علی نجاتی، فعال کارگری و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، جهت اخذ آخرین دفاعیات خود به شعبه ۷ بازپرسی دادسرای اوین، احضار شد.
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه روز ۲۵ اردیبهشت ۹۸ نوشته که طبق این احضار، علی نجاتی باید تا پنج روز دیگر خود را به این شعبه معرفی کند.
این احضار به صورت تماس تلفنی و ارسال پیامک صورت گرفتهاست.
علی نجاتی، به همراه پسرش پیمان در روز پنجشنبه ۸ آذر ۱۳۹۷، توسط ماموران امنیتی در منزلش بازداشت و روز دوشنبه ۸ بهمنماه همان سال به مرخصی درمانی اعزام شد.
دادستانی اندیمشک، پیش از آزادی آقای نجاتی، با مانع تراشی از پیگیری روند درمان این فعال کارگری جلوگیری میکرد.
علی نجاتی قبلا اعلام کرده بود که با دستبند و پابند در هیچ مرکز پزشکی و یا دادگاهی حاضر نخواهد شد، بر اساس درخواست خانواده اش قرار بود که چند روز مرخصی به نامبرده داده شود تا بتواند کارهای مربوط به پزشکی قانونی را با همراهی خانواده انجام دهد.
در آخرین مرحله مراجعات مکرر خانواده، برای اعزام وی به مرخصی درمانی، قرار بر این شد که نامبرده با گذاشتن ۲ فیش حقوقی به مرخصی پزشکی بیاید.
“شرایط زندان برای سلامت علی نجاتی مضر بوده و شلوغی بند و فضای بسته بیماری او را تشدید میکرد.”
کمپین پیشتر در گزارشی با عنوان “کارشکنی دادستانی اندیمشک برای مرخصی پزشکی علی نجاتی” به این موضوع اشاره کردهبود.
برخی منابع در آن زمان گزارش داده بودند که علی نجاتی، عضو سندیکای هفت تپه به دلیل محکومیت قبلی برای اجرای حکماش دستگیر شده است؛ اما در مراحل بعدی با مراجعه وکیل مشخص شده که پرونده جدیدی برای او به اتهام «شرکت در اعتصابات هفت تپه» مفتوح شده است.
در زمان بازداشت این فعال کارگری گزارش شده بود که ماموران امنیتی بدون در دست داشتن حکم قضایی وارد منزل شده و پس از ضرب و جرح علی نجاتی و دیگر اعضای خانواده اقدام به بازداشت وی و پسرش کردند.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه در تایید این خبر، از ادامه بازداشت غیر قانونی علی نجاتی، خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط وی شده و هشدار داده بود که مسئولیت هرگونه عارضه جسمانی ایجاد شده برای او، مستقیما بر عهده مقامات قضایی و امنیتی است.
دوم دیماه ۹۷ علی نجاتی طی تماس تلفنی از زندان شوش اعلام کرده بود که از بازداشتگاه امنیتی به بند “سلامت” این زندان منتقل شده است.
علی نجاتی تا کنون بارها به دلیل فعالیتهای صنفی و سندیکایی مورد تعقیب و بازداشت قرار گرفته است.
وی پیشتر نیز در روز سهشنبه ۲۴ شهریورماه ۱۳۹۴، از سوی ماموران امنیتی بازداشت و پس از ۳۴ روز بازداشت، با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شدهبود.
علی نجاتی در سال ۸۸ نیز از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به احکام زندان محکوم شده بود.
بیشتر بخوانید:
کارشکنی دادستانی اندیمشک برای مرخصی پزشکی علی نجاتی
علی نجاتی، فعال کارگری به بند سلامت زندان شوش منتقل شد
علی نجاتی از اعضای سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه بازداشت شد
احضار علی نجاتی فعال کارگری به دادگاه
آزادی علی نجاتی فعال کارگری با قید وثیقه
ملاقات علی نجاتی فعال کارگری با خانواده در زندان
ملاقات علی نجاتی فعال کارگری با خانواده در زندان