یک شهروند بهایی در اصفهان به اداره اطلاعات احضار شد

ماموران امنیتی در اصفهان ضمن تفتیش منزل یک شهروند بهایی و ضبط وسایل شخصی‌اش، او را به اداره اطلاعات این شهر احضار کردند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ماموران امنیتی روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، به منزل شخصی نیوشا بهین‌آئین شهروند بهایی ساکن اصفهان مراجعه کرده و ضمن تفتیش منزل، تعدادی از لوازم شخصی او را ضبط کردند. ماموران امنیتی پس از تفتیش منزل این شهروند بهایی، وی را برای هفته دیگر به اداره اطلاعات شهر اصفهان احضار کردند.

مرتضی اسماعیل‌پور، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بهاییان در این خصوص به کمپین گفت:‌ «ماموران امنیتی در تفتیش روز گذشته‌ از منزل خانم بهین‌آئین، تمامی وسایل شخصی‌اش از جمله تلفن همراه، کامپیوتر، لپتاپ و …را ضبط کردند و به او گفتند که روز یک‌شنبه یا دوشنبه هفته دیگر به اداره اطلاعات مراجعه کند».

آقای اسماعیل‌پور در پاسخ به اینکه آیا ماموران با حکم قضایی به تفتیش منزل پرداخته‌اند یا خیر گفت: «تا جایی که بنده اطلاع دارم این تفتیش با حکم قضایی صورت گرفت، اما برخورد نیروهای امنیتی با اعضای خانواده خانم بهین‌آئین در لحظه بازرسی از منزل خوب نبود».

مدتی پیش ۲۵ استاد دانشگاه و حقوقدان بین‌المللی در نامه‌ای خطاب به محمدجواد لاریجانی، رییس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه خواستند به آزار بهاییان پایان داده شود و خواستار اجرای عدالت و به رسمیت شناختن حقوق بهاییان شدند.

گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در طی عمر حکومت ایران بارها به بهایی ستیزی توسط حکومت ایران اعتراض کرده‌اند و آن را مصداق بارزی از بی‌توجهی دولت ایران به معاهدات حقوق بشری دانسته‌اند.

قانون اساسی جمهوری اسلامی، بهاییت را به عنوان دین یا مذهب به رسمیت نمی‌شناسد، از این رو بازداشت و زندانی کردن بهاییان نیز در طول چهار دهه کماکان ادامه داشته است.

اعضای آیین بهایی در ایران بزرگترین گروه اقلیت مذهبی غیرمسلمان در ایران را تشکیل می‌دهند. در سال‌های اخیر، بدرفتاری با بهاییان تشدید شده است و شامل تخریب قبرستان‌های آنان، دستگیری‌های خودسرانه، حمله به منازل، ضبط اموال، اخراج از کار، و سلب حقوق مدنی اساسی از آنها شده است. جوانان بهایی ایرانی همچنان از حق تحصیلات دانشگاهی محرومند و هر دانشگاهی که دانشجویان بهایی در آن مشغول به تحصیل باشند وادار به اخراج آنها می‌شود. متخصصین بهایی از انتصاب در شغل‌های دولتی محروم هستند و به دلیل اعتقاداتشان از جانب شرکت‌های خصوصی مورد تبعیض قرار می‌گیرند. حتی کسانی که از آنها دفاع می‌کنند نیز مورد حمله قرار می‌گیرند.

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید