مصطفی نیلی، وکیل مدافع سها مرتضایی از صدور قرار بازداشت موقت برای این دانشجوی ستاره دار خبر داده است. پرونده این دانشجو در شعبه سوم بازپرسی دادسرای امنیت اوین در حال رسیدگی است.
شامگاه روز یکشنبه ۲۶ آبانماه، خانم مرتضایی در جریان اعتراضات مردمی به گرانی بنزین در خوابگاه دانشجویان در تهران بازداشت شد.
مصطفی نیلی، وکیل مدافع خانم مرتضایی، طی یادداشتی که در صفحه توییتری خود روز چهارشنبه ششم آذرماه، منتشر کرده است، ضمن تایید این خبر می نویسد: «دیروز برای پیگیری وضعیت سها مرتضایی به دادسرای مقدس رفتم. پروندهش در شعبه سوم بازپرسی است و قرار بازداشت موقت برایش صادر شده است. اجازهی ورود به شعبه و اعلام وکالت را نیز ندادند.»
دیروز برای پیگیری وضعیت #سها_مرتضایی به دادسرای مقدس رفتم. پروندهش در شعبه سوم بازپرسی است و قرار بازداشت موقت برایش صادر شده است. اجازهی ورود به شعبه و اعلام وکالت را نیز ندادند.
— مصطفی نیلی (@MostafaNili58) November 26, 2019
خانم مرتضایی، دبیر شورای صنفی دانشکده حقوق و علوم سیاسی و دبیری شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراضات دیماه ۹۶ به دلیل پیگیری وضعیت دانشجویان دستگیر شده بازداشت و در تابستان ۹۷، طی حکمی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی احمدزاده مجموعا به تحمل شش سال حبس تعزیری و دوسال محرومیت از عضویت در احزاب و گروهها و دستهجات سیاسی محکوم شد.
دبیر سابق شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به عدم پیگیری وزارت علوم، سازمان سنجش و مسئولین دانشگاه تهران نسبت به رفع ستارهداری و محرومیت تحصیلیاش از روز شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۸ در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران تحصن خود را آغاز کرد و طی این مدت به صورت متوالی مقابل کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران تحصن میکرد و خواستار رسیدگی به وضعیتش میشد.
تلگرام «شوراهای صنفی دانشجویان کشور» در خصوص آخرین وضعیت خانم مرتضایی نوشتهبود: “این دانشجو ضمن کسب رتبه ۱۰ کنکور دکتری علوم سیاسی با اسم رمز «نقض در پرونده»، «ستاره دار» شد.”
حراست دانشگاه تهران طی نامهای خواستار عدم پذیرش وی شده و از حضور او به عنوان دانشجو در دانشگاه تهران ممانعت کردهاست.
«دانشجویان ستارهدار» در ایران به دانشجویانی گفته میشود که صلاحیت عمومی آن توسط هیئت گزینش دانشجویی سازمان سنجش تأیید نشدهاست و از ادامه تحصیل به مدت نامعلوم محروم میشوند.
اصطلاح «ستارهدار» شدن دانشجویان از تابستان ۱۳۸۵ در اولین سال ریاستجمهوری محمود احمدینژاد مصطلح شد، هنگامی که تعدادی از دانشجویان داوطلب کنکور کارشناسی ارشد، با دیدن ستارههایی در کنار نام خود در کارنامه کنکور متوجه وضعیت خاص خود برای محدودیت و محرومیت از تحصیل شدند، اما از بعد از اعتراضات سراسری در سال ۸۸ که به جنبش سبز نیز موسوم شد، دانشجویان زیادی «ستارهدار» شدند.
سال گذشته نیز در پی اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد و دکتری، شوراهای صنفی دانشجویان کشور طی گزارشی خبر از احضار و ستاره دار شدن تعداد قابل توجهی از کنشگران دانشجویی دادهبود.