«زرتشت احمدی راغب»، فعال مدنی و از امضا کنندگان بیانیه موسوم به ١۴ تن براى گذار از جمهورى اسلامى، در پنجمین روز اعتصاب غذا با انتشار پیامی صوتی از روند بازداشت و شرایط نگهداری خود در بند قرنطینه تیپ پنج زندان تهران بزرگ خبر داد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، «زرتشت احمدی راغب»، فعال مدنی، که روز سه شنبه ۲۷ خرداد ماه، جهت گذراندن دوران محکویت ۹ ماه حبس، بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شده و در واکنشی اعتراضی دست به اعتصاب غذا زده بود، امروز شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۹، در پنجمین روز از اعتصاب غذای خود با انتشار پیامی صوتی از روند بازداشت و شرایط نگهداریش در بند قرنطینه تیپ پنج زندان تهران بزرگ سخن گفت.
«زرتشت احمدی راغب»، فعال مدنی، در این پیام صوتی می گوید: روز دوشنبه ۲۶ خرداد ماه ۱۳۹۹، پس از احضار توسط شعبه ۴ اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهریار، همان جا بازداشت شده و او در واکنشی اعتراضی، دست به اعتصاب غذا زده است.
این فعال مدنی در ادامه افزود که وی بدون اطلاع قبلی از روند قضائی پرونده و نوع محکومیت حبس، جهت اجرای حکم حبس تعزیری بازداشت شده و به یک سلول دوازده متری در بازداشتگاه دادگستری شهریار منتقل شده است که به دلیل استعمال سیگار و مواد مخدر توسط سایر زندانیان، وی دچار مشکل تنفسی شده و درخواست انتقال به مکان دیگری کرده است.
«زرتشت احمدی راغب» در پیام صوتی ذیل از شرایط اسفبار بازداشتگاههای دادگستری و نیروی انتظامی و رفتارهای ضد اخلاقی و غیر انسانی مأموران سخن می گوید.
«زرتشت احمدی راغب»، فعال مدنی، روز شنبه ۲۴ خرداد ماه ۱۳۹۹، پیامکی دریافت کرده بود که بر اساس آن، برای اجرای حکم حبس، به شعبه ۴ اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهریار احضار شده بود.
یک منبع آگاه طی گفتگویی با گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت: «امروز دوشنبه در حدود ساعت ۱۲ ظهر طی تماس تلفنی از شعبه اجرای احکام به خانواده زرتشت احمدی راغب اطلاع داده شد که این فعال مدنی پس از مراجعه به شعبه اجرای احکام بازداشت شده و از خانواده این فعال مدنی خواسته شد که برای تحویل گرفتن خودرو این فعال مدنی به دادسرای عمومی و انقلاب شهریار مراجعه کنند که پس از مراجعه آنها این فعال مدنی با دستبند در حال انتقال به زندان اوین برای اجرای حکم حبس دیده شد.»
پیشتر جلسه رسیدگی دادگاه «زرتشت احمدی راغب»، که قرار بود روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، ساعت ۱۰ صبح در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شود، به دلیل عدم حضور قاضی پرونده، «محمد مقیسه»، به زمان دیگری موکول شده بود.
روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، «زرتشت احمدی راغب»، فعال مدنی ساکن شهریار، با انتشار پستی در صفحه شخصی اینستاگرام خود، از موکول شدن جلسه رسیدگی دادگاه به زمان دیگری خبر داده بود.
این فعال مدنی همچنین با دریافت ابلاغیه الکترونیکی برای حضور در دادگاه، روز جمعه ۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹،طی انتشار پستی در اینستاگرام خود نوشته بود: «برپایه این ابلاغ ، فردا شنبه ۶ اردیبهشت ۹۹ ساعت ۱۰ا در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران ، با اتهام ؛ تبلیغ علیه نظام ،حضور می یابم . در طی ۴ سال گذشته تاکنون این سومین پرونده تبلیغ علیه نظام است که برایم باز می شود . در پشت هر سه پرونده نهادهای امنیتی بویژه وزارت اطلاعات حضور آشکار دارند . فعالیت مدنی ، حقوق بشری ، مصاحبه ، نوشته ها ، اعتراضاتم برای بازپس گرفتن شغل و کارم ، ابراز عقیده ، مخالفت با ؛ استبداد ، مدیران ناکارآمد ، نقض حقوق بشر ، حمایت از آزادی زندانیان سیاسی ، نقض حقوق شهروندی ، لغو اعدام ، کنشگری شفاف ، همواره زیربنای تشکیل این پرونده ها و شکایت وزارت اطلاعات از فعالیت هایم بوده که علاوه بر این پرونده سازی ها ، از شهریور سال ۹۷ تاکنون نیز از شهرداری فردوسیه ، بعنوان کارگر رسمی و ۱۸ سال سابقه بیکارم کردند و حقوق و بیمه خانواده نیز همچنان قطع است . هنگامی که حکومت و نهادهای امنیتی و قضایی از قدرت خود برعلیه شهروند فعال مدنی و کارگر ساده آتش نشان برای حذف او به جهت اعتراض و قطع شاهرگ حیاتی خانواده اقدام کنند ، عدالت و قانون را باید در کجای این سرزمین جستجو کنم ؟؟؟»
«زرتشت احمدی راغب»، که روز شنبه ۲۱ دیماه ۱۳۹۸ از زندان اوین آزاد شده بود، پیشتر در شامگاه سهشنبه ۵ شهریورماه در منزل مسکونیاش در شهریار «همراه با خشونت» بازداشت شدهبود.
این فعال مدنی از از روز شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸ اعتصاب غذا کرده بود و همزمان با آزادیاش به اعتصاب غذایش پایان داد.او در طول دوران بازداشت دو بار اعتصاب غذا کردهبود.
«زرتشت (اسماعیل) احمدیراغب»، سهشنبه شب ۵ شهریورماه در منزل مسکونیاش همراه با خشونت بازداشت شد و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات مستقر در زندان اوین منتقل شدهبود و در پی این انتقال از روز چهارشنبه ۶ شهریورماه ۱۳۹۸ (یکروز پس از بازداشتش) دست به اعتصاب غذا زد. آقای راغب ۱۷ مهرماه پس از انتقال به بند عمومی به اعتصاب غذای اولش پایان داد.
او از روز شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸، اعتصاب غذای بعدی خود را در اعتراض به نقض گسترده حقوق بشر در ایران آغاز کرده و پیشتر در یک تماس تلفنی از زندان اوین از دلایل اعتصاب غذا خود گفتهبود.
وی گفتهبود که در اعتراض به هجوم خشونتبار ماموران امنیتی به منزل مسکونیاش، نحوه بازداشت و تداوم بازداشت موقتش و همینطور بازداشتهای صورت گرفته و کشتار معترضان طی اعتراضات سراسری در ایران اعتصاب غذا کردهاست.
او در طول دوران بازداشت در یک فایل صوتی از زندان اوین در روز چهارشنبه ۲۷ آبانماه ۹۸، خبر دادهبود که بازجویان و ماموران وزارت اطلاعات در زمان بازجویی از او خواستهاند که در یک ویدئو ابراز پشیمانی کند تا برای او قرار منع تعقیب صادر شود و وی را به سر کارش بازگردانند.
آقای احمدیراغب، آتشنشانی است که به دلیل فعالیتهای مدنی و حمایتهایش از زندانیان سیاسی از کار برکنار شد و بارها به دلیل اعتراض به روند رسیدگی به پروندهاش دست به تحصنهای “تکنفره” در مقابل اداراتی در شهرستان شهریار زدهاست.
این فعال مدنی، پیشتر در روز یکشنبه ۲۳ آبانماه ۹۵، در منزل شخصیاش در شهریار توسط نیروهای امنیتی لباس شخصی بازداشت و ۱۸ دیماه همان سال با وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت مشروط از زندان اوین آزاد شد. وی بعدتر به ۹ ماه حبس تعزیری با اتهام “تبلیغ علیه نظام”، محکوم شد که پرونده آن در دادگاه تجدیدنظر استان تهران در حال رسیدگی است.
دلیل بازداشت ۲۳ آبان ۹۵ آقای راغب به جهت بیانیه حمایتی وی در حمایت از زندانیان سیاسی در اعتصاب غذای محبوس در زندان اوین بود. (آن زمان آرش صادقی، زنده یاد وحید صیادی نصیری، علی شریعتی و چند زندانی سیاسی دیگر در اعتصاب غذا بودند.)
او از جمله کسانی است که خرداد ماه سال گذشته طی نامهای به همراه ۱۳ فعال مدنی و سیاسی دیگر بیانیهای منتشر کردند و طی آن خواستار عزل علی خامنهای از رهبری شدند.
۱۴ فعال مدنی و سیاسی در خردادماه گذشته در بیانیهای خواستار “استعفای علی خامنهای از رهبری” شدند. پس از آن موجی از حمایت افراد و شخصیتهای داخل و خارج از ایران از این بیانیهها شکل گرفت.
از جمله بیانیهی ۱۴ نفره زنان داخل ایران، یکی از این حمایتها بودهاست، اما پس از انتشار این بیانیهها موج بازداشتها در ایران آغاز شد.
زرتشت احمدی راغب، محمد رضا بیات، کمال جعفری یزدی، سید هاشم خواستار، محمد حسین سپهری، گوهر عشقی، حوریه فرج زاده، محمد کریم بیگی، جواد لعل محمدی، محمد ملکی، محمد مهدویفر، رضا مهرگان، محمد نوریزاد و عباس واحدیان شاهرودی، ۱۴ نفری هستند که در خردادماه سال گذشته با امضای بیانیه ای مشترک خواستار عزل علی خامنه ای از رهبری شده اند.