پس از «ضرب و شتم شدید» زندانیان عقیدتی ـ سیاسی محبوس در سالن ۳۶ اندرزگاه ۱۰ زندان رجایی شهر کرج، توسط مسئولان و نیروهای گارد این زندان، کماکان پس از گذشت ۱۸ روز برخی از این افراد در وضعیت نامناسب جسمانی در سلولهای انفرادی و محروم از خدمات درمانی بسر میبرند. زندانیان این بند پیشازاین و در روز دوشنبه ۲۴ تیرماه ۹۸، به علت مشکلات فراوانی و عدم موافقت مسئولان زندان برای واگذاری سالنی مناسب، دست به اعتصاب غذا زده بودند که با وعده مسئولان زندان به اعتصاب غذای خود پس از سه روز پایان دادند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه شنبه ۵ شهریورماه ۱۳۹۸، در پی اعتراض زندانیان سنی مذهب محبوس در سالن ۳۶ اندرزگاه ۱۰ زندان رجایی شهر کرج، مسئولان طی اقدامی به «ضرب و شتم شدید» زندانیان معترض پرداخته و شماری از آنان را علیرغم وضعیت نامناسب جسمانی بدون رسیدگی درمانی به سلول انفرادی منتقل کردهاند.
منابع نزدیک به این زندانیان اطلاع دادهاند که زندانیان این بند، پس از ضرب و شتم شدید و تراشیدن موی سر و محاسن با چشمبند، دستبند و پابند به سلولهای انفرادی منتقل شدهاند.
بر اساس این گزارش و به گفته منابع آگاه به کمپین، اسماعیل مرادی، محیالدین عبداللهی، احمدشاه عرب، حسین رام، حسن رشیدی، عبدالعزیز رام، نورالدین ثبات، ناصر دهقانی، عبدالله صابری مقدم، احمد بر، صادق رام از زندانیان این بند پس از این اقدام بهشدت آسیبدیده به طوری که بر اثر ضربات شوکر برقی، باتوم و مشت و لگد، بدن این افراد بهشدت سیاه و کبود شده و همچنین دست احمد فتحی و احمد محمدی نیز شکسته است.
پس از گذشت یک هفته و در تاریخ ۱۳ شهریورماه، تعدادی از این زندانیان به نامهای حسن رشیدی، عبدالعزیز رام، نورالدین ثبات، ناصر دهقانی، عبدالله صابری مقدم، احمد بر و صادق رام به بند بازگردانده شدهاند. اما پس از گذشت ۱۸ روز کماکان برخی از این زندانیان با شرایط نامناسب جسمانی در سلول انفرادی بسر میبرند.
اقدام مسئولین زندان در پی اعتراض زندانیان به عدم رسیدگی به خواسته هایشان
یک منبع نزدیک به این زندانیان در رابطه با مشکلات و اعتراض زندانیان این بند و درپی آن اقدام مسئولان زندان رجایی شهر به گزارشگر کمپین میگوید:
۳۹ زندانیان عقیدتی سیاسی سالن ۳۶ اندرزگاه ۱۰ از دو ماه قبل در اعتراض به دلیل عدم دسترسی به ابتداییترین امکانات رفاهی و مشکلات خود ازجمله کمبود فضای مناسب جهت اسکان، استفاده از یک کیوسک تلفن که در طول روز فقط دو ساعت امکان استفاده از آن وجود دارد، دسترسی به هواخوری تنها ۶ ساعت در طول هفته، عدم وجود فروشگاه جهت خرید، مشکلات قضایی پرونده و بلاتکلیفیهای طولانیمدت بیش از ۴ سال و مشکلات عدیده دیگر از روز ۲۴ تیرماه دست به اعتصاب غذا زده و خواستار آن شدند که سالنی در اختیار آنها قرار گیرد که ظرفیت آمار آنها را داشته باشد و همچنین از سایر حقوق اولیه خود نیز برخوردار باشند که با وعده مسئولین زندان بعد از سه روز به اعتصاب غذای خود پایان دادند.
سالن ۳۶ اندرگاه ۱۰ تنها داری دو اتاق کوچک و بدون داشتن هیچگونه امکاناتی ازجمله نبود سیستم تهویه هوا، وجود یک عدد توالت حمام برای این تعداد آمار بالا و همچنین با کار گذاشتن دوربینهای فراوان و دستگاههای شنود در این محیط کوچک و بسته شاهد یک حالت فوق امنیتی در این بند هستیم.
زندانیان عقیدتی ـ سیاسی این سالن بعد از گذشت دو ماه از وعده مسئولان زندان مبنی بر حل مشکلات آنها وقتی با بیتوجهی به اعتراضات و خواستههایشان روبرو شدند. روز شنبه دوم شهریور اقدام به بستن دوربینهای سالن کرده و این روند تا روز سه شنبه پنجم شهریور ادامه پیدا کرد. در همان روز مسئولان اندرزگاه جواب اعتراض و خواسته این زندان را با توهین و فحاشی به نوامیس این زندانیان داده که این امر موجب خشم زندانیان این بند شده و در پی این اقدام مقابل درب ورودی سالن تجمع کرده و خواهان مقابله و برخورد با این برخورد و توهینها شدند که مسئولان نیز با بستن در و عدم ورود جیره غذایی به داخل سالن به خواسته آنها دوباره بیتوجهی کردند.
بعد از گذشت ساعاتی از این اتفاق به بهانه اینکه مدیریت زندان رجایی شهر و معاونین برای حرف زدن و حل مشکلات آمدهاند زندانیان این بند را جداگانه به افسرنگهبانی و اتاق رئیس اندرزگاه منتقل کردند اما حقیقت امر این بوده که تونلی به طول سی متر را برای آنها در کلیدور فرعی که فاقد دوربین است تشکیل داده و کف کالیدور را نیز با آب کاملاً خیس کرده بودند.
تعداد بیست نفر از این زندانیان را جداگانه به داخل کالیدر فرعی کشانده و با واردکردن شوکر برقی آنها را بر زمین انداخته و با ضربات باتوم و مشت و لگد آنها را از داخل این تونل عبور میدادند.
گزارششده است که گرامی رئیس اندرزگاه ۱۰ و کیوانی مسئول مراقب شیفت سه شنبه آن روز به زندانیان این سالن فحاشی کرده و حسن قبادی معاون سلامت زندان، زلال معاون رئیس اندرزگاه ۱۰، زنگنه مسئول سالن ملاقات و خان آبادی افسر جانشین زندان و گودرز رئیس اندرزگاه هفت در ضرب و شتم و زدن شوکر به این زندانیان نقش مستقیم داشتهاند.
این ضرب و شتم و شکنجه از ساعت دو بعدازظهر تا ساعت ۴ بعدازظهر ادامه داشته است.
کمپین پیش تر گزارش داده بود که از روز دوشنبه ۲۴ تیرماه ۹۸، زندانیان عقیدتی-سیاسی سنی مذهب محبوس در سالن ۳۶ اندرزگاه ۱۰ در زندان رجاییشهر کرج به دلیل مشکلات فراوانی از جمله کمبود جا، نبود تلفن و چراغ خانه (آشپزخانه) و هواخوری مناسب تحت فشارهای زیادی قرار دارند و از روز دوشنبه ۲۴ تیرماه ۹۸، به علت عدم موافقت مسئولان زندان برای واگذاری سالنی مناسب به آنها، دست به اعتصاب غذای اعترای زه اند.
زندان رجایی شهر کرج ۳ سالن جداگانه برای اسکان زندانیان عقیدتی-سیاسی اهل سنت دارد که شامل سالن ۲۱ اندرزگاه ۷، سالن ۳۶ اندرزگاه ۱۰ و سالن ۱۱ اندرزگاه ۴ میشود. آمار تقریبی سالن ۲۱، سی و شش نفر؛ سالن ۳۶ حدود سی و نه نفر و سالن ۱۱ حدود ۲۱ نفر است.
گزارش: آرون عسکری