محمد نوریزاد مستندساز و نویسنده منتقد حکومت جمهوری اسلامی ایران و از امضاکنندگان بیانیهای موسوم به ۱۴ تن روز گذشته بر اساس ابلاغیهای که بهدستش رسیده است به دادسرای اوین احضار شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، بر اساس ابلاغیه که روز گذشته دوشنبه ۱۷ تیرماه ۱۳۹۸، بهدست محمد نوریزاد رسیده، این مستندساز و نویسنده به شعبه اول دادیاری دادسرای اوین احضار شده است.
در متن این ابلاغیه نوشتهشده، به سامانه ابلاغ [ثنا، ابلاغ الکترونیکی قوه قضاییه] مراجعه کنید و با استفاده از شناسه و رمز کاربری خود اطلاعات این ابلاغیه و پیوستهای آن و تاریخ صدور را مشاهده کنید. عدم مراجعه بهمنزله استنکاف از قبول اوراق قضایی بوده و ابلاغ محسوب میشود. چنانچه جهت ورود به سامانه حساب کاربری دریافت ننمودهاید جهت ثبتنام به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه کنید.
همچنین در این ابلاغیه نوشتهشده، نتیجه عدم حضور در این جلسه دادیاری جلب است.
آقای نوریزاد به همراه سیزده تن از فعالان مدنی و سیاسی داخل کشور با امضای بیانیهای مشترک موسوم به ۱۴ تن در روز سهشنبه، ۲۱ خردادماه ۹۸ و انتشار آن در صفحات تلگرام و فیسبوک خود، خواستار استعفای علی خامنهای از رهبری و تغییر قانون اساسی شده بود.
بر اساس گزارش های منتشر شده در شبکه های اجتماعی، امضا کنندگان این بیانیه پس از انتشار آن از سوی نیروی ها امنیتی تهدید و در برخی موارد نیز مورد ضرب و جرح قرار گرفتهاند.
🔴 «رضا مهرگان» یکی از ۱۴ امضا کننده بیانیهی «انحلال قانون اساسی» و «استعفای علی خامنهای» ساعتی قبل توسط افرادی ناشناس با تجهیزات حفاظتی مانند شوکر مورد حملهی فیزیکی قرار گرفت
جهت دریافت اخبار مربوط به بیانیه به کانال تلگرامی گروه بیانیه ۱۴@bayanieh14
مراجعه فرمایید pic.twitter.com/scTr3JygFG— عباس واحدیان شاهرودی (@Shahroodi14) July 5, 2019
آقای نوریزاد در سالهای اخیر به جهت فعالیتهای مدنی و ملاقات با خانوادههای زندانیان سیاسی بارها توسط نیروهای امنیتی بازداشت و حبس شده است.
آقای نوریزاد۶۷ ساله از همکاران پیشین روزنامه کیهان در سال ۱۳۸۸، به دنبال سرکوب خونین معترضان به انتخابات ریاست جمهوری، به جمع منتقدان پیوست و با انتشار چندین نامه سرگشاده از جمله خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، وی را مسئول این رویدادها دانست.
به دنبال این نامهنگاریها، آقای نوریزاد در آذر ماه سال ۱۳۸۸ به اتهام «توهین به مسئولین و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» بازداشت شد و بیش از هفت ماه را در زندان و از جمله در سلول انفرادی گذراند.
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، محمد نوریزاد را از جمله به دلیل انتقاد از رهبر ایران به سه سال و نیم زندان و ۵۰ ضربه شلاق محکوم کرده بود.