علیرغم آنکه مقامات قضایی و مسئولان زندان بنا بود که سهیل عربی، زندانی عقیدتی محبوس در زندان اوین را در روز شنبه ۴ آبان ماه ۹۸، جهت درمان به بیمارستان منتقل کنند، اما به بهانه خودداری از پوشیدن لباس زندان و امتناع استفاده از دستبند و پابند از اعزام او به بیمارستان جلوگیری شد.
سهیل عربی در نامهای از زندان اوین این موضوع را شرح دادهاست.
نامه آقای عربی که نسخهای از آن در اختیار کمپین قرار گرفته عینا منتشر میشود.
نوع جرم: بازتاب وقایع
مجازات: مرگ قطره چکانی
مردم با حیرت نگاه می کنند و می پرسند شخصی را که با لباس زندان، با دستبند و پابند به تخت بسته اند و چند سرباز دور او حلقه ای تشکیل داده اند و با عصبانیت می گویند کسی نزدیک نشود، عکس نگیرد … مرتکب چه جرمی شده است؟ آیا قاتل زنجیره ای است؟ آیا دکل غیب کرده یا کوزه ای پر از سکه های طلا را از مملکت خارج کرده؟
دوست داری فریاد بزنی آی مردم! من هم از شما هستم و دردهای مشترکمان را بیان کرده ام. من سهیل عربی به جرم بازتاب وقایع، شش سال از بهترین روزهای جوانی ام را پشت دیوارهای زندانها محبوس بوده ام. دهانم را میبندند. پس از نوشتن و انتشار مقاله ای به عنوان در حاشیه به بند الف یک قرارگاه ثارالله منتقل شدم و بازجو که بسیار خشمگین بود از اینکه ظلم و فساد شکنجه گران را افشا کرده ام با پوتین به بیضه ام کوبید و آن گاه که به هوش آمدم خود را با آن لباس راه راه آبی و مشکی با دستبند و پای بسته شده به میله تخت در بیمارستان دیدم. پزشک گفت ترومای بلانت است و باید جراحی شود، اما یک ساعت پیش از جراحی به دستور نیروهای امنیتی ماموران سپاه به زندان برگشتم و تا حالا فقط چند قرص و آمپول و مُسَکِن. امروز هم که پس از تحمل بیش از چهارماه قرار بود به بیمارستان اعزام شوم می گویند با هزینه شخصی و تحت تدابیر شدید امنیتی با لباس زندان و دستبند باید اعزام شوم.
حالا به هوش هستم و می توانم از بین تحمل درد و تحقیر شدن، گزینه اول را انتخاب کنم. به راستی تحمل درد و حبس از تحمل بدرفتاری ها و ظلم مضاعف، آسانتر است. شگفتا که در همین زندانها می بینم و دیده ایم غارتگران و قاتل و متجاوز در رفاه کامل زندگی می کنند و با احترام کامل با آنها رفتار می شود و ما که به جرم نوشتن حقایق به جرم عدالتخواهی در زندانها هستیم بدترین شکنجه هارا تحمل می کنیم.
سهیل عربی-۴ آبان ۹۸-زندان اوین
سهیل عربی، وبلاگ نویس و زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۱ سالن ۹ زندان تهران بزرگ بود که از اواخر خردادماه دست به اعتصاب غذا زد و روز یکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸، پس از انتقال به زندان اوین به اعتصاب غذای خود پایان داد.
او که اکنون در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۱۱ ساله خود زندان اوین است، پیشتر در اعتراض به وضعیت نامناسب زندان تهران بزرگ که شامل “رفتارهای خشونت آمیز از سوی مسئولان زندان”، “گسترش استفاده از انواع موادمخدر دربین زندانیان”، “نامناسب بودن محل نگهداری و بند زندان”، “اعتراف گیری با شوکر و باتوم از زندانیان”، “عدم رعایت اصل تفکیک جرائم”، “عدم وجود امکانات اقامتی و بهداشتی”، “محرومیت از حق درمان” و “وجود ساس و شپش” در این زندان دست به اعتصاب غذای اعتراضی زدهبود.
آقای عربی در حالی دست به اعتصاب غذای اعتراضی زد که “علیرضا شیرمحمدعلی” زندانی سیاسی، شامگاه بیستم خردادماه ۹۸، توسط دو زندانی با جرائم غیر سیاسی با ضربات متعدد چاقو «تیزی» به قتل رسید.
سهیل عربی، پیشتر در پی نگارش نامهای تحت عنوان «در حاشیه» که در اواخر فروردین ماه ۹۸ نوشته و طی آن به توصیف شرایط حاکم بر زندانیان محبوس در زندان تهران بزرگ و موارد عدیده نقض حقوق این زندانیان پرداخته بود، به یک مرکز امنیتی منتقل شده و تحت بازجویی و ضرب و جرح قرار گرفت، که بر اثر شدت ضربات وارده، از ناحیه بیضه دچار آسیب دیدگی شدهبود.
آقای عربی ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۲ از سوی ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران بازداشت شده و از آن زمان تا کنون از حق مرخصی محروم بودهاست.
این زندانی عقیدتی، مدتی بعد از بازداشت در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری تهران با اتهام «سب النبی» به اعدام محکوم شد.
پس از اعتراض وکیل سهیل عربی به حکم اعدام صادر شده توسط شعبه ۷۶ دادگاه گیفری تهران و ارجاع آن به شعبۀ ۳۶ دیوان عالی کشور، این شعبه اتهام «افساد فی الارض» را نیز به پرونده اضافه و حکم اعدام این زندانی را تایید کرد. طبق آنچه در متن حکم آمده، سهیل عربی به دلیل «تعدد صفحات فیسبوک» به “افساد فی الارض” نیز محکوم شد، اما در نهایت درخواست اعاده دادرسی از سوی دیوان عالی کشور پذیرفته شد و این بار شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور حکم اعدام را لغو و پرونده را برای رسیدگی مجدد به یکی از دادگاههای بدوی فرستاد. دادگاه در رسیدگی مجدد اتهام “سب النبی” را حذف کرد و سهیل عربی را به هفت سال و نیم زندان و دو سال تحقیقات مذهبی (برای اثبات پشیمانی) و دو سال ممنوع الخروجی پس از آزادی محکوم کرد.
سهیل عربی علاوه بر حکمی که شعبه ۷۶ دادگاه کیفری تهران برای او به اتهام سب النبی صادر کرد، در اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ به اتهام توهین به رییس وقت دانشگاه علامه طباطبایی، آیتالله احمد جنتی و غلامعلی حدادعادل از طریق نوشتههایش در فیسبوک در شعبه ۱۰ دادگاه ویژۀ کارکنان دولت به ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شد.
او همچنین در شهریورماه ۱۳۹۳ به اتهام “توهین به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی” و “تبلیغ علیه نظام” در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۳ سال حبس محکوم شد که این حکم نیز به فاصله کوتاهی در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تایید شد.
این زندانی سیاسی، در پروندهای که در داخل زندان برای وی مفتوح شد، با اتهامات “توهین به مقدسات” و “تبلیغ علیه نظام” از سوی شعبه ۲۸دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه مجموعا به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.
در این پرونده مفتوحه سهیل عربی از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یکسال، از بابت اتهام «توهین به مقدسات» به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات سهیل عربی در پرونده ای دیگر که در زمان تحمل دوران محکومیتاش مفتوح شده بود، روز یکشنبه ۲۰ خرداد ماه ۹۷ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.
در این جلسه سهیل عربی به همراه همسر سابق خود با اتهامات “ارتباط با رسانه های بیگانه، توهین به رهبری، توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام” محاکمه شده بودند و سهیل عربی در روز ۳۱ شهریورماه ۹۷ از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران با ریاست قاضی احمدزاده، با اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “تشویش اذهان عمومی” به سه سال حبس تعزیری، سه سال تبعید به برازجان و پرداخت ۴ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.