محمد مساعد، روزنامهنگاری که روز جمعه ۱ آذرماه بازداشت شدهبود، به صورت موقت از زندان اوین آزاد شد.
رادیو زمانه به نقل از فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران این خبر را منتشر کردهاست.
شهریار شمس مستوفی، دبیر انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران، روز جمعه ۱۵ آذر به ایرنا گفته بود: «مشخص شده که پرونده آقای مساعد به دادسرای فرهنگ و رسانه نرفته و در دادسرای جرائم اینترنتی بررسی خواهد شد.»
پیشتر در خصوص دلیل بازداشت آقای مساعد گفته شدهبود که به خاطر توییتهایی که در زمان قطعی اینترنت نوشته، بازداشت شدهاست.
اعتراضات به گران شدن قیمت بنزین از روز جمعه ۲۴ آبان ماه آغاز و در روزهای بعد شدت گرفت و طی آن صدها شهروند ایرانی کشته و زخمی شدند و هزاران تن بازداشت شدهاند.
دسترسی به اینترنت از روز شنبه ۲۵ آبان، از سوی مقامات حکومت ایران قطع شدهبود و پس از مدتی ابتدا در چند شهر و سپس در شهرهای دیگر دوباره برقرار شد.
این روزنامهنگار در یکی از پستهایش در توییتر نوشتهبود: «سلام بر جهان آزاد! من برای نوشتن این مطلب از ۴۲ پراکسی مختلف استفاده کردم! میلیون ها ایرانی اینترنت ندارند. می توانید ما را بشنوید؟»
محمد مساعد آخرین مطلبی که در توییتر خود نوشتهبود به همین موضوع اختصاص داشت.
وی همچنین در تلگرام خود یکروز پیش از بازداشت (پنجشنبه ۳۰ آبان) نوشتهبود: «سلام. از ساعت ۱۴:۳۷ دیروز (چهارشنبه) دسترسیام به تمامی ابزارهای ارتباط با اینترنت که نیمبند کار میکردند قطع شد. به نظر میرسد در حال مسدود کردن معدود مسیرهای باقیمانده، حتی به قیمت از کار افتادن بخشی از سایتهای داخلی هستند. بعد از ساعتها جدال، بالاخره تنها دسترسی به تلگرام پیدا کردهام. اینجا کاملاً خلوت است و به نظر میرسد در مسدود کردن مسیرها موفق بودهاند. حتی نمیدانم میتوانم این پیام را ارسال کنم یا نه و نمیدانم چند نفرتان آن را خواهید خواند اما اگر صدایم را میشنوید امیدوارم حالتان خوب باشد.»
در گزارش سالانه ردهبندی آزادی مطبوعات جهان در سال ۲۰۱۹، ایران از میان ۱۸۰ کشور، در رتبه ۱۷۰ قرار گرفتهاست و طی ماههای اخیر بازداشت روزنامهنگاران در ایران افزایش یافتهاست.
همچنین ایران در ردهبندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۱۸ گزارشگران بدون مرز نیز از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ١۶۴ قرار داشت.