انجمن قلم آمریکا صدور حکم ۱۱ سال زندان برای آرش گنجی را محکوم کرد

انجمن قلم آمریکا با انتشار بیانیه ای اعتراض خود را به صدور حکم ۱۱ سال زندان برای آرش گنجی و برخورد حکومت ایران با اعضای کانون نویسندگان نشان داد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، انجمن قلم آمریکا در این بیانیه ضمن محکوم کردن صدور حکم ۱۱ سال زندان برای آرش گنجی مترجم و منشی هیئت دبیران این کانون، خواستار آزادی بی‌قید و شرط همه زندانیانی شد که با احکام ناعادلانه در زندان به سر می‌برند.

این انجمن در بخشی از بیانیه منتشر شده در روز جمعه ۱۲ دی ۱۳۹۹، اشاره کرده است: « ۱۱ سال زندان به «جرم» ترجمه‌ی یک کتاب، کاملا بی‌معنی و نقض بی‌چون‌ و چرای حق بنیادین انسان‌ها برای آزادی بیان است. مجازات بی‌رحمانه‌ی نویسندگان و فعالان به دلیل بیان مسالمت‌آمیز دیدگاه‌های خود، و یکسان شمردن نظرات انتقادی با جرائم امنیتی، راهکاری است که در ایران شتابی فزاینده یافته است.»

 آرش گنجی، فعال ادبی و مترجم طی جلسه دادگاه رسیدگی که در روز دوشنبه ۸ دی ماه ۱۳۹۹، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد برگزار شده بود، از بابت اتهام های «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت و همکاری با گروهک مخالف نظام» به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد.

مصداق اتهام های انتسابی علیه این نویسنده ترجمه کتابی درباره‌ تحولات کردستان سوریه تحت عنوان «کلید کوچک دروازه‌ای بزرگ» بوده است.

کانون نویسندگان ایران متن کامل این بیانیه را ترجمه کرده که به شرح زیر است:

«به گفته‌ی کارن دویچ کارلِکار، مدیر برنامه‌های پن آمریکا درباره‌ی به خطرافتادن آزادی بیان، «ما به‌شدت حکمی را که برای آرش گنجی صادر شده است محکوم می‌کنیم: ۱۱ سال زندان به «جرم» ترجمه‌ی یک کتاب کاملا بی‌معنی و نقض بی‌چون‌ و چرای حق بنیادین انسان‌ها برای آزادی بیان است. مجازات بی‌رحمانه‌ی نویسندگان و فعالان به دلیل بیان مسالمت‌آمیز دیدگاه‌های خود، و یکسان شمردن نظرات انتقادی با جرایم امنیتی، راهکاری است که در ایران شتابی فزاینده‌‌ یافته است، و ما از دولت ایران می‌خواهیم این‌گونه بدرفتاری‌ها و نقض حاکمیت قانون را بی‌درنگ متوقف کرده و همه‌ی زندانیان، از جمله آرش، را که ناعادلانه به حبس محکوم شده‌اند بی‌درنگ و بدون قیدوشرط آزاد کند.»

گنجی در دسامبر ۲۰۱۹ دستگیر شد اما با وثیقه بیرون آمد و محاکمه‌ی او سراسر سال گذشته ادامه داشت. سال ۲۰۲۰ دست‌کم چهار عضو دیگر کانون نویسندگان ایران در زندان بوده‌اند: بکتاش آبتین، کیوان باژن و رضا خندان‌ مهابادی، که سال ۲۰۱۹ به «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» متهم شدند و مجازات آن‌ها از سپتامبر ۲۰۲۰ آغاز شد، هم‌چنین امین مرادی (شاعر) که در ۲۸ نوامبر دستگیر شد و هم‌اکنون به اتهاماتی نامعلوم در زندان اوین بازداشت است.

شرایط زندان‌های ایران هم‌چنان مایه‌ی نگرانی است و شمار زیادی از زندانیان سیاسی، از جمله نسرین ستوده، برنده‌ی جایزه آزادی قلمِ پن آمریکا در سال ۲۰۱۱، محبوس مانده‌اند و در معرض خطر ویروس کووید قرار دارند. وخامت حال ستوده در جریان اعتصاب غذای ۴۶ روزه‌‌اش در اعتراض به شرایط زندان اوین در هنگامه‌ی شیوع بیماری همه‌گیر، او را تا پای مرگ برد. با ‌این همه پس از یک مرخصی کوتاه به دلیل بیماری، و به‌رغم توصیه‌ی پزشکان متخصص، اوایل دسامبر او را به زندان قرچک بازگرداندند همان‌ جایی که به کووید-۱۹ مبتلا شده بود.

انجمن قلم آمریکا

یکم ژانویه ۲۰۲۱»

 

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید