هفتهنامه «صدا» که روز شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸، از سوی شعبه ۴ دادسرای فرهنگ و رسانه توقیف شدهبود، رفع توقیف شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این هفتهنامه، روز شنبه ۴ خردادماه ۹۸ در حالی رفع توقیف شده که به «علی راعی»، مدیر مسئول آن، اتهام “تبلیغ علیه نظام” تفهیم شدهاست.
علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در تایید این خبر در توییتر خود نوشته، “با مساعدت مسئولان عالی قضائی و بالاخص سرپرست محترم دادسرای فرهنگ و رسانه دستور رفع توقیف هفته نامه صدا صادر شد. تفهیم اتهام تبلیغ علیه نظام در ۳۸ بند به جناب راعی مدیرمسئول هفته نامه انجام شد.”
https://twitter.com/alimojtahedzade/status/1132189131562311680
هفتهنامه «صدا» روز شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸ از سوی شعبه ۴ دادسرای فرهنگ و رسانه توقیف شدهبود.
به دلیل توقیف آن به طور مستقیم اشارهای نشدهبود، اما طرح روی جلد شماره ۲۲ این نشریه که با تیتر «دو راهی جنگ و صلح» درباره تنشهای ایران و آمریکا منتشر شدهبود، انتقادات گسترده محافظهکاران ایران را در پی داشت.
پس از انتشار مطلبی با عنوان “دو راهی جنگ و صلح” در این هفتهنامه، برخی رسانههای وابسته به نهادهای اطلاعاتی از جمله خبرگزاریهای تسنیم و فارس، مطالبی را علیه این هفتهنامه منتشر کردند.
شماره ۲۲ این هفتهنامه با تیتر «دوراهی جنگ و صلح» و زیر تیتر «میانهروها شکست خوردند یا بار دیگر ایران را از جنگ نجات میدهند» روی عکسی از ناو و ناوچههای آمریکایی منتشر شده بود.
حامیان حکومت در رسانههای خود و همچنین در شبکههای اجتماعی مدعی شدند که این اقدام در راستای «تبلیغ» و «بزرگنمایی» خطر جنگ بوده و قصد «تشویق» به صلح و مذاکره با آمریکا را داشته است.
هفتهنامه «صدا» در فروردین ۹۳ و با حمایت حزب «کارگزاران سازندگی» آغاز به کار کرد اما از سال ۹۷ سردبیری این نشریه را محمدجواد روح، عضو حزب «اتحاد ملت ایران اسلامی»، برعهده دارد.
این هفتهنامه پیش از این یک بار دیگر نیز توقیف شده بود. در سال ۹۶ انتشار مطلب طنزی به قلم آیدین سیارسریع در این نشریه، انتقادهای فراوانی را از سوی محافظهکاران ایران برانگیخت و محمد قوچانی، سردبیر وقت، اعلام کرد که «داوطلبانه» تا اطلاع ثانوی از انتشار این نشریه خودداری میکند.
با این حال هیأت منصفه دادگاه مطبوعات در مرداد ۹۶ به اتفاق آرا نویسنده مطلب و همچنین مدیرمسئول را در اتهام «توهین به مقامات بالای کشور» مجرم شناخت و شایسته تخفیف ندانست و سرانجام این نشریه توقیف شد.
عنوان یادداشت آیدین سیار سریع «آسوده بخوابید، رابینهود نمیآید» بود و بنابر تفسیر رسانههای نزدیک به محافظهکاران، از جمله خبرگزاری فارس، شخصیتهای این یادداشت یادآور محمود احمدینژاد و علی خامنهای بودند.
در گزارش سالانه ردهبندی آزادی مطبوعات جهان در سال ۲۰۱۹، ایران از میان ۱۸۰ کشور، در رتبه ۱۷۰ قرار گرفته است.