انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران در اعتراض به صدور حکم ۱۰ سال و نیم زندان و ۱۴۸ ضربه شلاق برای مرضیه امیری، خبرنگار روزنامه شرق بیانیهای منتشر کرد.
خانم امیری از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با اتهاماتی نظیر “اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی” به این احکام محکوم شدهاست که در صورت تایید در دادگاه تجدیدنظر ۶ سال آن قابل اجراست.
انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران در اعتراض به صدور حکم زندان و شلاق علیه مرضیه امیری، خبرنگار روزنامه شرق که از روز جهانی کارگر در بازداشت بهسر میبرد، بیانیهای منتشر کردهاست.
متن بیانیه را بخوانید:
حکم بدوی محکومیت خانم مرضیه امیری روزنامهنگاری که در حال انجام وظیفه حرفهای در مراسم تجمع روز کارگر بازداشت شد و اینک به حبس طویلالمدت و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده، برای جامعه روزنامهنگاری و انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران موجب نگرانی و پرسش است.
گزارشهای رسمی حاکی از این است که ایشان با مأموریت محوله از سوی روزنامه متبوعه و برای تهیه گزارش به میدان خبری اعزام شده بود.در واقع او حین انجام وظیفه حرفهای دستگیر شده است.
و اگر آن طور که گفته میشود عناوین اتهامی او در زمره اتهامات مطبوعاتی نبوده؛ اکنون این پرسش مطرح میشود که چرا ایشان در حین انجام وظیفه حرفهای بازداشت شده است؟متاسفانه برگزاری دادگاه غیرعلنی که غیرمنصفانه و نیز فاقد توجیه منطقی است ابهامات و پرسشهای پیش رو بیشتر دامن زده است.
امروزه در شرایطی که جریان روزنامهنگاری و وضعیت رسانه ای کشور در ضعیفترین و شکنندهترین ادوار خود به سر میبرد و از این نظر خطری جدی امنیت ارتباطی و رسانهای کشور را تهدید میکند و در شرایطی که فضای رسانهای داخلی در رقابت با رسانههای فارسی زبان خارج از کشور،قدرت رقابت خود را از دست داده است،تضمین امنیت حرفهای روزنامهنگاران داخل کشور،ضرورتی ملی است.
با همه ابهاماتی که اکنون در پرونده این خبرنگار وجود دارد و نگرانیهایی که بابت صدور حکم سنگین زندان و شلاق برای این روزنامهنگار جوان صادر شده؛چطور میتوان از این پس انتظار داشت که خبرنگاران رسانههای جمعی جرات حضور در مراسمهایی مشابه ۱۱ اردیبهشت داشته باشند؟ آیا در چنین شرایطی فضا برای آنهایی که از این فضای ملتهب،به دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلود و سیاه نمایی جریانات اعتراضی و مدنی کشور هستند بیش از پیش مهیا نمیشود؟
انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران امیدوار است مسئولان محترم دستگاه قضائی در این قبیل موارد تعامل بیشتر و عادلانهای با جامعه روزنامهنگاری کشور داشته باشند و در مرحله تجدیدنظر ضمن علنی کردن مفاد اتهامات و اسناد مثبته انتساب جرم شفافیت مورد نظر دستگاه قضایی را به آزمون بگذارد.
روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ برابر با اول ماه می، روز جهانی کارگر و در پی فراخوان سندیکای کارگران شرکت واحد، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی و دانشجویان برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی، کارگران، بازنشستگان و جمعی از شهروندان در گروههای مختلف در مقابل مجلس حضور یافتند. این اجتماع با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد و شماری از شهروندان بازداشت شدند.
در پی این بازداشتها، مرضیه امیری، خبرنگار روزنامه شرق برای اطلاع از وضعیت بازداشتشدگان به بازداشتگاه وزرا میرود و همانجا نیز بازداشت میشود. او ۱۸ خردادماه پس از اتمام مراحل بازجویی از سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.
بازداشت خانم امیری در آستانه روز جهانی آزادی مطبوعات صورت گرفتهبود.
عاطفه رنگریز، ندا ناجی و مرضیه امیری، از جمله کسانی هستند که از روز جهانی کارگر کماکان بهصورت بلاتکلیف در بازداشت بهسر میبرند.
ایران کماکان در قعر جدول رتبهبندی آزادی رسانهها در جهان قرار دارد
این روزنامهنگار و دانشجوی علوم اجتماعی دانشگاه تهران روز ۱۷ اسفند ۹۷ هم به دنبال شرکت در مراسمی به مناسب روز جهانی زن همراه با دهها نفر دیگر بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود.
مرضیه امیری پیش از این و در جریان اعتراضات سراسری دی ماه ۱۳۹۶ نیز بازداشت و به مدت سه روز بازجویی شده بود.
جمهوری اسلامی ایران علیرغم آزادی برگزاری تجمعات در قانون اساسی، اجازه اجرای مراسم کارگری را به تشکلها و فعالان کارگری نمیدهد و در صورت برگزاری تجمع نیز با احضار یا بازداشت آنان و اتهاماتی چون تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی آنان را مورد تعقیب قضایی قرار میدهد.