جلسه رسیدگی به اتهامات محمد نوریزاد، مستندساز و نویسنده منتقد حکومت ایران و از امضاکنندگان بیانیه موسوم به ۱۴ تن، فردا در شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد برگزار خواهد شد.
محمد نوریزاد روز شنبه ۲۸ دیماه ۹۸ در شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد باید در مقابل ۶ ردیف اتهامی از خود دفاع کند. این در حالیاست که وی کماکان در اعتصاب غذا و در وضعیت جسمانی وخیمی بهسر میبرد.
فاطمه ملکی در این خصوص به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی گفت که همسرش آقای نوریزاد باید در مقابل اتهامهای «تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب»، «عضویت در گروههای مخالف نظام»، «اخلال در نظم و آسایش عمومی»، «تحصیل مال نامشروع و پرداخت آن به خانوادههای معدومین فتنه ۸۸»، «توهین به رهبری و امام خمینی» و «توهین به مقدسات از طریق توهین به پیامبر و حضرت علی» در این روز از خود دفاع کند.
آقای نوریزاد کماکان در اعتصاب غذا است و وضعیت جسمانی او وخیم گزارش شدهاست.
طی روزهای اخیر فاطمە ملکی ھمسر محمد نوریزاد و صدیقە مالکیفرد ھمسر ھاشم خواستار در مقابل دادگاه انقلاب مشهد تحصن کرده و خواستار آزادی همسران خود شدهبودند، اما در پی اولین روز تحصن در تاریخ ۲۵ دی ۱۳۹۸ خانمها ملکی و مالکیفرد بازداشت و پس از چند ساعت آزاد شدند. این دو روز پنجشنبه نیز تحصن کردند. در این روز دوباره بازداشت میشوند در پی این بازداشت همسر آقای نوریزاد به دلیل وخامت حالش به بیمارستان منتقل میشود.
خانم ملکی پیشتر در یک پیام صوتی گفتهبود که روز شنبه ۲۱ دیماه به ملاقات همسرش رفته و از وضعیت وخیم جسمانی او به دلیل تداوم اعتصاب غذا خبر دادهاست.
همسر محمد نوریزاد گفتهبود: «وقتی که ایشان [همسرم] را دیدم، آقای نوریزاد نبود او یک جنازه بود؛ یک جنازه! جنازهای که رنگ به صورت نداشت.»
کمپین پیشتر از وضعیت نامناسب آقای نوریزاد و پیام همسرش فاطمه ملکی گزارشی منتشر کردهبود.
وضعیت جسمی آقای نوریزاد که در اعتصاب غذاست وخیم گزارش شده و تا کنون چندین بار بیهوش شده و به بیمارستان منتقل شدهاست، اما گفته است که به اعتصاب غذایش تا پای جان ادامه خواهد داد.
از سوی دیگر ماموران امنیتی علی نوری زاد، فرزند محمد نوری زاد را نیز روز دوشنبه ۲۳ دی ماه بازداشت کردهاند و کماکان از محل نگهداری و دلیل بازداشت او اطلاعی در دست نیست.
محمد نوریزاد، روز یکشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۸، به همراه چند فعال مدنی و سیاسی دیگر در مشهد بازداشت شد و به دلیل عدم رسیدگی به پروندهاش و بلاتکلیفی اعتصاب کردهاست و نزدیکان او با توجه به سابقه بیماری قلبی و کهولت سن نگران شرایط وی هستند.
پیش از این فاطمه ملکی، همسر محمد نوریزاد، خبر دادهبود که او در اعتراض به روند دادرسی ناعادلانه و بازداشت موقت طولانی مدت، غذایش را کم کرده و گفتهبود: «ایشان مدتی هم انفرادی بودند، بعد به اتاقی که چند نفر غیرسیاسی در آن بودند منتقل شدند و الان در حال حاضر با آقای (هاشم) خواستار در یک اتاق هستند. متأسفانه شرایط مناسبی ندارد، به علت اینکه هواخوری مناسبی ندارد، گویا اتاقشان دیوارهای بلندی دارد و الان ۵ ماه است که بلاتکلیف به سر میبرند و ایشان در اعتراض به این شرایط، غذایشان را کم کردهاند و به ملاقات نمیآیند و تلفن هم نمیزنند.»
پرونده محمد نوریزاد، به همراه عبدالرسول مرتضوی، محمدحسین سپهری، فاطمه سپهری و هاشم خواستار پس از تفهیم اتهامهای «اهانت به مقدسات»، «نشر اکاذیب»، «توهین به خمینی»، «تشویش اذهان عمومی»، «نشر اکاذیب» و چند اتهام دیگر به دادگاه انقلاب مشهد ارجاع شده و دادگاه آنها به زودی برگزار خواهد شد.
آقای نوریزاد روز یکشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۸، به همراه دستکم ۱۰ فعال مدنی و سیاسی که قصد داشتند یک تجمع اعتراضی در مقابل دادسرای عمومی و انقلاب مشهد برگزار کنند، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد.
این شهروندان در اعتراض به صدور حکم ۱۳ سال زندان کمال جعفری یزدی، یکی از امضاء کنندگان بیانیه ۱۴ تن و همزمان با برگزاری دادگاه تجدیدنظر آقای جعفری یزدی، در مقابل دادسرای عمومی و انقلاب مشهد گرد هم آمده بودند که شماری از آنها بازداشت شدند.
آن زمان منابع مطلع گفتهبودند: «هاشم خواستار، جواد لعل محمدی، محمد حسین سپهری، محمد نوری زاد، عبدالرسول مرتضوی، غلامحسین بروجردی، مرتضی قاسمی، حوریه فرجزاده طارانی، فاطمه سپهری و پوران ناظمی جزو بازداشت شدهها هستند.» برخی از این افراد بعدتر به صورت موقت آزاد شدند.
محمد نوریزاد، محمد مهدویفر، عباس واحدیان شاهرودی، کمال جعفری، محمدحسین سپهری و رضا مهرگان از جمله امضا کنندگان بیانیه ۱۴ تن هستند که کماکان در بازداشت به سر میبرند. فاطمه سپهری نیز از امضا کنندگان بیانیه ۱۴ نفره زنان داخل ایران (بیانیه دوم) است که همچنان در بازداشت است.
زرتشت احمدی راغب، محمد رضا بیات، کمال جعفری یزدی، سید هاشم خواستار، محمد حسین سپهری، گوهر عشقی، حوریه فرج زاده، محمد کریم بیگی، جواد لعل محمدی، محمد ملکی، محمد مهدویفر، رضا مهرگان، محمد نوریزاد و عباس واحدیان شاهرودی، ۱۴ نفری هستند که خردادماه امسال با امضای بیانیه ای مشترک خواستار عزل علی خامنه ای از رهبری شدند.