تهدید حمزه درویش زندانی سیاسی-عقیدتی از سوی مسئولان زندان رجایی‌شهر و تلاش برای پرونده سازی علیه او

Hamze-Darwish-kampain.info_

حمزه درویش، زندانی عقیدتی-سیاسی محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج روز سه‌شنبه ۲۶ آذرماه به دفتر حفاظت این زندان احضار شد و از سوی مقامات زندان مورد تهدید قرار گرفت که “برای او پرونده‌سازی خواهند کرد و اتهامات دیگری به وی منتسب خواهد شد.”

حمزه درویش پیش‌تر در روز چهارشنبه ۲۲ آبان به صورت ناگهانی و با «تهدید و خشونت» به زندان مرکزی رشت (لاکان) منتقل شد و پس از یک هفته اعتراض و اعتصاب غذا، ۲۹ آبان دوباره به زندان رجایی شهر کرج بازگردانده‌شد.

این زندانی سنی مذهب به دلیل این انتقال که آن‌را غیرقانونی می‌دانسته، شکایتی به نماینده قاضی ناظر بر زندان ارائه می‌دهد که به دلیل همین نامه مورد بازخواست و تهدید قرار می‌گیرد که از فعالیت‌های رسانه‌ای خود دست بردارد، در غیر این صورت برای او پرونده‌ای دیگر باز می‌کنند و مجددا با احکام زندان مواجه خواهد شد.

بنا به گفته منابع آگاه؛ “این زندانی روز سه شنبه ۲۶ آذرماه به حفاظت زندان احضار شد و توسط رئیس حفاظت زندان آقای محمدی مورد بازجویی قرار گرفت.”

این اقدام زندان در پی اعتراض آقای درویش به جعل نامه و امضای وی توسط زندان جهت انتقال اجباری به زندان لاکان رشت صورت گرفت.

اواسط آذرماه ۹۸، آقای درویش طی نامه‌ای از محمد گودرز رئیس اندرزگاه هفت زندان، الله کرم عزیزی رئیس زندان، وزیری، قاضی ناظر بر محکومین‌ امنیتی و محمد برائه رئیس شعبه یک اجرای احکام اوین بعلت تقصیر و تعمد در انتقال اجباری وی به زندان لاکان رشت شکایت کرد.

یک منبع مطلع به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی گفت: «آقای درویش جهت انتقال به زندانی دیگر بارها تحت فشار اداره زندان با چراغ سبز اداره اطلاعات رشت قرار گرفته اما بارها تاکید کرده حاضر به انتقال به زندان دیگر نیست زیرا امنیت جانی وی به خطر می‌افتد و این موضوع کاملا مغایر با اصل تفکیک جرایم است.»

با وجود اعتراضات و مکاتبات مکرر آقای درویش مبنی بر عدم رضایت برای انتقال به زندان لاکان رشت، این زندانی  چهارشنبه ۲۲ آبان با دستور قضایی محمد برائه قاضی شعبه یک اجرای احکام اوین به صورت ناگهانی و اجباری همراه با خشونت و تهدید به زندان لاکان رشت منتقل شد و پس از یک هفته اعتصاب غذا و اعتراض به زندان رجایی‌شهر بازگردانده‌شد.

این منبع افزود: «آقای درویش قبلا اعلام کرده بود که نامه ای به اسم و اثر انگشت او توسط محمد گودرز، رئیس اندرزگاه هفت جعل شده که گویا در آن از طرف حمزه درخواست انتقالی به زندان لاکان رشت شده است. محمد گودرز این نامه جعلی را با هماهنگی رئیس زندان به وزیری قاضی ناظر بر زندان ارسال کرده بود و خود شخص وزیری و محمد برائه رئیس شعبه یک‌ اجرای احکام اوین دستور قضایی جهت انتقال آقای درویش را صادر کردند.»

در طول زمانی که آقای درویش به زندان لاکان منتقل می‌شد، تلاش زیادی کرد که به این انتقالی تن ندهد، اما به وی گفته شده که این انتقال دستور محمد برائه رئیس شعبه یک‌اجرای احکام است و اگر مقاومت کند با تهدید و خشونت وی را منتقل می‌کنند.

پس از انتقال این زندانی سنی مذهب به زندان لاکان رشت، به مدت یک هفته در قرنطینه این زندان به نشانه اعتراض به این اقدام غیر قانونی دست به اعتصاب زد و در ملاقاتی که با نماینده دادستان و قاضی کشیک دادگاه انقلاب رشت داشت از عدم امنیت جانی خود در زندان لاکان رشت خبر داد و آن را مغایر با اصل تفکیک‌ جرایم دانست.

در ادامه پس از بازگرداندن آقای درویش به زندان رجایی‌شهر کرج، از سوی الله کرم عزیزی رئیس زندان و محمد گودرز رئیس اندرزگاه ۷ تهدید شد که در صورت عدم درخواست انتقالی به زندان لاکان رشت و اطلاع رسانی در خصوص نامه جعلی و شکایت و هر گونه پیگیری در این مورد، دوباره برایش پرونده‌سازی می‌کنند.

روز یک‌شنبه ۲۴ آذر در سرکشی درویش وند نماینده وزیری، قاضی ناظر بر زندان، حمزه درویش شکایت خود از عوامل جعل نامه و انتقال غیرقانونی‌اش را در حضور رئیس اندرزگاه محمد گودرز تحویل وی داد که با تهدید و عصبانیت رئیس اندرزگاه همراه شد و حمزه درویش را پس از احضار به دفتر حفاظت زندان به دلیل تهیه گزارش و فعالیت‌های رسانه‌ای تهدید کردند.

در بازجویی‌هایی که توسط رئیس حفاظت زندان از این زندانی صورت گرفته بود در مورد فعالیت‌های رسانه‌ای و حقوقی وی و به خصوص دو نامه اخیر که در مورد شکایت از عوامل جعل نامه منتشر شده بود مورد بازجویی قرار گرفت و او را به «نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام» متهم کردند.

این در حالی‌است که آقای درویش این نامه‌ها و بیانیه‌ها را حقوق مسلم و قانونی هر زندانی می‌داند و در پاسخ به آن‌ها گفت: «شما به جای اینکه به شکایات من رسیدگی بکنید میخواهید علیه من پرونده سازی کنید.»

در ادامه این بازجویی‌ها، حمزه درویش از سوی محمدی رئیس حفاظت زندان به پرونده سازی و گرفتن حکم زندانی دیگر تهدید شد و از او خواسته شد که در زمان حضور در دادگاه اتهامات خود را بپذیرد.

با این حال این زندانی سیاسی-عقیدتی پیش از این بارها با نامه نگاری و مکاتبه با نهادهای امنیتی و قضایی نسبت به نقض حقوق خود و سایر زندانیان سیاسی شکایت کرده بود، اما به هیچکدام از این شکایات تا کنون رسیدگی نشده است.

این منبع که نخواست نامش فاش شود در آخر خبر داد: «این احتمال وجود دارد که این پرونده سازی در گرو ساکت نگه‌داشتن حمزه درویش نسبت به خواسته و شکایاتش باشد تا با اینکار حقوق قانونی وی را ضایع کنند.»

بر اساس این گزارش گفته می‌شود؛ “در صورت تن ندادن حمزه درویش به این خواسته‌ها احتمال انتقال وی به زندانی دیگر و نگهداری او در کنار زندانیان جرایم خشن و یا گشودن پرونده ای دیگر و صدور حکم جدید برای وی وجود دارد.”


حمزه درویش زندانی عقیدتی ـ سیاسی محبوس در بند هفت زندان رجایی شهر کرج، ۲۵ ساله اهل شهرستان تالش، طی حکمی از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به ۱۸ سال زندان محکوم‌شده است که براساس اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی (قانون تجمیع جرایم)  ۱۵ سال آن قابل اجراست.

او روز چهارشنبه ۲۲ آبان به صورت ناگهانی و با «تهدید و خشونت» به زندان مرکزی رشت (لاکان) منتقل و پس از یک هفته  اعتراض و اعتصاب غذا، دوباره به زندان رجایی شهر بازگردانده شد.

کمپین پیش‌تر خبر انتقال او به زندان لاکان رشت را منتشر کرده‌بود.

گزارشی از انتقال حمزه درویش، زندانی عقیدتی ـ سیاسی به زندان مرکزی رشت

پیش از این یک منبع آگاه به کمپین گفته‌بود: «آقای درویش در همان ابتدای ورود به قرنطینه زندان لاکان رشت دست به اعتراض و اعتصاب اعتراضی زده بود که بعد از ملاقات با نماینده دادستان و قاضی کشیک دادگاه انقلاب رشت از جعل این درخواست به اسم او پرده برداشته و تصریح کرده بود، نگهداری وی در چنین مکانی مغایر با اصل تفکیک جرائم است و به هیچ شیوه‌ای امنیت جانی ندارد و در صورت بروز هرگونه اتفاق ناگواری آنها باید مسئول باشند.»

گفته شده؛ زندان لاکان رشت محل نگهداری زندانیان مواد مخدر و جرائم خشن بوده و تعداد زیادی زندانی مبتلا به بیماری ایدز در آنجا نگهداری می‌شود.

بر اساس این گزارش، یک‌هفته پس از نگهداری حمزه درویش در قرنطینه زندان لاکان رشت سرانجام در مورخه ۲۹ آبان با گرفتن مبلغ ۷۰۰ هزار تومان از او بابت هزینه انتقال، وی را به زندان رجایی شهر کرج بازگرداندند.

منابع نزدیک به این زندانی اعلام می گویند در همان بدو ورود حمزه به زندان رجایی شهر کرج توسط رئیس زندان الله کرم عزیزی و رئیس اندرزگاه هفت محمد گودرز تهدید شده بود که یک ماه فرصت دارد تا درخواست انتقالی خود به زندان دیگری را بنویسد و در صورت افشای جعل نامه به اسم او و شکایت نسبت به این امر، دست آنها باز بوده و به بهانه‌های مختلف برای وی پرونده‌سازی کرده و اعلام‌جرم می‌کنند.

قتل خاموش در زندان رجایی شهر کرج؛ نامه سرگشاده حمزه درویش از زندان

حمزه درویش بارها نسبت به پرونده‌سازی و اخذ اعترافات اجباری از وی با توسل به شکنجه و ضرب و شتم از کارشناس پرونده‌اش در اداره اطلاعات رشت و تقهیم اتهامات «شعارنویسی و همکاری با گروه‌های معارض نظام از جمله داعش»، توسط دستگاه قضایی، اعتراض و شکایت کرده و با نامه‌نگاری مکرر به نهادهای ذی‌ربط داخلی و مجامع بین‌المللی حقوق بشر، خواستار اعاده حقوق مسلم قانونی خود شده است.

حمزه درویش در دوران بازداشت خود در بازداشتگاه اطلاعات رشت بارها مورد «شکنجه جسمی و روحی» قرارگرفته بود.

کارشناسان اطلاعات رشت بعد از اخذ اعترافات اجباری او را فریب داده بودند که در صورت قبول اتهامات وارده به‌زودی آزاد خواهد شد.

خانواده حمزه درویش بارها از طرف اطلاعات رشت تهدید شده بودند که در صورت پیگیری پرونده حمزه و گرفتن وکیل برای وی، با آنها به‌شدت برخورد خواهد شد.

در طی قریب به چهار سالی که حمزه در زندان به سر می‌برد، خانواده او دچار آسیب‌های جدی جسمی و روحی شده‌اند. طوری که مادر این زندانی به سبب استرس و فشار دچار مشکلات و نارسایی قلبی شده و از ناحیه قلب مورد عمل جراحی قرار گرفت.

حمزه درویش بارها به علت عدم قبول اعاده دادرسی و برخورداری از حق داشتن وکیل دست به اعتصابات طولانی‌مدت زده بود که هر بار با وعده‌های دروغین مواجه می‌شود.

بیشتر بخوانید:

یادداشتی از حمزه درویش زندانی عقیدتی-سیاسی در خصوص نقض حقوق زندانیان در زندان رجایی‌شهر

حمزه درویش: “تقاضای رسیدگی مجدد به پرونده‌ام را دارم”

نامه سرگشاده حمزه درویش زندانی عقیدتی ـ سیاسی به مراجع قضایی و نهادهای بین المللی و حقوقی

درخواست دادخواهی حمزه درویش زندانی عقیدتی-سیاسی اهل سنت محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج

حمزه درویش: “تا رسیدن به حقوق خود ساکت نخواهم نشست”/ گشایش پرونده جدید برای این زندانی سنی مذهب

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید