زرتشت (اسماعیل) احمدیراغب، فعال مدنی و از امضاءکنندگان بیانیه موسوم به ۱۴ تن با سپردن وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.
آقای راغب که روز شنبه ۲۱ دیماه ۱۳۹۸ از زندان اوین آزاد شدهاست، پیشتر در شامگاه سهشنبه ۵ شهریورماه در منزل مسکونیاش در شهریار “همراه با خشونت” بازداشت شدهبود.
این فعال مدنی از از روز شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸ اعتصاب غذا کردهبود و همزمان با آزادیاش به اعتصاب غذایش پایان داد.
او در طول دوران بازداشت دو بار اعتصاب غذا کردهبود.
زرتشت (اسماعیل) احمدیراغب سهشنبه شب ۵ شهریورماه در منزل مسکونیاش همراه با خشونت بازداشت شد و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات مستقر در زندان اوین منتقل شدهبود و در پی این انتقال از روز چهارشنبه ۶ شهریورماه ۱۳۹۸ (یکروز پس از بازداشتش) دست به اعتصاب غذا زد. آقای راغب ۱۷ مهرماه پس از انتقال به بند عمومی به اعتصاب غذای اولش پایان داد.
او از روز شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸، اعتصاب غذای بعدی خود را در اعتراض به نقض گسترده حقوق بشر در ایران آغاز کرده و پیشتر در یک تماس تلفنی از زندان اوین از دلایل اعتصاب غذا خود گفتهبود.
وی گفتهبود که در اعتراض به هجوم خشونتبار ماموران امنیتی به منزل مسکونیاش، نحوه بازداشت و تداوم بازداشت موقتش و همینطور بازداشتهای صورت گرفته و کشتار معترضان طی اعتراضات سراسری در ایران اعتصاب غذا کردهاست.
او در طول دوران بازداشت در یک فایل صوتی از زندان اوین در روز چهارشنبه ۲۷ آبانماه ۹۸، خبر دادهبود که بازجویان و ماموران وزارت اطلاعات در زمان بازجویی از او خواستهاند که در یک ویدئو ابراز پشیمانی کند تا برای او قرار منع تعقیب صادر شود و وی را به سر کارش بازگردانند.
آقای احمدیراغب، آتشنشانی است که به دلیل فعالیتهای مدنی و حمایتهایش از زندانیان سیاسی از کار برکنار شد و بارها به دلیل اعتراض به روند رسیدگی به پروندهاش دست به تحصنهای “تکنفره” در مقابل اداراتی در شهرستان شهریار زدهاست.
این فعال مدنی، پیشتر در روز یکشنبه ۲۳ آبانماه ۹۵، در منزل شخصیاش در شهریار توسط نیروهای امنیتی لباس شخصی بازداشت و ۱۸ دیماه همان سال با وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت مشروط از زندان اوین آزاد شد. وی بعدتر به ۹ ماه حبس تعزیری با اتهام “تبلیغ علیه نظام”، محکوم شد که پرونده آن در دادگاه تجدیدنظر استان تهران در حال رسیدگی است.
دلیل بازداشت ۲۳ آبان ۹۵ آقای راغب به جهت بیانیه حمایتی وی در حمایت از زندانیان سیاسی در اعتصاب غذای محبوس در زندان اوین بود. (آن زمان آرش صادقی، زنده یاد وحید صیادی نصیری، علی شریعتی و چند زندانی سیاسی دیگر در اعتصاب غذا بودند.)
او از جمله کسانی است که خرداد ماه سال جاری طی نامهای به همراه ۱۳ فعال مدنی و سیاسی دیگر بیانیهای منتشر کردند و طی آن خواستار عزل علی خامنهای از رهبری شدند.
۱۴ فعال مدنی و سیاسی در خردادماه امسال در بیانیهای خواستار “استعفای علی خامنهای از رهبری” شدند. پس از آن موجی از حمایت افراد و شخصیتهای داخل و خارج از ایران از این بیانیهها شکل گرفت.
از جمله بیانیهی ۱۴ نفره زنان داخل ایران، یکی از این حمایتها بودهاست، اما پس از انتشار این بیانیهها موج بازداشتها در ایران آغاز شد.
زرتشت احمدی راغب، محمد رضا بیات، کمال جعفری یزدی، سید هاشم خواستار، محمد حسین سپهری، گوهر عشقی، حوریه فرج زاده، محمد کریم بیگی، جواد لعل محمدی، محمد ملکی، محمد مهدویفر، رضا مهرگان، محمد نوریزاد و عباس واحدیان شاهرودی، ۱۴ نفری هستند که در خردادماه سال جاری با امضای بیانیه ای مشترک خواستار عزل علی خامنه ای از رهبری شده اند. برخی از این افراد از جمله محمد نوریزاد، محمد مهدویفر، عباس واحدیان شاهرودی، کمال جعفری، محمدحسین سپهری و رضا مهرگان کماکان در بازداشت به سر میبرند. فاطمه سپهری نیز از امضا کنندگان بیانیه ۱۴ نفره زنان داخل ایران (بیانیه دوم) است که همچنان در بازداشت است.