شماری از کارگران نیشکر هفتتپه در بیستمین روز متوالی مطالبات خود را مقابل درب مدیریت شرکت هفتتپه تکرار کردند.
بنا به گفته منابع کارگری هفتتپه، روز شنبه بیستم مهرماه، در حالی ۲۰ روز از اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه میگذرد و کارگران در اعتراض به پرونده سازی علیه کارگران معترض و بازگشت به کار همکاران اخراجی و لغو خصوصی سازی دست از کار کشیدهاند که هنوز به هیچیک از خواستههای آنها رسیدگی نشدهاست.
تلگرام «هفت تپه-کانال مستقل کارگران» مهمترین مطالبات خود را اینطور اعلام کردهاست: «آزادی اسماعیل بخشی، لغو احکام صادره علیه او، محمد خنیفر و دیگر حامیان ما؛ بازگشت به کار همکاران اخراجی؛ لغو خصوصی سازی و واگذاری شرکت به دولت با نظارت نمایندگان مستقل کارگران هفت تپه.»
کارگران هفت تپه از روز دوشنبه اول مهرماه در اعتراض به اخراج و عدم تمدید قرارداد ۲۱ کارگر نیشکر هفت تپه در بخشهای داخلی شرکت هفت تپه دور جدید اعتصاب خود را آغاز کردهاند.
پیشتر در شامگاه یکشنبه ۱۴ مهرماه سندیکاری کارگران هفت تپه اعلام کردهبود که یوسف بهمنی، محمود خدایی و ایمان اخضری توسط پلیس امنیت در شوش بازداشت شدند.
همچنین ۱۱ نفر دیگر از کارگران هفتتپه که در مسیر رفتن به تهران برای «ملاقات با نمایندگان کمسیون اجتماعی مجلس» بودند، با هماهنگی «پلیس اطلاعات و امنیت شوش»، در عوارضی بزرگراه خرام آباد – تهران بازداشت شدند.
کلیه این افراد به مرور با قرار کفالت یا سپردن وثیقه آزاد شدند.
ابراهیم عباسی منجزی با وثیقه ۷۰ میلیون تومانی، مسلم چشمخاور با وثیقه ۷۰ میلیون تومانی، محمود خدایی با وثیقه۵۰ میلیون تومانی، ایمان اخضری با وثیقه ۶۰ میلیون تومانی، یوسف بهمنی با وثیقه ۸۰ میلیون تومانی و محمد خنیفر با وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی، آزاد شدند.
سپیده قلیان، فعال کارگری، امیرحسین محمدی فرد، سر دبیر نشریه گام، عسل محمدی، ساناز الهیاری و امیر امیرقلی از اعضای تحریریه نشریه گام، اسماعیل بخشی، از کارگران هفتتپه و محمد خنیفر، از کارگران هفتتپه از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران در مجموع به ۱۱۱ سال و نیم زندان محکوم شدهاند
سازمان عفو بینالملل صدور این احکام را در دستگاه قضایی ایران “بیعدالتی شرمآور” خوانده و بیانیهای در این خصوص منتشر کردهاست.
اعتراضات کارگران نیشکر هفتتپه از ۱۴ آبان ۹۷ و پس از آن شدت گرفت که گزارشهایی مبنی بر متواری یا دستگیر شدن مالکان خصوصی نیشکر هفتتپه منتشر شدهبود.
صدها کارگر، شرکت نیشکر هفتتپه، در آن زمان بیش از یکماه در اعتراض به خصوصیسازی این شرکت و عدم توجه مسئولان به خواستههایشان و همینطور معوقات مزدی خود، دست به اعتصاب زده بودند.
شدت دامنه اعتراضات افزایش یافت و خانوادههای کارگران شرکت هفتتپه نیز به خیابانهای شهر شوش آمده و ضمن برپایی تجمع با سر دادن شعارهایی مطالباتشان را خواستار شدهبودند.
مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه در سال ۱۳۹۴ به دو شرکت خصوصی «زئوس» و «آریاک» واگذار شد و از زمان واگذاری این مجتمع کارگران بیش از ۳۰۰ بار تجمع و اعتصاب کردند.