پنج تن از جوانان عرب روستای شمریه در خوزستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
فرودین ماه سال جاری و در جریان وقوع سیل در خوزستان نیروهای قرارگاه کربلای سپاه پاسداران برای تخریب سیل بندها و آنچه بازدید و رسیدگی به وضعیت سیلزدگان در آن زمان عنوانشده بود در مناطق سیلزده حضور پیدا کردند که این حرکت با اعتراض و درگیری میان نیروهای امنیتی و اهالی روستای شمریه روبرو شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز گذشته یکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۸، نجیل هاشمی (مالکی) فرزند علی، حاجب هاشمی فرزند حسین، نورعلی هاشمی، ناظم هاشمی فرزند صدام و حسن هاشمی فرزند طعیمه از اهالی روستای شمریه از توابع بخش مرکزی اهواز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
گزارششده است، نیروهای سپاه با همراهی نیروی انتظامی بهوسیله چندین دستگاه خودرو پس از ورود و محاصره روستای شمریه به بازرسی برخی از منازل پرداخته و ۵ تن از جوانان این روستا را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
از اقدام روز گذشته مأموران امنیتی و دلایل بازداشت این شهروندان اطلاعات دقیقی در دست نیست، اما بگفته برخی منابع محلی علت این بازداشتهای به دلیل اعتراض و درگیری اهالی شمریه با نیروهای سپاه پاسداران به علت حضور سرتیپ پاسدار دانشپژوه «خادم سیدالشهداء» فرمانده قرارگاه کربلا پس از وقع سیل در منطقه عنوانشده است.
روز چهارشنبه ۱۴ فروردین ۹۸ پس از حضور پاسدار دانشپژوه در روستای شمریه، بدیل تخریب سیل بند و عدم کمکرسانی به این مناطق درگیریهای میان اهالی روستای و نیروهای تحت امر این سردار سپاه به وقوع پیوست.
باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به صداوسیما در آن زمان با انتشار گزارشی مدعی شده بود که سرتیپ دانشپژوه (خادم سیدلشهدا) فرمانده قرارگاه کربلای سپاه پاسداران، در جنوب ایران، هنگام بازدید از مناطق در معرض سیل در خوزستان هدف افراد مسلح ناشناس قرار گرفته است که او با “اقدام سریع محافظان” از حمله نجات پیدا کرده است.
این در حالی بود که دانشپژوه (خادم سید الشهدا) در گفتگویی با خبرگزاری ایرانا با تکذیب سوء قصد به جانش گفته بود: در بحث سیلاب خوزستان اولویت اصلی ما نجات جان مردم است.
دانشپژوه در این رابطه گفته بود: برخی از جوانان منطقه که سیلاب به مزارعشان وارد شده و خساراتی به آنها متحمل شده است مقداری عصبی و احساساتی شده بودند و به ما اعتراض کردند ولی ما بدون توجه به عصبانیت آنها به ماموریت خود که همانا نجات جان مردم است ادامه خواهیم داد.
از آغاز وقوع سیل در استان خوزستان تاکنون دهها تن از شهروندان و امدادگران در این استان، در مناطق شعیبیه شوشتر، حمیدیه، ملاشیه و مناطق مختلف شهر اهواز با اتهاماتی نظیر: “مشارکت در برگزاری اعتراضات خیابانی”، “دریافت کمکهای نقدی از خارج کشور برای کمک به سیلزدگان”و “نشر شایعات مربوط به سیل در فضای مجازی” از سوی نیروهای امنیتی بازداشتشدهاند.
طی روزهای گذشته برخی از امدادگران بازداشتی با قرار کفالت به صورت موقت از زندان مرکزی اهواز (شیبان) آزاد شدند.