کمال حسن رمضان زندانی سیاسی کُرد به زندان مرکزی ارومیه بازگردانده شد

«کمال حسن رمضان»، زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام، پس از پنج روز انتقال به مکان نامعلوم، به زندان مرکزی ارومیه بازگردانده شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، «کمال حسن رمضان»، زندانی سیاسی کُرد اهل کُردستان سوریه که به اتهام «عضویت در حزب پژاک و قیام مسلحانه علیه جمهوری اسلامی ایران» به اعدام محکوم شده و در روز شنبه ۲۴ خرداد، از بند زندانیان سیاسی زندان مرکزی ارومیه به مکانی نامعلوم منتقل شده بود، روز پنج شنبە ٢٩ خرداد، دوبارە بە بند زندانیان سیاسی زندان مرکزی زندان ارومیە بازگرداندە شد.

پیشتر «شبکه حقوق بشر کردستان» بنا به گزارش یک منبع مطلع به پرونده «کمال حسن رمضان» گفته بود:« روز سه شنبه ۲۰ خرداد شعبه ۹ اجرای احکام دادگاه ارومیه در نامه‌ای به دادگاه انقلاب ارومیه خواستار تعیین تکلیف وضعیت حکم اعدام این زندانی سیاسی در ۴۸ ساعت شده بود».

این منبع افزوده بود:« با توجه به اینکه حکم اعدام به صورت غیابی و قبل از بازداشت این زندانی سیاسی صادر شده و با اتمام دوران محکومیت حبس، اجرای احکام دادگاه خواستار تعیین وضعیت این پرونده شده است.»

«کمال حسن رمضان» ۳۱ ساله و شهروند کُرد اهل کُردستان سوریه ( مشهور به روژاوا ) در تیرماه سال ۹۳ به همراه دو شهروند دیگر کُرد اهل شهرستان ماکو در نزدیکی شهر ارومیه توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت و به بازداشتگاه امنیتی سپاه منتقل شدند.

این سه زندانی سیاسی، مجموعا «چهار ماه در بازداشتگاه سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات» ارومیه به اتهام «عضویت در پ ک ک» مورد بازجویی قرار گرفتند و سپس به زندان مرکزی ارومیه منتقل شدند. روز شنبه ۲۳ مرداد ۹۴  جلسه‌ی دادگاه هر سه زندانی سیاسی در شعبه دو دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست «قاضی شیخلو» برگزار شد و پس از یک ساعت از برگزاری دادگاه، «حکم ۱۰ سال و یک روز حبس» به وکیل این زندانی رسما اعلام شد.

این حکم بعداً به دلیل عدم اعتراض این زندانی سیاسی و «درخواست ماده تسلیم به رای»، به «۷ سال حبس» کاهش پیدا کرد. بعد از قطعی شدن این حکم فشارهای برای پرونده‌سازی جدید برای نامبرده افزایش پیدا کرد و در «بهمن‌ماه ۹۴» این زندانی سیاسی به «مدت دو ماه» به «بازداشتگاه سپاه ارومیه» منتقل شده و در خصوص «همکاری» و «گرفتن اعترافات تلوزیونی» تحت فشار قرار گرفته بود.

«کمال حسن رمضان»، در ادامه این فشارها، در« ۲۰ آذرماه ۱۳۹۵ به مدت ۸ روز»، « ۶ دی ماه ۱۳۹۵ به مدت ده روز» و «آذرماه سال ۱۳۹۶ به مدت هفت روز» به بازداشتگاه اداره اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه ارومیه منتقل شد و در خصوص قتل یکی از اعضای بومی سپاه که حدود ده سال پیش صورت گرفته مورد بازجویی قرار گرفت.

روز شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶، مسئول اجرای احکام زندان مرکزی ارومیه با احضار این زندانی سیاسی کُرد صدور حکم غیابی قطعی اعدام از سوی شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه را رسما به وی اعلام کرد.

در این ابلاغیه که از سوی قاضی مهدی دادپور، قاضی اجرای احکام کیفری دادگاه انقلاب ارومیه به رئیس زندان ارومیه‌ ارسال شده‌‌بود، شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه به صورت غیابی در تاریخ ۲۱ آبان‌ماه سال ۱۳۹۰ به اتهام «عضویت در پژاک و قیام مسلحانه علیه جمهوری اسلامی ایران»، وی را به اعدام محکوم کرده‌بود که این حکم قطعی بود.

صدور حکم غیابی برای این زندانی سیاسی در حالی صورت گرفت که این شهروند کُرد اهل سوریه، در تاریخ مذکور اصلا در ایران حضور نداشت.

همچنین از سال ۱۳۹۵ با فشارها اداره اطلاعات و سپاه ارومیه پرونده‌ جدید دیگری به اتهام قتل چند تن از ماموران دولتی در شعبه یک دادگاه انقلاب ارومیه برای ایشان تشکیل شد و در این مدت دو بار در شعبه ۶ بازپرسی دادگاه ارومیه به این اتهام رسیدگی شده بود.

بعد از اخد آخرین دفاعیات از این زندانی سیاسی در آبان‌ماه سال ۱۳۹۵، پرونده جهت صدور حکم به شعبه یک دادگاه انقلاب ارومیه ارسال شد و در حالی که این زندانی سیاسی در انتظار برگزاری جلسه دادگاه بود، حکم قطعی غیابی اعدام به وی، در زندان ارومیه ابلاغ شد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

خروج از نسخه موبایل