پیکر علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی که در زندان به قتل رسید، در حالی به خاک سپرده شد که مادر این زندانی تهدید شدهبود، در صورت اطلاع رسانی و مصاحبه با رسانهها، از دادن پیکر فرزندش به او خودداری خواهند کرد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، پیکر این زندانی سیاسی روز چهارشنبه، ۲۲ خرداد ۹۸، در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
پیش از این، مادر علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی که شامگاه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ از سوی دو زندانی محکوم به اعدام از ناحیه گردن و شکم مورد اصابت ضربات متعدد چاقو قرار گرفت و جان خود را از دست داد، از سوی نهادهای امنیتی تهدید شدهبود که در صورت اطلاع رسانی و مصاحبه با رسانهها از تحویل پیکر فرزندش به او خودداری میکنند.
از طرف دیگر شاهد علوی، روزنامهنگار نیز در توییتر خود نوشتهاست: «تلاش کردم با مادر زندانی سیاسی جانباخته علیرضا شیرمحمدعلی گفتگو کنم. دوستی که با این مادر در تماس است خبر داد که ماموران امنیتی مادر جانباخته شیرمحمدعلی را تهدید کردهاند در صورت گفتگو با رسانهها، پیکر پسر جانباختهاش را برای خاکسپاری تحویل نخواهند داد».
علیرضا شیرمحمدعلی (معروف به سامان)، ۲۱ ساله زندانی سیاسی به دست دو زندانی مواد مخدر و قتل عمد در تیپ یک اندارزگاه ۱۱ زندان تهران بزرگ (فشافویه) به قتل رسید.
بر اساس این گزارش ساعت ۸:۲۰ شامگاه دوشنبه ۲۰ خردادماه ۹۸، در تیپ ۱ اندرزگاه ۱۱ زندان فشافویه، آقای شیرمحمدعلی توسط دو زندانی به نامهای «خلیل زاده»، متهم به حمل و نگهداری مواد مخدر و «شجاع زاده»، متهم به قتل عمد و محکوم به اعدام، با چاقو از ناحیه شکم و شاهرگ بهشدت زخمی شده و در راه انتقال به بیمارستان جان خود را از دست میدهد.
منبع مطلعی در خصوص نحوه کشته شدن این زندانی سیاسی به کمپین گفت: «دو زندانی که این زندانی سیاسی را به قتل رساندند در سلول دربسته نگهداری میشدند و افسر نگهبان در شب قتل درب سلول آنها را به دلایلی نامعلوم باز میگذارد و آنها با کشاندن علیرضا شیرمحمدعلی به داخل سلول و قفل کردن درب از داخل دستکم ۴۰ ضربه با تیزی (نوعی سلاح برنده) به او وارد میکنند و او را به قتل میرسانند».
آقای شیرمحمدعلی در تاریخ ۲۴ تیرماه ۱۳۹۷، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و توسط قاضی صلواتی رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب بابت اتهامات “توهین به مقدسات”، “توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی”، “توهین به رهبر انقلاب” و “تبلیغ علیه نظام” به ۸ سال زندان محکوم شدهبود و بنا بود که ۱۶ تیرماه ۹۸ دادگاه تجدیدنظر او برگزار شود.
آقای شیرمحمدعلی به همراه به برزان محمدی شهروند ۴۱ ساله اهل سروآباد کردستان در اعتراض به وضعیت نامناسب نگهداری در این زندان و درخواست انتقال به زندان اوین از روز ۲۳ اسفند ۹۷ دست به اعتصاب غذا زده بودند.
این دو زندانی سیاسی در یادداشتی دلیل اعتصاب غذای خود را نبود امکانات و نداشتن امنیت جانی عنوان کرده و درقسمتی از این یادداشت نوشته بودند که اعتصاب غذا کردهایم تا با این روش به بودن خود در اینجا اعتراض کرده باشیم؛ ولی سلامت جان ما هیچ اهمیتی برای عوامل زندان و روسای آن ندارد؛ در این زندان حقوق انسانها فاقد اهمیت است و این امر باعث به وجود آمدن مشکلات عدیده ازجمله مریضی و مرگومیر مددجویان میشود. با توجه به شعارهای آزادی بیان و حقوق شهروندی انسانها به کدام مرجع باید حرفهای خود را اعلام کنیم تا مسئولین مربوطه به خواستههایمان رسیدگی کنند. چندین بار تاکنون اعلام کردهایم اما رسیدگی نشده است.
روز شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، برزان محمدی بنا به خواسته جمعی از فعالان سیاسی و مدنی و خانوادههای جانباختگان به اعتصاب غذای خود پایان داد.
آقای محمدی در فایل صوتی که نسخهای از آن در اختیار کمپین قرار گرفتهبود، در تماسی تلفنی از زندان تهران بزرگ گفته بود: «من هم اکنون ۱۰ ماه هست که در بند ویژه فوق امنیتی سوییت زندان تهران بزرگ بدون هیچ امکانات رفاهی به طور غیرقانونی بهسر میبرم و با توجه به شرایط بسیار بد این زندان و عدم انتقال به زندان اوین و یا زندان شهر خودم، مریوان دست به اعتصاب غذای خشک نمودم که بیش از ۲ ماه هیچ کدام از مسئولان قضایی و زندان به خواسته من اعتنایی نکردند و از آنجایی که خانواده، جمعی از خانوادههای زندانیان سیاسی و فعالان مدنی تنها حامی من بودند و با وجود نگرانیشان از حال وخیم من که درخواست پایان اعتصاب غذای من را داشتند و بنده بنا فقط به احترام به درخواست مکررشان از امروز ۲۸ اردیبهشت خورشیدی، به اعتصاب غذای خود پایان میدهم، ولی کماکان بر خواستهها و مطالبات قانونی خود پافشاری میکنم و از همه کسانی که من را تنها نگذاشتند و نگران حال من بودند، سپاسگزارم».
متن آخرین نامه علیرضا شیرمحمدی را بخوانید.
مطالب مرتبط:
پرونده قتل امین کُرکی یکی از معترضان دیماه ۹۶ “مختومه اعلام شد”