تداوم بازداشت روئین کهنسال، شهروند بهایی در بازداشتگاه نهاد امنیتی

روئین کهنسال، شهروند بهایی ساکن کرج که در تاریخ ۱۳ مرداد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت‌شده است، کماکان تحت بازجویی برای اخذ اعترافات اجباری در بازداشتگاه نهادهای امنیتی در کرج بسر می‌برد. روح‌الله زیبایی و ابوالفضل انصاری دو تن دیگر از شهروندان بهایی ساکن کرج،  ساعاتی قبل از بازداشت روئین کهنسال، توسط نیروهای امنیتی بازداشت‌شده بودند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روئین کهنسال، شهروند بهایی که در روز یکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸، توسط نیروهای امنیتی در یکی از خیابان های کرج بازداشت است، پس از گذشت ۲۴ روز کماکان در بازداشتگاه نهاد امنیتی تحت بازجویی برای اخذ اعترافات اجباری و تکمیل پرونده بسر می‌برد.

بر اساس این گزارش تاکنون از دلایل بازداشت آقای کهنسال اطلاعات دقیقی در دست نیست، اما به گفته آنچه  که توسط نزدیکان این شهروند بهایی که خارج از ایران سکونت دارند عنوان‌شده است، جرم این شهروند «باورمندی به آئین بهایی بوده است که نهادهای امنیتی این موضوع را مغایر و تهدید علیه نظام جمهوری اسلامی می‌دانند و  آن را امنیتی می‌پندارند.»

به گفته منابع مطلع، طی هفته‌های گذشته بسیاری از شهروندان بهایی و افرادی که در حال تحقیق در رابطه با این آیین بوده‌اند، توسط نهادهای امنیتی در استان البرز  احضار و تحت بازجویی قرار گرفته‌اند.

روز شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸، مأموران امنیتی روح‌الله زیبایی و ابوالفضل انصاری از شهروندان بهایی ساکن کرج را بازداشت کردند.

کمپین پیش‌تر خبر بازداشت آقای زیبایی را منتشر کرده‌بود.

بازداشت آقای زیبایی از سوی ۷ مأمور اداره اطلاعات در منزل شخصی او در باغستان کرج در استان البرز و بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته بود.

این دو شهروند بهایی در حال حاضر در سلول‌های انفرادی نهادهای امنیتی مستقر در زندان رجایی شهر کرج  تحت بازجویی و در بازداشت بسر می برند.

گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل، بارها به بهایی ستیزی توسط حکومت جمهوری اسلامی ایران اعتراض کرده‌اند و این سرکوب سیستماتیک را مصداق بارزی از بی‌توجهی این حکومت به معاهدات حقوق بشری دانسته‌اند.

قانون اساسی جمهوری اسلامی، بهاییت را به عنوان دین یا مذهب به رسمیت نمی‌شناسد، از این رو بازداشت و زندانی کردن بهاییان نیز در طول چهار دهه کماکان ادامه داشته است.

در سال‌های اخیر، بدرفتاری با بهاییان تشدید شده است و شامل تخریب قبرستان‌های آنان، دستگیری‌های خودسرانه، حمله به منازل، ضبط اموال، اخراج از کار، و سلب حقوق مدنی اساسی از آنها شده است. جوانان بهایی ایرانی همچنان از حق تحصیلات دانشگاهی محرومند و هر دانشگاهی که دانشجویان بهایی در آن مشغول به تحصیل باشند وادار به اخراج آنها می‌شود. متخصصین بهایی از انتصاب در شغل‌های دولتی محروم هستند و به دلیل اعتقاداتشان از جانب شرکت‌های خصوصی مورد تبعیض قرار می‌گیرند. حتی کسانی که از آنها دفاع می‌کنند نیز مورد حمله قرار می‌گیرند.

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید