«دیاکو رسول زاده» و «صابر شیخ عبدالله» دو زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام در زندان ارومیه به سلول انفرادی منتقل شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، امروز دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۳۹۹، «دیاکو رسول زاده» و «صابر شیخ عبدالله» دو زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام محبوس در بند ۱-۲ زندان ارومیه که روز ۱۸ فروردین ماه سال ۱۳۹۴، از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب مهاباد به ریاست قاضی «احمد جوادیکیا» به اتهام «محاربه از طریق بمبگذاری» و «عضویت در حزب کومله» به اعدام محکوم شده بودند به سلول انفرادی منتقل شدند.
انتقال «صابر شیخ عبدالله» و «دیاکو رسول زاده»، سبب ایجاد نگرانی در خانواده هایشان شده است چون حکم اعدام این دو زندانی سیاسی کُرد پیشتر در دیوان عالی کشور تایید و قطعی شده و این بیم میرود که این انتقال جهت اجرای حکم اعدام صورت گرفته باشد.
«صابر شیخ عبدالله» و «دیاکو رسول زاده» دو زندانی سیاسی کُرد اهل مهاباد، در تاریخ روز ۱۸ فروردین ماه سال ۱۳۹۴ از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب مهاباد به ریاست قاضی «احمد جوادی کیا» به اتهام «محاربه از طریق بمبگذاری» و «عضویت در حزب کومله» به اعدام محکوم شدند.
«دیاکو رسول زاده» در تاریخ ۱۲ اسفندماه سال ۱۳۹۲ در منزل شخصی خویش و «صابر شیخ عبدالله» در روز ۲۴ اسفندماه همان سال در شهر مهاباد دستگیر و به بازداشتگاه امنیتی وزارت اطلاعات در شهر ارومیه منتقل شده بودند.
این دو زندانی سیاسی در سه ماه اول بازداشت به صورت شدید تحت شکنجه شدید فیریکی و روحی قرار گرفته و مجبور به انجام اعترافات تلویزیونی شده بودند.
«صابر شیخ عبدالله» و «دیاکو رسول زاده» قریب به یک سال در بازداشتگاه امنیتی شهر ارومیه، تحت فشار و شکنجه نگهداری می شدند و سپس در اواسط اسفندماه ۱۳۹۳ به دادگاه انقلاب شهر مهاباد منتقل شده و بعد از صدور کیفرخواست به اتهام شرکت در بمب گذاری و عضویت در حزب کومله به زندان مرکزی ارومیه منتقل شدند.
گفتنی است که «وزارت اطلاعات» در ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۳، با صدور اطلاعیه ای از شناسایی یک تیم چند نفره وابسته به حزب کومله در ایران و بازداشت آنها خبر داده بود.
در همان تاریخ سایت «بولتن نیوز» یکی از سایتهای وابسته به وزارت اطلاعات نیز در گزارشی مدعی شده که گویا « دو نفر از این تیم فرار کرده و ٣ نفر دیگر نیز به نامهای دیاکو رسول زاده، حسین عثمانی و صالح شیخ عبدالله نیز توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شده اند.»
همچنین روابط عمومی وزارت اطلاعات در این باره اعلام کرده بود که «اشخاص دستگیر شده در ٣١ شهریور ١٣٨٩ اقدام به بمبگذاری در میان زنان و کودکانی که برای دیدن مراسم رژه نیروهای مسلح در شهرستان مهاباد به خیابان آمده بودند، نموده و بر اثر انفجار ١٢ نفر کشته و بیش از ۴٠ نفر زخمی شدند.»
پس از این جریان و در همان سال یعنی سال ١٣٨٩، و به دنبال حادثه انفجار مهاباد، «عبدالرسول محمودآبادی» یکی از فرماندهان بلندپایه سپاه، در گفتوگویی با «خبرگزاری فارس» اعلام کرده بود که «۳۰ تن از عوامل اصلی و محوری این انفجار، کشته شده اند.»
محمودآبادی، فرمانده وقت «قرارگاه سیدالشهدا» سپاه به فارس گفته بود که ۳۰ تن از کسانی که به گفته او نقش محوری در انفجار مراسم رژه نیروهای مسلح در مهاباد داشته اند، «در جریان درگیری با نیروهای اطلاعاتی و انتظامی در شهرستان مهاباد کشته شدند.»
همزمان «محمد پاکپور»، فرمانده وقت «نیروی زمینی سپاه» نیز از کشته شدن «عوامل اصلی و محوری» انفجار مهاباد در جریان درگیری خبر داده بود. هرچند منابع محلی و مردمی در مهاباد، هیچگاه صحت چنین خبری را تایید نکردند.
اکنون پس از چند سال از گذشت حادثه انفجار، وزارت اطلاعات از این که «تیم تروریستی» مسئول آن انفجار را شناسایی و اعضای آن را دستگیر کرده است، خبر می دهد.
«صابر شیخ عبدالله» اهل مهاباد و دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد رشته بیمه در «دانشگاه علامه طباطبایی» تهران بود که در ۲۴ اسفندماه ۹۲، پس از بازگشت به زادگاهش، از سوی ماموران اداره اطلاعات شهر مهاباد دستگیر شد.
«صابر شیخ عبدالله»، در یک خانواده از طبقه متوسط و با سرپرستی پدری که در مهاباد نقاش ساختمان بود، در مهاباد یکی از شهرهای کُردنشین ایران بزرگ شد. وی در سال ۸۵، وارد دانشگاه پیام نور ارومیه میشود و در رشته آمار ادامه تحصیل میدهد و سال ۹۰ از این دانشگاه فارغالتحصیل شده و سپس به مدت ۷ ماه به خدمت سربازی می رود و پس از قبولی در کنکور کارشناسی ارشد، وارد دانشگاه علامه طباطبایی تهران در رشته بیمه می شود.
پدر صابر قبلا گفته بود که : «پسرم انسان آرامی است و از خون بیزار بود. او هیچگونه فعالیت سیاسی و فرهنگی و اجتماعی در طول این سالها نداشته و حتی برعکس اظهارات این سناریو، یک بار هم به کردستان عراق نرفته است.»
«دیاکو رسول زاده» که او نیز در بیانیه وزارت اطلاعات نامش ذکر شده است؛ ۲۶ ساله و فرزند صالح است که در ١١ اسفندماه ١٣٩٢ توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. وی از اهالی روستای «دریاز» از توابع بخش مرکزی مهاباد است.
«حسین عثمانی» یکی از شهروندان کُرد ساکن مهاباد است که تقریباً همزمان با «دیاکو رسول زاده» و «صابر شیخ عبدالله» در بعدازظهر روز ١٢ اسفندماه ١٣٩٢، در منزل شخصی خود، توسط ماموران اداره اطلاعات، بدون ارایه حکمی بازداشت شد، وی ۵٠ ساله و متاهل است.
نزدیکان این سه شهروند کُرد بر این نکته تاکید میکنند که «نوع اتهام انتسابی که وزارت اطلاعات از آن صحبت میکند، درباره این سه نفر اصلا با عقل جور درنمیآید.” یکی از نزدیکان «حسین عثمانی» میگوید، “او یکی از شهروندان عادی این جامعه بوده و این نوع اتهامات در مورد وی از اصل و اساس دروغ است و تمامی کسانی که حسین را میشناختند از این خبر و نوع پروندهسازی وزارت اطلاعات شوکه شدهاند.»
از سوی دیگر به گفته منبع موثقی؛ «این شهروندان در این مدت در بازداشتگاههای وزارت اطلاعات، تحت بازجویی و شدیدترین نوع شکنجههای ممکن و تحت فشار برای گرفتن اعترافات تلوزیونی قرار گرفته بودند. ماموران آنها را مجبور به پذیرفتن اتهامات ساختگی کرده بودند.»