انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران خواستار آزادی روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده روز جهانی کارگر شد

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران در اطلاعیه‌ای خواهان آزادی روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده در گردهمایی روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شد.

این انجمن ضمن بیان این‌که در روز کارگر برگزاری راهپیمایی و گردهمایی برای ابراز مطالبات و حقوق اجتماعی امری متداول است، گفته: «در یازدهم اردیبهشت امسال (۱۳۹۸) گروه‌هایی از کارگران، از صنف‌ها و تشکل‌های مختلف یا به صورت منفرد، با اعلام قبلی، در میدان بهارستان و مقابل خانه ملت، به‌شکل کاملاً منظم و مسالمت‌آمیز گرد آمده بودند و ضمن اعتراض به گرانی‌ها و خصوصی‌سازی‌ها، حقوق مشروع و قانونی خود را مطالبه می‌کردند، اما این تجمع مسالمت‌آمیز متأسفانه مورد تهاجم واقع شد و گروه زیادی از کارگران ضمن ضرب و شتم، بازداشت شدند. اکنون پس از گذشت یک هفته هنوز شماری از کارگران و از جمله دو روزنامه‌نگار، به اسامی کیوان صمیمی، سردبیر ماهنامه ایران فردا و مرضیه امیری، خبرنگار شرق در بازداشت به‌سر می‌برند. انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران ضمن تأکید بر آزادی اجتماعات و راهپیمایی‌ها، مندرج در اصل ۲۷ قانون اساسی و تأکید ویژه بر جهانی بودن اجتماعات کارگری در این روز، خواهان آزادی بی‌قید و شرط تمامی بازداشت‌شدگان به‌ویژه همکاران روزنامه‌نگار است.»

روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ برابر با اول ماه می، روز جهانی کارگر و در پی فراخوان سندیکای کارگران شرکت واحد، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی و دانشجویان برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی، کارگران، بازنشستگان و جمعی از شهروندان در گروه‌های مختلف در مقابل مجلس حضور یافتند. این اجتماع با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد و شماری از شهروندان بازداشت شدند.

“رسول طالب‌زاده، حسن سعیدی، ناصر محرم‌زاده، رضا شهابی، داوود رفیعی، ناهید خداجو، کیوان صمیمی، فرهاد شیخی، مهدی فرخی، نسرین جوادی، اسدالله سلیمانی، هادی سلیمانی، کامیار فکور، قاسم خالویی، عاطفه رنگریز، آنیشا اسداللهی، ندا ناجی، سمیرا امیری، سمانه امیری، نرگس شجاع، مرضیه امیری، محسن حادث، نیما ویژه، عادل گرجی، مرداس طاهری، محمد عادل‌فر، وحید فریدونی، اکبر جمشیدی، افشین میرزاخانی، مهدی عظیمی، محسن سلیمانی‌نژاد، سعید رضایی، اعظم خضری، لیلا ناصروندی، علی مریخی، حسن سعیدی، محمد اصلاغی، عباس شیخی، ماهان صالحی، علی یاورى، حسین مرادی، زهرا تهرانی‌زاده، حُسنی ویژه و خرسندی” از جمله افرادی بودند که در روز جهانی کارگر بازداشت و هویت آن ها برای کمپین احراز شده‌‌بود.

شماری از بازداشت‌شدگان روز جهانی کارگر با قرار کفالت آزاد شدند

هرساله و در آستانه روز جهانی کارگر فشار نهادهای اطلاعاتی بر فعالان کارگری افزایش می‌یابد و نیروهای امنیتی سعی می‌کنند با احضار یا بازداشت برخی فعالان در این روزها از راه‌پیمایی یا اعتراضات احتمالی آن‌ها ممانعت کنند.

جمهوری اسلامی ایران علیرغم آزادی برگزاری تجمعات در قانون اساسی، اجازه اجرای مراسم کارگری را به تشکل‌های مستقل و فعالان کارگری نمی‌دهد و در صورت برگزاری تجمع نیز با احضار یا بازداشت آنان و اتهاماتی چون تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی آنان را مورد تعقیب قضایی قرار می‌دهد.

طی روزهای اخیر گزارش‌هایی از احضار شهروندان ایرانی به خصوص کارگران و معلمان در چند استان کشور برای جلوگیری از برپایی این مراسم منتشر شده‌‌بود.

منبع: «رادیو زمانه»

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

خروج از نسخه موبایل