لیلا حسین زاده، دانشجوی انسانشناسی دانشگاه تهران که از سوی دادگاه انقلاب به احکام زندان محکوم شده بود در منزل خود بازداشت و جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد. این فعال صنفی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده، به ۶ سال حبس تعزیری (۵ سال به اتهام اجتماع و تبانی و ۱ سال به اتهام تبلیغ علیه نظام) و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود که این حکم از سوی دادگاه تجدید نظر به ۳۰ ماه کاهش یافت.
امروز یکشنبه ۶ مردادماه ۱۳۹۸، لیلا حسینزاده دبیر شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران، توسط ماموران امنیتی در منزل خود بازداشت و جهت اجرای ۳۰ ماه حبس تعزیری به زندان اوین منتقل شد.
کانال تلگرامی شورای صنفی دانشجویان کشور ضمن تایید این خبر نوشته است: «این فعال صنفی دانشجویی که روز گذشته با تماسی تلفنی به دادسرای اوین احضار شده بود، علی رغم آنکه معین شده بود طی روزهای آتی در این دادسرا حضور پیدا کند، صبح امروز توسط ماموران امنیتی در خانهی خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد».
دادگاه تجدیدنظر این فعال دانشجویی در تاریخ ۳۰ مهر ۹۷ و ۲۴ اردیبهشت ۹۸ در شعبهی ۳۶ تجدیدنظر دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سید احمد زرگر برگزار شده بود.
صبح روز دوشنبه ۳ تیرماه ۱۳۹۸، شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی سید احمد زرگر، لیلا حسین زاده، فعال صنفی ودانشجوی انسانشناسی دانشگاه تهران را ضمن کاهش اشد مجازات به ۳۰ ماه حبس تعزیری محکوم کرد.
این فعال دانشجویی توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به ۳۰ ماه حبس تعزیری و بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری و ۲ سال ممنوعیت از خروج از کشور محکوم شد که با استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، اشد مجازات، ۳۰ ماه حبس تعزیری قابل اجرا خواهد بود.
خانم حسین زاده، دانشجوی دانشگاه تهران، ۱۱ دی ماه ۱۳۹۶، روبهروی منزل خود در جریان اعتراضات دانشجویی بازداشت و پیش از ظهر چهارشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۶ به قید وثیقه به صورت موقت از زندان اوین آزاد شد.
خانم حسینزاده در شمار دهها فعال دانشجویی بود که همزمان با اعتراضهای اوایل دیماه ۱۳۹۶ در ایران بازداشت شده بود.
نیروهای وزارت اطلاعات حسن روحانی طی روزهای نهم تا چهاردهم دی ماه، دستکم ۹۰ دانشجو را در شهر های مختلف ایران بازداشت کردند.
شماری از این دانشجویان بازداشت شده در اعتراضها شرکت نداشتند و ماموران امنیتی آنها را در محل سکونتشان بازداشت کرده بودند.
حکام قطعی حبس بلندمدت برای فعالان دانشجویی در حالی از سوی دادگاه های تجدیدنظر صادر می شود که پیشتر در پی اعتراض اغلب طیف های فعال دانشجویی به این احکام (از شوراهای صنفی و انجمن های علمی و انجمنهای اسلامی گرفته تا بسیج دانشجویی) بسیاری از مسئولان اعم از مسئولان وزارت علوم و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها و نمایندگان مجلس و مسئولان دانشگاه تهران، وعده رفع مشکل احکام قضایی را داده بودند.