گزارشی از ادامه اعتصاب غذای سه زندانی سیاسی زن کُرد در زندان قرچک ورامین

سه زندانی سیاسی کُرد «سکینه پروانه»، «سهیلا حجاب» و «زینب جلالیان» همچنان در زندان قرچک ورامین در اعتصاب غذا به سر می‌برند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، «سکینه پروانه»، «سهیلا حجاب» و «زینب جلالیان» سه زندانی سیاسی زن کُرد در زندان قرچک ورامین کماکان در اعتصاب غذا به سر میبرند.«سکینه پروانه» در اعتراض به صدور حکم ۵ سال حبس تعزیری و عدم رعایت اصل تفکیک جرایم دست به اعتصاب غذا زده است. «سهیلا حجاب» نیز از تاریخ ۲۷ خرداد در اعتراض به ادامه نگهداری خود و «زینب جلالیان» در بند قرنطینه زندان قرچک و عدم انتقال به زندان اوین و همچنین فشارهای نهادهای امنیتی در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد.«زینب جلالیان» که از حدود یک ماه پیش به دنبال انتقال از زندان خوی به زندان قرچک به کرونا مبتلا شده، از ۳۱ خرداد دست به  اعتصاب غذا زده است.

«سکینه پروانه» زندانی سیاسی که در بند ۳ زندان قرچک نگهداری می‌شود از ۵ خرداد در اعتراض به صدور حکم ۵ سال حبس تعزیری به اتهام «عضویت در احزاب اپوزیسیون» و همچنین عدم رعایت اصل تفکیک جرایم در زندان قرچک دست به اعتصاب غذا زده است.

وی طی این مدت یک بار و به مدت چند روز با قول مساعد مسئولان مبنی بر پیگیری خواسته‌هایش اعتصاب غذای خود را متوقف کرد، اما با برآورده نشدن درخواست‌هایش مجدداً اعتصاب خود را ادامه داد.

«سکینه پروانه» همچنین در روزهای گذشته چند بار در خصوص یک پرونده جدید به دادگاه احضار شده، اما وی از حضور در جلسه دادگاه خودداری کرده است. هنوز اتهام وی در این پرونده جدید مشخص نیست.

این زندانی سیاسی ۲۹ ساله پیش‌تر به دلیل شعارنویسی در زندان، اواخر اسفند ماه از زندان اوین به یک سلول انفرادی در زندان قرچک منتقل شده بود و هنگام انتقال به زندان قرچک مورد ضرب و شتم شدید ماموران زندان قرار گرفته و به او دستبند و پابند زده اند. نامبرده همچنین به مدت چهار روز با دستبند و پابند در سلول انفرادی این زندان نگهداری شده و سپس به بیمارستان روانی امین‌آباد در تهران منتقل شده است.

به گفته یک منبع مطلع؛ «سکینه پروانه، حدود دو ماه پیش، پس از قطع همکاری‌اش با یکی احزاب اپوزیسیون کرد، خود را در مرز ایران و کردستان عراق به نیروهای ایرانی تسلیم کرده بود و پس از نگهداری در بند ۲۰۹ زندان اوین اوایل اسفند ماه به بند زنان زندان اوین منتقل شد.»

«سهیلا حجاب» وکیل دادگستری در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»،‌ «تشویش اذهان عمومی به قصد آشوب» و «تشکیل گروه غیرقانونی» مجموعا به ۱۸ سال حبس محکوم شد. طبق ماده تجمیع احکام ۵ سال از این میزان قابل اجرا خواهد بود.

این فعال مدنی اهل کرمانشاه که توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب پیش تر به ۱۸ سال زندان محکوم شده بود، روز شنبه سوم خرداد، پس از مراجعه برای پیگیری وضعیت پرونده خود به دادگاه تجدید نظر «توام با خشونت فیزیکی» از سوی ماموران اطلاعات سپاه بازداشت به زندان قرچک منتقل شد.

«سهیلا حجاب» با انتشار یک فایل صوتی از بازداشت و انتقال خود به زندان قرچک ورامین، توسط ماموران اطلاعات سپاه پس از مراجعه به دادگاه تجدیدنظر خبر داد. در این فایل صوتی که از زندان قرچک منتشر شده، خانم حجاب از تهدید در بازجویی های پیشین خود به حذف فیزیکی اشاره کرده و از ضرب و شتم شدید خود توسط ماموران امنیتی و پرونده سازی جدید سخن گفته است.

روز چهارشنبه ۲۸ اسفند ماه این فعال مدنی، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه از بابت اتهامات «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، «تشویش اذهان عمومی به قصد آشوب»، «تشکیل گروه در راستای حقوق زنان»، و «درخواست رفراندوم و تغییر قانون اساسی» مجموعا به ۱۸ سال زندان محکوم شده است. این حکم روز شنبه سوم خردادماه توسط دادگاه تجدید نظر عیناً تأیید شد.

«زینب جلالیان» زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد که سیزدهمین سال از دوران محکومیتش را می گذراند، روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، به دلایل نامشخصی، از سوی نیروهای امنیتی از زندان خوی خارج و به بند قرنطینه زندان قرچک ورامین منتقل شده بود.

علی رغم شیوع ویروس کرونا در زندان‌های کشور، مقام‌های قضایی همچنان با مرخصی درمانی زینب جلالیان،‌ زندانی سیاسی کرد مخالفت می‌کردند.

«علی جلالیان» پدر «زینب جلالیان» زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد، با اعلام خبر ابتلای دخترش به ویروس کرونا در زندان قرچک گفت: شب سه‌شنبه ۱۳ خرداد ماه، این زندانی سیاسی به دلیل تنگی‌ نفس شدید به بهداری زندان قرچک منتقل شده و پس از انجام معاینه و آزمایشات، بیماری او کووید-۱۹ تشخیص داده شده اما با این وجود مسئولان زندان به دستور وزارت اطلاعات از انتقال وی به بیمارستان خودداری می‌کنند.

«زینب جلالیان»، در آخرین تماس تلفنی خود با خانواده اش در روز شنبه ۱۷ خرداد ماه ۱۳۹۹، گفته است که همچنان تب شدید و تنگی نفس دارد و در بخش قرنطینه زندان قرچک به همراه چند زندانی دیگر مبتلا به کرونا در اتاقی جدا نگهداری می‌شود.

«زینب جلالیان» تنها زن زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد، دچار بیماری چشم،‌ دهان و درد در ناحیه شکم است و در طی سال‌های طولانی زندان بارها از حق خدمات درمانی مناسب و کافی محروم مانده است.

قابل ذکر است، بعد ازبازداشت «امیرسالار داوودی» یکی از وکلای خانم جلالیان،‌ وکیل دیگر این زندانی سیاسی نیز از ادامه وکالت کناره‌گیری کرده است.

«زینب جلالیان»، متولد ۱۳۶۱ اهل روستای «دیم قشلاقِ ماکو» از توابع استان «آذربایجان غربی» پیش تر در ۲۰ اسفند ماه ۱۳۸۶، در سن ۲۵ سالگی از سوی اداره اطلاعات در «کرمانشاه» بازداشت و در آذرماه ۱۳۸۸، به اتهام “محاربه از طریق عضویت در گروه پژاک” در دادگاهی چند دقیقه‌ای، غیرعلنی و بدون حضور وکیل به اعدام محکوم شد و حکم صادره از سوی دیوان عالی کشور تایید و به وی ابلاغ شد.

بر اساس اعلام رسانه ها و اطلاعات به دست آمده حکم صادره علیه نامبرده در ۲۹ آبان ماه ۱۳۹۰ به حبس ابد کاهش یافت.

«زینب جلالیان»، زندانی سیاسی کُرد که سیزدهمین سال از دوران حبس خود را بدون مرخصی، در زندان خوی سپری می‌کند در آذرماه ۱۳۹۳، بدون اطلاع قبلی به خانواده و وکیلش، به «زندان خوی» منتقل شد.

پیش از تبعید «زینب جلالیان» به «زندان خوی»، او ۷ سال را در «کانون اصلاح و تربیت زندان دیزل‌آباد کرمانشاه» که از زندان اصلی «دیزل‌ آباد»، ۵ کیلومتر فاصله دارد به سر برد.

سازمان عفو بین الملل چندی پیش طی بیانیه‌ای ضمن ناعادلانه خواندن حبس «زینب جلالیان» زندانی سیاسی کرد، خواستار پایان دادن به آن شده‌بود.

 

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

خروج از نسخه موبایل