دو زندانی عقیدتی پس از ۶ روز بی‌خبری به زندان رجایی‌شهر بازگردانده‌شدند

توحید قریشی و حمزه درویش، دو زندانی عقیدتی سنی مذهب پس از ۶ روز بی‌خبری به زندان رجایی‌شهر کرج بازگردانده شدند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز پنج‌شنبه ۲۳ خردادماه ۱۳۹۸، دو زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی‌شهر به نام‌های توحید قریشی و حمزه درویش که شنبه ۱۸ خرداد به مکان نامعلومی منتقل شده‌بودند، به سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ زندان رجایی‌شهر کرج، بازگردانده‌شدند.

منبع مطلعی در این خصوص به کمپین گفت: «این دو زندانی عقیدتی، به بند دو الف اطلاعات سپاه در زندان اوین منتقل شده‌بودند و در خصوص اتهامات وارده به خودشان مورد بازجویی قرار گرفتند».

از سوی دیگر در روز یک‌شنبه، یک‌روز پس از انتقال آن‌ها به بند دو الف، ماموران امنیتی آقای قریشی را جهت دادگاه و رسیدگی به پرونده مفتوحه‌ای که وزارت اطلاعات برای وی تشکیل داده به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب منتقل کردند.

“بیش‌تر از دو ماه از پایان دوران محکومیت ۵ ساله‌ توحید قریشی می‌گذرد که دستگاه قضایی با فشار نهادهای امنیتی، پرونده جدیدی با “اتهام تبلیغ علیه نظام” برای او باز کرده‌اند و به همین دلیل کماکان در بلاتکلیفی به‌سر می‌برد.”

این منبع افزود: «در این جلسه دادگاه، توحید قریشی به دلیل عدم اطلاع و اعلام قبلی تاریخ دادگاه به خود یا وکیلش و عدم حضور وکیل وی، محمد مقیمی، در جلسه دادگاه و سنگ‌اندازی دستگاه قضایی در پذیرش وکیل وی و اطلاع از مفاد پرونده جدید از پاسخ به سوالات قاضی امتناع کرد».

گفته می‌شود که دادگاه بعدی آقای درویش احتمالا در روز ۱۹ تیرماه در همان شعبه برگزار شود.

همچنین با وجود اینکه محمد مقیمی، وکیل مورد انتخاب توحید قریشی، بارها جهت گرفتن تاییده محمد مقیسه قاضی رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، برای اخذ اجازه وکالت موکلشان به دادگاه مراجعه کرده‌است، اما هر بار با بهانه‌ای اجازه وکالت برای وی صادر نشده‌است و در آخرین مراجعه آقای مقیمی به دفتر شعبه مذکور در هفته گذشته با ذکر این موضوع که محمد مقیسه قاضی شعبه در مسافرت و مرخصی است موفق به اخذ مجوز وکالت برای موکلش نشد.

بر اساس این گزارش توحید قریشی و حمزه درویش در هنگام نقل و انتقال به بند دو الف و در زمان بازگرداندن آن‌ها به زندان رجایی‌شهر کرج با زدن دست‌بند، پابند و چشم‌بند مورد خشونت ماموران امنیتی قرار گرفته‌اند.

پیش‌تر یک منبع مطلع در خصوص انتقال این دو زندانی به کمپین گفته‌بود: «ساعت دو و‌نیم بعد از ظهر روز شنبه ۱۸ خردادماه ۱۳۹۸، این دو زندانی از سوی «حسن قبادی»، دفتر معاونت سلامت زندان و جهت ملاقات با یکی از کارشناسان اطلاعات رشت به نام «ناصری» احضار شدند و پس از ساعت‌ها به داخل بند بازگردانده نشدند».


توحید قریشی، زندانی عقیدتی، علیرغم پایان دوران محکومیت و گذشتن موعد آزادی با کارشکنی مسئولین قضایی کماکان در زندان به‌سر می‌برد.

یک منبع مطلع در خصوص آخرین وضعیت توحید قریشی به کمپین گفته‌بود: «توحید قریشی امام جمعه سابق مسجد امام شافعی تالش، تحصیل کرده علوم دینی، حافظ قرآن و فعال مذهبی اهل سنت، از ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ در زندان رجایی‌شهر محبوس است و علی‌رغم پایان دوران محکومیت پنج ساله‌اش، از ۱۳ فروردین ۹۸ به صورت بلاتکلیف در زندان است».

گفتنی است که این زندانی عقیدتی و فعال مذهبی در تاریخ هفدهم مرداد ۱۳۹۷ از زندان رجایی شهر کرج به بازداشتگاه ۲۰۹ وزارت اطلاعات انتقال داده شده و بعد از گذشت چهارماه و نیم، به زندان رجایی‌شهر بازگردانده و در پرونده جدیدی با اتهام “تبلیغ علیه نظام” مواجه شد که هنوز در مرحله رسیدگی است و رای برای آن صادر نشده‌است.

پیش‌تر این زندانی عقیدتی به همراه حمزه درویش یکی دیگر از زندانی عقیدتی محبوس در زندان رجایی‌شهر از ۱۷ بهمن ماه ۹۷ تا چهارشنبه یکم اسفند در سلول انفرادی دست به اعتصاب غذا زده‌بود.

گزارش شده‌بود که این انتقال به سلول انفرادی در پی یورش گارد زندان به زندانیان اهل سنت، به بهانه امتناع توحید قریشی، از حضور در جلسه دادگاه به دلیل عدم رعایت فاصله زمانی قانونی بین تاریخ ابلاغ و تاریخ دادگاه و همچنین عدم دسترسی به وکیل صورت گرفته بود.


دیگر زندان عقیدتی سیاسی اهل سنت زندان رجایی شهر کرج نیز حمزه درویش که بارها به نسبت روند رسیدگی به وضعیتش به مقامات زندان و قضایی کشور درخواست دادخواهی ارائه داده و از کارشناسان پرونده‌اش در اطلاعات رشت به علت “اخذ اعترافات اجباری و قرار گرفتن شکنجه و توهین به مقدسات اهل سنت و ناموس و گویش تالشی زبانان” شکایت کرده‌بود که بر اساس شنیده‌ها قصد دارند مسیر شکایت و پرونده او را تغییر بدهند.

همچنین در خصوص حمزه درویش گفتنی است که وی پیشتر با نوشتن رنج‌نامه‌ای با عنوان “ظلم چیست”گزارشی از نقض حقوق زندانیان که از سوی مسئولان این زندان بر آن‌ها اعمال می‌شود، منتشر کرده‌بود.

او در نامه‌اش از «غلامرضا ضیایی»، رئیس زندان رجایی شهر و «محمد گودرز»، رئیس اندرزگاه ۷ این زندان به عنوان کسانی یاد کرد که در اندرزگاه ۷ علاوه بر اذیت کردن زندانیان عقیدتی؛ “سیاست تفرقه افکنی، لابی سازی، پاره کردن و دور انداختن تقاضای زندانیان و سوء استفاده مالی از زندانیان” را پیش گرفته‌اند.

لازم به توضیح‌است؛ ساعت ۹ صبح روز، چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۳۹۷، گارد زندان رجایی‌شهر کرج، به همراه رئیس زندان، نیروهای وزارت اطلاعات و تعداد زیادی لباس شخصی، با یورش به سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ این زندان که محل نگهداری ده‌ها تن از زندانیان سنی مذهب است، چند تن از آنان را مجروح و به شکل خشونت آمیزی وسایل شخصی آنان را تخریب کرده و عده‌ای ازد جمله حمزه درویش و توحید قریشی را “با سر و دست شکسته و لباس خونی” به سلول‌های انفرادی منتقل کردند.

پیش‌تر محمدناصر درویش پدر زندانی عقیدتی-سیاسی، حمزه درویش در حمایت از فرزندش بیانیه‌ای جهت “تنویر افکار عمومی” منتشر کرد که متن آن‌را می‌توانید از اینجا بخوانید.

همچنین شماری از زندانیان عقیدتی-سیاسی محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج، در حمایت از حمزه درویش، زندانی سنی مذهب بیانیه‌ای منتشر کرده و از علما، رهبران و جامعه اهل سنت، مردم ایران، کمیته حقوق بشر سازمان ملل، مجامع حقوقی، فعالان سیاسی و مدنی، عفو بین‌الملل و اصحاب رسانه خواسته‌بودند که به دفاع از حمزه درویش برخاسته و بر رسیدن به خواسته ایشان تاکید کنند.

متن بیانیه جمعی از زندانیان عقیدتی-سیاسی زندان رجایی‌شهر را بخوانید.

آقای درویش، در نامه‌ای از شکنجه شدن خود در زمان بازداشت در سلول‌های انفرادی وزارت اطلاعات خبر داده‌بود.

نامه او را با عنوان “وزارت اطلاعات بر خلاف قانون اصل را بر برائت متهم نمی‌داند”بخوانید.

حمزه درویش، از سوم مهرماه ۹۷ به‌دلیل عدم موافقت با اعاده دادرسی پرونده‌اش از سوی دیوان عالی کشور دست به اعتصاب غذا زد و پس از هفتاد روز به دلیل فشار روانی شدید و آسیب‌های ناشی از اعتصاب غذا دچار حمله عصبی شده و در نهایت روز سیزدهم آذرماه به اعتصاب غذای خود پایان داد.

این زندانی پیش‌تر به اتهامات “تبلیغ علیه نظام” و “اقدام علیه امنیت ملی کشور” از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به تحمل ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

وی معتقد است: “تنها به علت عدم همکاری با وزارت اطلاعات به احکام زندان محکوم شده و در پرونده‌اش هیچگونه مشکل امنیتی وجود ندارد” و بارها اظهار کرده که “در سال ۹۳ نیروهای داعش با فریب، او را به ترکیه کشانده و سپس به سوریه منتقل کرده‌اند. مدتی را در زندان داعش بوده و سپس به ایران فرار کرده و خود را به نیروهای امنیتی معرفی کرده و حتی این فرصت را داشته که با تامین ضمانت آزاد باشد و به شغل پرورش بلدرچین مشغول شود”.

با‌ این وجود وی در پرونده‌ای “پرابهام” که به ۱۸ سال حبس محکوم شده و بر اساس قانون تجمیع جرایم باید ۱۵ سال آن را در زندان سپری کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

خروج از نسخه موبایل