. با این حال مشخص نیست که کاووس سیدامامی تحت چه شرایطی مورد بازجویی قرار گرفته و تحت چه شرایط فیزیکی و روانی در زندان اوین نگهداری شده و چگونه برای فردی که از صحت کامل جسمی و روانی برخوردار بوده است چنین اتفاقی افتاده است. مساله‌ای که نگرانی‌ها درباره وضعیت سایر بازداشت شده‌ها را  در آن زمان دامن زده بود.

ابراز نگرانی فرانت‌لاین دیفندرز از وضعیت نامشخص سام رجبی، فعال محیط زیست زندانی

مخالفت با اعطای مرخصی سام رجبی، فعال محیط زیست

تست کرونای سام رجبی، فعال محیط زیست زندانی مثبت اعلام شد

ادامه بازداشت فعالان محیط زیست؛ جان باختن یکی از بازداشت شدگان در زندان

نامه سرگشاده خواهر سام رجبی فعال محیط زیست بازداشتی به حسن روحانی

آخرین اطلاع از وضعیت «سام رجبی» و سایر فعالان محیط زیست

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید