«نیما ویژه»، فعال مدنی، از بازداشتشدگان روز جهانی کارگر به دادگاه انقلاب احضار شد.
همزمان و در خبری دیگر «حسنا ویژه»، خواهر او که وی نیز جزو بازداشتشدگان روز جهانی کارگر بود، از سوی بازپرسی دادسرای اوین با تعلیق یک ساله قرار تعقیب روبرو شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نیما ویژه، فعال مدنی که به دلیل شرکت در تجمع روز جهانی کارگر (۱۱ اردیبهشتماه ۹۸) بازداشت شدهبود، برای روز یکشنبه ۱۳ مرداد به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران احضار شدهاست.
اتهام آقای ویژه “اخلال در نظم و آسایش عمومی” عنوان شده و بر همین اساس وی باید ساعت ۹:۳۰ صبح روز یکشنبه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران حاضر شود.
همچنین در خبری دیگر اتحادیه آزاد کارگران ایران، خبر داده؛ حسنا ویژه، از سوی شعبه سوم بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ اوین با قرار تعلیق تعقیب روبرو شده است. در ابلاغیه خانم ویژه آمده است؛ در صورت حضور وی در تجمعات غیر مجاز قرار تعلیق شده اجرا خواهد شد.
نیما و حسنا، خواهر و برادری هستند که روز ۱۱ اردیبهشت ماه ۹۸ به همراه شمار زیادی از فعالان در میدان بهارستان تهران در مقابل مجلس شورای اسلامی بازداشت شدند.
این دو روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ از زندان آزاد شدند.
آقای نیما ویژه از زندان تهران بزرگ و خانم حسنا ویژه خواهر او از زندان قرچک ورامین با قرار کفالت آزاد شده بودند.
روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ برابر با اول ماه می، روز جهانی کارگر و در پی فراخوان سندیکای کارگران شرکت واحد، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی و دانشجویان برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی، کارگران، بازنشستگان و جمعی از شهروندان در گروههای مختلف در مقابل مجلس حضور یافتند. این اجتماع با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد و شماری از شهروندان بازداشت شدند.
بیشتر بازداشتشدهها به مرور با قرار کفالت یا سپردن وثیقه از زندانهای اوین، تهران بزرگ و قرچک ورامین آزاد شدند، اما، عاطفه رنگریز، ندا ناجی و مرضیه امیری، کماکان بهصورت بلاتکلیف در بازداشت بهسر میبرند.
اتحادیه آزاد کارگران با انتشار بیانیهای در اعتراض به تداوم بازداشت دستگیرشدگان روز جهانی کارگر، از تمامی کارگران و تشکلهای کارگری خواسته است؛ “با تشدید اعتراضات خود نسبت به ادامه بازداشت این افراد، صدای آنها را بیشتر و قوی تر به جامعه رسانده و از تمامی نهادهای بینالمللی و اتحادیههای کارگری در سراسر جهان میخواهد که آنها هم به هر طریق ممکن به ادامه بازداشت این دستگیرشدگان اعتراض نمایند.”
هرساله و در آستانه روز جهانی کارگر فشار نهادهای اطلاعاتی بر فعالان کارگری افزایش مییابد و نیروهای امنیتی سعی میکنند با احضار یا بازداشت برخی فعالان در این روزها از راهپیمایی یا اعتراضات احتمالی آنها ممانعت کنند.
جمهوری اسلامی ایران علیرغم آزادی برگزاری تجمعات در قانون اساسی، اجازه اجرای مراسم کارگری را به تشکلهای مستقل و فعالان کارگری نمیدهد و در صورت برگزاری تجمع نیز با احضار یا بازداشت آنان و اتهاماتی چون تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی آنان را مورد تعقیب قضایی قرار میدهد.