وضعیت وخیم جسمانی حبیب الله لطیفی زندانی سیاسی و احتمال ابتلای وی به ویروس کرونا

وضعیت جسمانی «حبیب الله لطیفی» زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد، نامساعد بوده و دچار علائم مشکوک ابتلا به ویروس کرونا شده است.

بر اساس گزارشات رسیده به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی در روز سه شنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۹، «حبیب الله لطیفی» زندانی سیاسی، وضعیت جسمانی نامساعدی دارد و دچار علائم مشکوک ابتلا به ویروس کرونا شده است.مسئولان زندان نسبت به سلامتی این زندانی بی تفاوت بوده و تاکنون هیچ گونه آزمایشی از وی به عمل نیامده است.

این در حالی است که بر اساس آزمایشات متعددی که یک سال پیش از «حبیب الله لطیفی» به عمل آمد، وی به “بیماری گوارشی و سندروم روده تحریک پذیر و اختلال روانپزشکی موسوم به افسردگی” مبتلا بوده و بر اساس گواهی پزشک مسئول بهداری زندان مرکزی سنندج، با توجە بە «ماهیت صعب‌العلاج بودن این بیماری‌ها و جهت جلوگیری از تشدید بیماری» باید در محیطی آرام به سر ببرد.

«حبیب‌الله لطیفی» ساعت ۷ و ۴۰ دقیقه غروب اول آبان‌ماه ۱۳۸۶، در خیابان ادب سنندج، از سوی ۱۱ تن از نیروهای امنیتی اطلاعات، در زمانی که از یک مغازه خدمات کامپیوتری خارج می‌شد، محاصره و بازداشت شد و از آن غروب تا ۴ ماه بعد، آفتاب را در آسمانش ندید. وی ۴ ماه در زندان انفرادی تحت شکنجه‌ی شدید بازجویان اطلاعات، مورد بازجویی قرار گرفت. روز نهم بازداشتش بر اثر خونریزی کلیه‌هایش به بیمارستان تامین اجتماعی سنندج (دورافتاده‌ترین بیمارستان شهر) منتقل می‌شود و بر حسب اتفاق یکی از بستگان نزدیکش وی را در وضعیتی بسیار وخیم این‌گونه می‌بیند: «پسرکی با چشم‌هایی ورقلمبیده و پوستی کدر و تیره و لبان پاره شده که ۳ نفر وی را که توان راه رفتن نداشت و در میان بازوانشان نیمه خمیده و به سختی قدم بر می‌داشت، از پله‌های بیمارستان بالا می‌بردند و ۸ نفر دیگر نظامی و لباس شخصی آنان را اسکورت می‌کردند.»

بعد‌ها معلوم شد که ۵ الی ۶ نفر او را به باد لگد و باتوم گرفته و تا سرحد مرگ کتک زده‌اند. او ۴ هفته توانایی هیچ حرکتی جز سینه‌خیز راه‌رفتن نداشت. سرش از ۳ ناحیه شکسته بود و لگدهای پیاپی، لبانش را شکافته بود.

گفتنی است به دنبال اعتراض حبیب به قاضی کامیانی بازپرس پرونده که هرازگاهی جهت بازپرسی به تک‌سلولی وی در اطلاعات مراجعه می‌کرد، کامیانی هرگونه اعمال شکنجه را انکار کرده و حبیب را متهم به اظهارات کذب نموده بود.

در این گیر و دار رییس کل اطلاعات استان کردستان و دادستان وقت سنندج (امجدی)، طی گفت‌و‌گویی که در تک‌سلولی اطلاعات از پشت دریچه سلول با حبیب انجام داده بودند؛ قول فراری دادن شخص وی و دوستش یاسر گلی در ازای اعتراف بر علیه دیگر دوستانش و فرستادن گزارش ماهانه در مورد ۲ نفر (که مشخص نشد چه کسانی هستند) را داده بودند که پس از آن که با واکنش منفی حبیب روبه‌رو شده بودند، او را تهدید به اعدام کرده بودند.

«حبیب‌الله لطیفی» پس از طی پروسه بازجویی که توسط ماموران وزارت اطلاعات انجام شد، به بند قرنطینه و سپس بند پاک ۲ زندان مرکزی سنندج منتقل شد و پس از ۴ ماه چشمانش به نور آفتاب و دیدار خانواده‌اش روشن شد. حبیب در تاریخ ۱۰ تیرماه ۱۳۸۷، طی دادگاهی چند دقیقه‌ای و بدون حضور خانواده، در شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج از سوی قاضی حسن بابایی، به جرم اقدام علیه امنیت ملی و نظام، با استناد به آیه ۳۳ سوره مائده (قرآن) و استناد به مسائل یکم، سوم و پنجم از فصل ششم (حد محارب) جلد چهارم کتاب تحریرالوسیله خمینی و مواد ۱۸۳، ۱۸۶، ۱۹۰، ۱۹۱ قانون مجازات اسلامی، محارب (دشمن خدا) اعلام شده و به اعدام محکوم شد (اتهامی که وی هیچ‌گاه نپذیرفت).

در نهایت، حکم اعدام «حبیب‌الله لطیفی» زندانی سیاسی کُرد لغو شده و با یک درجه تخفیف به حبس ابد کاهش یافت.

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید