محکومیت «محمود (آرشام) رضایی»، فعال مدنی در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، حکم «محمود (آرشام) رضایی» فعال مدنی که در دیماه ۱۳۹۷ بازداشت و با اتهامهای «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی» و «توهین به رهبری» از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «احمد زرگر» به هشت سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده بود، در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.
«محمود (آرشام) رضایی»، فعال مدنی، عصر روز هفدهم دیماه ۱۳۹۷ با دو تن از دوستانش به نامهای «مجید حسینی» و «محمد حسین زاده»، توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه در تهران بازداشت شد. ماموران پس از بازداشت او را به خانه منتقل کرده و پس از تفتیش تلفن همراه او را با خود بردند.
«محمود (آرشام) رضایی» در مراسم خاکسپاری «وحید صیادی» که به دلیل اعتصاب غذا در زندان جان خود را از دادهبود، حضور داشته و همچنین بر اساس گفته نزدیکان این فعال مدنی وی همواره حمایت و همدردی خود را با خانوادههای کشتهشدگان سیاسی و خانواده زندانیان سیاسی ابراز داشته است.
همچنین حضور در تجمعات اعتراضی مسالمتآمیز، اطلاع رسانی نسبت به وضعیت فعالان سیاسی بازداشت شده، بخشی از فعالیتهایی است که منجر به بازداشت این فعال مدنی شدهاست. علیرغم آزادی مجید حسینی و محمد حسین زاده با سپردن وثیقه، مقامات امنیتی-قضایی از آزادی او خودداری کردهاند.
این فعال مدنی که اکنون در اندرزگاه ۴ زندان اوین محبوس است، بدون حضور وکیل و اطلاع قبلی در روز ۷ اسفندماه ۹۷ به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب منتقل شد و به “تبلیغ علیه حکومت”، “اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی” و “توهین به رهبری” توسط قاضی «محمد مقیسه» متهم شد.
آقای رضایی روز شنبه ۲۵ اسفندماه ۹۷ به دادگاه فراخوانده شد و حکم هشت سال و نیم زندان به او ابلاغ شد.
یک منبع مطلع از وضعیت پرونده این فعال مدنی به کمپین گفت: «آرشام، از بابت “توهین به رهبری” به ۲ سال، “تبلیغ علیه نظام” به یکسال و “اجتماع و تبانی” به ۵ سال حبس محکوم شدهاست». بر اساس رای صادره، آقای رضایی علاوه بر تحمل هشت سال محکومیت خود، ۶ ماه دیگر را به خاطر گزارش نیروهای امنیتی مبنی بر «کشف مشروبات الکلی از وی» باید در زندان بگذراند.
در صورت تایید حکم هشت سال و نیم، بر اساس قواعد تعدد جرائم، پنج سال آن قابل اجرا خواهد بود.
آرشام رضایی که در طول روند دادرسی و جلسه دادگاه از حق داشتن وکیل محروم بود، به این حکم اعتراض کردهاست.
منبع نزدیک به خانواده آقای رضایی به کمپین میگوید: «هنوز شعبه دادگاه تجدیدنظر مشخص نشده، اما بستگان وی هر هفته ملاقات کوتاهی با او دارند و وضعیت روحی و جسمی اش را خوب توصیف کردهاند».
آخرین ملاقات حضوری که خانواده با او داشتهاند، روز سهشنبه ۶ فروردین ۹۸ بودهاست که او از همه از رسانهها و نهادهای حقوق بشری خواسته “در خصوص وضعیتش اطلاع رسانی کرده و مواردی که در آن حقوقش نقض شده را پیگیری نمایند.”
آرشام که تنها گناه خود را “اعتراض مدنی و صلحآمیز” میداند، پیشتر در نامهای از زندان اوین در خصوص دلایل حکم صادره هشت سال و نیم زندان علیه خودش پرسیدهبود: “به چه دلیل و با تکیه بر چه عدالت و قانونی در حقش اینگونه ظلم شده است؟!”
آرشام رضایی، قبل از بازداشت در منطقه اسلامشهر و رباط کریم در جنوب غرب تهران با خانواده اش زندگی میکرد. او به عنوان نقاش ساختمان و علامتگذاری آسفالت در خیابان و جادهها مشغول به کار بوده و تنها نان آور خانواده اش است. هر چند اکنون هم “روزها در زندان کار میکند، ظرف و لباس زندانیان را می شوید و کارهای بعضی زندانیان را انجام میدهد” تا ماهیانه مبلغی برای خانواده اش بفرستد. منابع آگاه به کمپین حقوق بشر در ایران گفته بودند که وی هزینههای زندگی مادر و خواهرانش را تامین میکرده و بازداشت آرشام وضعیت معیشتی و اقتصادی آنان را تحت تاثیر قرار داده است.