نیروهاى امنیتى شمارى از شهروندان اهوازی که در اعتراضات روز جمعه ۲۳ فروردین شرکت کردهبودند، را بازداشت کردند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، «على کاظم»، «عدنان کریم»، «مهدى فرحان» و «حمزه ساهى»، بامداد روز شنبه ۲۴ فروردینماه ۹۸ در کوی علوی اهواز بازداشت شدند و روز جمعه ۲۳ فروردین نیز «خالد سورىثعالبى»، ۲۹ ساله، متاهل و داراى دو فرزند از اهالى کوى علوى بعد از مراجعه به ستاد خبرى اداره اطلاعات اهواز، بازداشت شدهاست.
یک منبع آگاه خصوص بازداشت خالد سوری به کمپین گفت: «برای پدر خالد احضاریهای آمدهبود و فرزند او، خالد براى کسب اطلاع از موضوع به ستاد خبرى واقع در منطقه امانیه اهواز مراجعه میکند که او را بازداشت کردند».
این منبع اضافه کرد: «این بازداشتها توسط اداره اطلاعات صورت گرفته و به دلیل اعتراض مردم به رها کردن آب در زمینهای کشاورزی و روستاها و شهرهای مناطق عربنشین بودهاست.»
لازم به توضیح است که طی روزهای اخیر بنا به فراخوان مردمى در شبکههای اجتماعی و در اعتراض به رها کردن آب در زمینهاى کشاورزى و روستاها، مردم در چند منطقه عربنشین اهواز دست به اعتراض زدند. (ویدئوی انتهای خبر)
این اعتراضات در روزهای ۲۲ و ۲۳ فروردین شدت یافت و شهروندانی از مناطق مختلف مانند عین دو، ملاشیه و کوى علوى، در این اعتراضات شرکت کردند.
از سوی دیگر بنا به گزارش پیشتر کمپین نیروهای امنیتی و سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، در نخستین ساعات روز چهارشنبه ۱۴ فروردینماه با جمعی از ساکنان محلی سه روستای عربنشین صگور، جلیزی و شاکریه از توابع دشتآزادگان، واقع در غرب اهواز درگیر شدند. بنا به برخی از گزارشهای تاییدنشده، در جریان این درگیریها دستکم چهار تن کشته و زخمی شدهاند. عبود جلیزى، یکی از مصدومان این درگیرى بود که روز پنجشنبه ۱۵ فروردینماه در بیمارستان آپادانا شهر اهواز درگذشتهاست.
کریم دحیمی در این خصوص به اینترنشنال گفتهبود: «درگیری میان نیروهای سپاه و سیلزدگان بامداد چهارشنبه ۱۴ فروردینماه، پس از آن بهوجود آمد که نیروهاى گروه تخریب سپاه قصد داشتند سیلبند روستاهاى جلیزى، صگور و شاکریه را بشکنند که با مقاومت مردم روبرو شدند.» به گفته او، در ابتدا نیروهای سپاه برای متفرق کردن اهالی بهسوی آنها گاز اشکآور شلیک کردند و در پی آن، با رسیدن نیروهاى کمکی سپاه و یگان ویژه، درگیریها بالا گرفت.
این درحالی است که سخنگوی سپاه پاسداران «برخورد یگانهای سپاه با مردم و فشار بر آنها برای تخلیه منازل مسکونی در مناطق سیل زده» را رد کرده و آن را «شایعه و فضاسازیهای رسانههای معاند» خوانده است.
از سوی دیگر رئیس پلیس فتای خوزستان شاهین حسنوند به ایلنا از بازداشت ۲۴ تن از کاربران شبکههای اجتماعی که سعی بر اطلاع رسانی از محدودیتهای رسیدگی نهادهای دولتی به سیل زدگان را داشتند، خبر دادهاست.
رییس پلیس فتا ادعا کرده که این افراد “شایعات مربوط به سیل” را منتشر میکردند و با اتهام “تشویش اذهان عمومی” به مراجع قضایی معرفی شدند.
این در حالیاست که در بسیاری از مناطق سیلزده، مردم از عدم امدادرسانی به موقع نیروهای دولتی ناراضیاند.
ویدئوهایی در همین زمینه در تلگرام و اینستاگرام کمپین منتشر شدهاست.
ویدئو مربوط به اعتراض مردم در روز ۲۳ فروردین در کوى علوى اهواز: